Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Рожден ден Моцарт" с КласикАрт и приятели

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

"Рожден ден Моцарт" с КласикАрт и приятели

Камерният концерт е със специалното участие на Виктор Теодосиев - валдхорна, Димитрис Кицос - обой и Димитър Иванов - контрабас

Портрет на Волфганг Амадеус Моцарт (Източник: Getty Images)

На 27 януари от 19.00 часа в Камерна зала "България" КласикАрт струнен квартет и ансамбъл и специалните им гости: Виктор Теодосиев - валдхорна, Димитрис Кицос от Гърция - обой и Димитър Иванов - контрабас, ще предтставят стилната програма "Рожден ден Моцарт" изцяло с творби на музикалния гений. 

ПРОГРАМАТА: 
творби от Волфганг Амадеус Моцарт

I. Соната за виолончело и контрабас - K. 292

1. Allegro. 2. Andante. 3. Rondo: Allegro
изпълняват Кристиана Михайлова /виолончело/ и Димитър Иванов /контрабас/

II. Концерт за валдхорна No. 1
солист Виктор Теодосиев /валдхорна/;
КласикАрт: Калина Христова /цигулка/, Галина Любенова /цигулка/, Евгения Бааджиева - Димова /виола/, Кристиана Михайлова /виолончело/; Димитър Иванов /контрабас/

III. Дивертименто No. 11 - K. 251
изпълняват КласикАрт: Димитрис Кицос /обой/, Виктор Теодосиев /валдхорна/,Михаил Михайлов /валдхорна/, Калина Христова /цигулка/, Галина Любенова /цигулка/, Евгения Бааджиева - Димова /виола/, Кристиана Михайлова /виолончело/, Димитър Иванов /контрабас/

Волфганг Амадеус Моцарт (Илюстрация: iStock by Getty Images)

Творбите на ВОЛФГАНГ АМАДЕУС МОЦАРТ във всички жанрове са образци на художествено съвършенство и новаторство. Съдбата на гениалния композитор е необичайна. Дете-чудо, славата го съпътства от най-ранна възраст. На четири години учи пиано и се опитва да композира, дори прави опит да напише концерт за две пиана, на шест - изнася концерти... Първият му учител е неговият баща Леополд Моцарт, който е отличен цигулар, органист и музикален педагог.

Още

Моцарт не е отровен от Салиери

Моцарт не е отровен от Салиери

Първите концерти, на които Моцарт свири заедно с по-голямата си сестра, имат голям успех. Тригодишната им обиколка в най-големите европейски музикални центрове е сензационна за времето. Навсякъде започва да се говори за детето-чудо, а пресата обсъжда неговите произведения. През 1766 г. семейството на Моцарт се прибира в Залцбург.

11-годишен написва първата си опера "Аполон и Хиацинт". През 1769 г. младият композитор заминава на концертна обиколка в Италия. Наред с шумния успех на концертната му дейност Моцарт създава много произведения — симфонии, концерти и др. Най-значителната му творба от това време е неговата опера-сериа "Митридат - цар понтийски", поставена в Милано и дирижирана от своя автор. Същевременно изучава творбите на старите майстори и учи композиция при известния педагог Падре Мартини.

Още

Моцартовият шедьовър "Дон Жуан" отново на бургаска сцена в петък

Моцартовият шедьовър "Дон Жуан" отново на бургаска сцена в петък

През 1771 г. Моцарт се завръща в Залцбург и наред с ежедневните си занимания на придворен музикант при местния архиепископ започва интензивна композиционна дейност. Пише серенади, дивертименти, струнни квартети, сонати, симфонии, концерти и др. Въпреки липсата на театър в Залцбург Моцарт създава опери, силно увлечен от този музикален жанр. Скоро младият музикант предприема нова голяма концертна обиколка, но този път без особен успех.

Още

На търг се предлага писмо, разкриващо драма от любовния живот на Моцарт

На търг се предлага писмо, разкриващо драма от любовния живот на Моцарт

Славата му на пораснало дете-чудо вече не предизвиква сензация. Животът му като възрастен е изпълнен с проблеми. Изкарва прехраната си, като дава частни уроци по музика. Творческата дейност на Моцарт изисква постоянни пътувания, но архиепископът често не му разрешава никакви отпуски. Това довежда до разрив между двамата и принуждава младия композитор да напусне службата си. През 1781 г. Моцарт се установява на постоянно местожителство във Виена.

Оттук започва най-плодотворният творчески период от неговия живот. През първите пет години той написва една от най-значителните си опери - "Отвличане от сарая" (1782), симфонии № 33 - 38, голям брой концерти за различни инструменти, струнни квартети, сонати и др.

Още

Фриволните шеги на Моцарт стават общодостъпни

Фриволните шеги на Моцарт стават общодостъпни

През 1786 г. Моцарт завършва операта си "Театралният директор". Запознаването на композитора с придворния поет на виенския двор — италианеца Лоренцо да Понте, изиграва важна роля в оперното му творчество.

По негови либрета са три от най-ценните оперни творби на Моцарт: "Сватбата на Фигаро" (1786), "Дон Жуан" (1787) и "Така правят всички" (1790). "Сватбата на Фигаро" преминава при огромен успех, особено в Прага - за Пражката опера Моцарт написва специално "Дон Жуан", приета възторжено от публиката.

Още

Класик Арт и млади дарования представят МОЦАРТ

Класик Арт и млади дарования представят МОЦАРТ

Въпреки успеха в Прага материалното положение на Моцарт не е добро. Това не намалява творческия му стремеж и той създава творба след творба. През 1788 г. са създадени последните му симфонии — № 39, 40 и 41. Последните му творби са приети хладно от виенската публика - това са операта "Така правят всички" и "Милосърдието на Тит" върху либрето на прочутия Метастазио, както и последната му музикално-сценична творба "Вълшебната флейта". По време на нейното написване здравето му рязко се влошава. След нея композира само своя "Реквием".

Моцарт умира на 4-ти срещу 5-и декември 1791 г. във Виена.

Дивертименто Nº 11 или Дивертименто в D, K. 251 е композиция от Волфганг Амадеус Моцарт. Написано е през юли 1776 г. в Залцбург, вероятно за именния ден на сестрата на Моцарт, Нанерл на 26 юли или за нейния рожден ден на 30 юли. Произведението е партитурно за обой, две валдхорни, две цигулки, виола и контрабас.

Виктор Теодосиев (Снимка: Личен архив)

Виктор Теодосиев е роден през 2005 г. в София в семейството на музиканти. Той е трето поколение валдхорнист - неговият дядо е дългогодишен член на Симфоничния оркестър на Българското национално радио, а неговият баща е соло валдхорнист на СО на БНР и професор по валдхорна в НМА "Проф. П. Владигеров"- София. Виктор започва да свири на валдхорна на 12-годишна възраст, като получава първите уроци от своя баща. Неговият талант е забелязан от музикантската общност още в първите месеци на обучението и той е поканен да участва в многобройни концерти и продукции. През 2018 г. е активен участник в майсторския клас на изтъкнатия валдхорнист и изпълнител на алпийски рог Аркадий Шилклопер (Русия, Германия) в НМА "Проф. П.Владигеров".

Още

КласикАрт и маестро Людмил Ангелов представят камерни шедьоври на Малер, Щраус и Прокофиев

КласикАрт и маестро Людмил Ангелов представят камерни шедьоври на Малер, Щраус и Прокофиев

През 2019 г. Виктор Теодосиев е приет в НМУ "Л. Пипков" - София на първо място с най-висок успех от всички изпълнители на духови инструменти във випуска в класа по валдхорна на проф. Владислав Григоров. Виктор Теодосиев участва в състава на "Европейски младежки симфоничен оркестър PROGRESSIVE" - 2019, който включва участници от 11 европейски държави. Оркестърът изнася мащабен концерт на прочутия Римски стадион в Пловдив, като концертът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

През 2019 г. Виктор кандидатства и е одобрен за активен участник в Summer Music Academy Kroměříž в класа на световноизвестния чешки валдхорнист Радек Баборак. Той е най-младият активен участник сред валдхорнистите в Академията. С негово изпълнение на концерт за валдхорна от В.А.Моцарт е открит първият от поредицата концерти на Академията.

През 2021 г. по предложение на самия Радек Баборак Виктор Теодосиев е солист заедно с него в концертите за две валдхорни от Телеман и Вивалди с Камерен ансамбъл "Софийски солисти".

Още

В Страстта на тангото с "КласикАрт" и специалните им гости

В Страстта на тангото с "КласикАрт" и специалните им гости

Виктор Теодосиев е носител на наградата "Млад музикант на годината" 2022 в класацията "Музикант на годината" на Българското национално радио и на наградата "Кристална лира" за млад изпълнител за 2023 г. на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Той е лауреат на редица престижни награди, сред които: Grand Prix от международния конкурс "ОХРИДСКИ БИСЕРИ".

- 2023 г. и специална награда от легендарния немски производител на валдхорни Gebr. Alexander за най-добро изпълнение на произведение от В. А. Моцарт 

- Първа награда и специална награда "Моцарт" от XV Международен конкурс за немска и австрийска музика "Magic" - 2023 / Grand Prix от Международния конкурс по камерна музика в Кавадарци, Македония (2023 г.) 

- Първа награда от TOKYO INTERNATIONAL YOUTH COMPETITION 2022 г. - Япония 

- Първа награда от LONDON CLASSICAL MUSIC COMPETITION 2022 - Великобритания 

Още

"Петолиния и вдъхновения" с КласикАрт и оригиналната музика на Костадин Генчев

"Петолиния и вдъхновения" с КласикАрт и оригиналната музика на Костадин Генчев

- Първа награда и златен медал от ХХVII Национален конкурс "Светослав Обретенов" - Провадия 

- Първа награда от XXIX Международен конкурс "Музиката и Земята" 2021 г. - София 

- Grand Prix сред валдхорнистите от всички възрастови категории от Eurochestries International music competition 2021 - Франция и две специални награди - солист на Eurochestries symphony orchestra и участие в поредица от камерни концерти /

- Първа награда с трио "Лауреат" в V Международен конкурс за камерна музика и индивидуални изпълнители "Проф. Асен Диамандиев" 2021 

- Първа награда от XXIX Международен конкурс за композитори, камерни ансамбли и инструменталисти "Музиката и Земята" 2021 - София 

- Първа награда в "KING"S PEAK INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION" 2021 г. (САЩ). 

Още

КласикАрт и Георги Черкин представят "Виртуозни класически и филмови шедьоври"

КласикАрт и Георги Черкин представят "Виртуозни класически и филмови шедьоври"

- Първа награда сред всички изпълнители на духови инструменти във възрастова група 14-17 години в "INTERNATIONAL MOSCOW MUSIC COMPETITION" 2020 (Русия). 

- Първа награда от II Международен конкурс за изпълнители като част от "Трявна Арт Фестивал" 2020 и носител на специалната награда - солист на Габровски камерен оркестър.

Виктор е първи валдхорнист на Младежка филхармония "София" при НМУ "Л.Пипков".

През 2023 г. Виктор Теодосиев е избран за Първи валдхорнист на прочутия Младежки Концертгебау оркестър сред 400 кандидатури от цял свят.

Още

КласикАрт представя "Инструментално белканто" с музиката на Италия и Франция

КласикАрт представя "Инструментално белканто" с музиката на Италия и Франция

Виктор Теодосиев се изявява като солист на редица оркестри, сред които камерен ансамбъл "Софийски солисти", Пражки камерни солисти (Чехия), Академичен симфоничен оркестър, Международен младежки оркестър Eurochestries International Orchestra - Франция, Симфониета "София", Камерен оркестър "Орфей", Младежки камерен оркестър "София", Младежки оркестър "Progressive", Габровски камерен оркестър, Български камерен оркестър - Добрич, Камерен оркестър "Дианополис", Камерен оркестър - Хасково, Разградска филхармония и др. Носител на наградата "Млад музикант на годината" в класацията "Музикант на годината" 2023 на БНР.

Носител на наградата "Кристална лира" за млад изпълнител за 2023 г. на СБМТД Димитрис Кицос е учил обой в Държавната консерватория в Солун в Гърция и е продължил обучението си във "Folkwang Hochschule für Musik" в Есен, Германия със стипендии от фондациите Онасис и Александра Трианти. Завършва "Künstlerische Abschlußprüfung", "Konzertexamen" и "Kammermusik" и трите с най-висока точка "sehr gut" и "mit Auszeichnung".

Сред неговите наставници са: проф. M.Bourgue, проф. T.Indermühle, проф. J.L.Capezzali и проф. P.W.Feit.

Димитрис Кицос (Снимка: Личен архив)

Димитрис Кицос е награден в следните международни конкурси: 1993 г., 1-ва награда в международния конкурс за камерна музика Helexpo Гърция, 1994 г., награда за най-добър свирещ на обой във F.H.E. Състезание в Германия, 1995 г., 2-ра награда в Международния конкурс по обой Фернан Жилет от I.D.R.S. (Международно дружество с двойна тръстика). След тези успехи той е назначен за гост-професор в университета Fu-Ren в Тайпе, Тайван.

Още

КласикАрт заедно с Венета Нейнска започват новия сезон с вълшебна програма от Брамс, Дворжак и Яначек

КласикАрт заедно с Венета Нейнска започват новия сезон с вълшебна програма от Брамс, Дворжак и Яначек

Той преподава няколко години като асистент на своя професор в Есен във Folkwang Hochschule für Musik в Германия, а от 2002 г. преподава в Консерваторията на Северна Гърция в Солун и в Консерваторията на град Драма. Димитрис Кицос провежда редовно майсторски класове в Порто Карас, Гърция, организирани от Gefis Германия и в други европейски или азиатски страни. Освен това той преподава в Лятната академия на Виларте, Гърция.

От 1998 г. Димитрис Кицос е солист на обой на Солунския държавен симфоничен оркестър. Той е сътрудничил като солист наред с други оркестри като Кралския датски оркестър, Folkwang Kammerorchester, Kammerphilharmonie Salzburg, Kamerata-Orchestra на Приятелите на музиката в Мегарон Атина, Филхармоничния оркестър на Западногерманското радио-WDR.

Димитрис Кицос е свирил в Konzerthus в Осло, National Hall в Тайпе Тайван, Megaron Athens и Megaron Thessaloniki, Reidtstadl Neumarkt Германия, Berliner Philharmonie, 92Y Kaufman Concert Hall, Schloß Kromeriz в Чехия, Palais Attems в Грац Австрия.

Още

Летните концерти на Софийската филхармония в Квадрат 500 продължават с програма на "КласикАрт" и млади музикални таланти

Летните концерти на Софийската филхармония в Квадрат 500 продължават с програма на "КласикАрт" и млади музикални таланти

Участва в международни фестивали в Гърция и чужбина: Bain de Music във Франция, Dimitria в Гърция, Фестивал за съвременна музика в Мьонхенгладбах в Германия, Фестивал за камерна музика в Мегарон Атина в Гърция, Forfest в Чехия, Styriarte в Австрия, Festival Ossiach- Филах в Австрия, фестивал на Цикладите в Сирос, Гърция, Incontri d"Estate в Сицилия, Италия, като си сътрудничи с изтъкнати артисти като Леонидас Кавакос, Нобуко Имаи, Миклош Перени, Владимир Менделсон, Ларс Андерс Томтер, Мириам Концен, Кристоф Хенкел, Франсоа Бенд, Хектор Макдоналд, Райнер Муг, Рудолф Коелман, Ричард Щуд, Питър Наги, Патрик Деменга, Хариолф Шлихтиг, Хана Вайнмайстер и диригентите Кристофър Хогууд, Кристофър Уорън Грийн, Василис Христопулос, Олаф Кох и др.

Димитрис Кицос (Снимка: Личен архив)

Още

КласикАрт представя шедьоври от френската музика на ХХ век

КласикАрт представя шедьоври от френската музика на ХХ век

Димитрис Кицос е записал за гръцката и немската телевизия и радио, както и три диска със солови произведения на R.R.Benett, Th.Lalliet, A.Vivaldi, E.Bozza, H.Dutilleux, R.Schumann, J.S.Bach, J.Pixis и произведения за камерна музика от Л.в.Бетховен. През последните три години записва като соло обоист на Солунския държавен симфоничен оркестър произведения от Н. Скалкотас и други съвременни гръцки композитори, както и произведения от Илдебрандо Пицети за лейбълите Naxos и BIS.

От 2003 г. Димитрис Кицос е артистичен и музикален директор на камерния ансамбъл Orpheus Soloists, от 2004 г. член-учредител на Гръцката академия за дървени духови инструменти, с която има честта да свири пред прочутия маестро сър Невил Маринър, от 2009 г. артистичен директор на Консерваторията на Северна Гърция и от 2012 г. артистичен директор на Международния музикален фестивал St. George.

Димитрис Кицос (Снимка: Личен архив)

Димитър Иванов е роден в град Русе в семейство на учители. Започва да свири на виолончело на 6 годишна възраст при майка си Елка Ефремова.

Започва да свири на контрабас на 9 години при Иван Кавалов, при когото завършва СМУ проф. Веселин Стоянов в Русе.

Още

В плен на магията на френската музика с КласикАрт и специалните им гости (галерия)

В плен на магията на френската музика с КласикАрт и специалните им гости (галерия)

Димитър Иванов е лауреат на конкурсите "Стефан Сугарев" - Кюстендил, 1989 г., "Валентино Буки", 1993 г., "Светослав Обретенов" - Провадия, 1994 г. и конкурсът на Фламандското радио - "Тенуто", 1996 г. Димитър е солирал на оркестри като Русенска филхармония, Врачанска филхармония, Добрички камерен оркестър, Оркестър Симфониета на Българското Радио, Пернишки Камерен оркестър, Оркестър Арс Музика - Рим, Младежки камерен оркестър Монс (Белгия ), Оркестъра на Фламандското радио в Брюксел, Брюкселски фестивален оркестър, Филхармонията в Йена, Грузински камерен оркестър Инголстадт и др.

Преподавател е в музикалното училище в Дворп и Кралската консерватория в Монс (Белгия ), а в момента преподава в Солун в съвременната консерватория.

Още

100 години Пиацола с КласикАрт и със специалното участие на млади таланти

100 години Пиацола с КласикАрт и със специалното участие на млади таланти

От 2019 г. дава майсторски класове на фестивала в Трявна, където също участва в концертите и е член на журито на фестивалния конкурс. От 1997 до 2011 година е бил водач на контрабасите в Белгийския национален оркестър. 2010 г. работи в Грузинския камерен оркестър Инголстадт, 2010-2013 г. работи в оркестъра на град Орхус (Дания ), 2014-2020 година е първи контрабасист в операта в Любляна, а от 2020 г. работи в държавния оркестър в Солун.

От 2007 година свири в Световния оркестър за Мир с маестро Валери Георгиев. Участвал е още в много различни малки и големи състави по най-различни поводи.

Димитър Иванов (Снимка: Личен архив)

КласикАрт струнен квартет и ансамбъл е създаден през 2017г. от приятели, които искат да правят музика по най-добрия начин! Състав от блестящи солисти, обединени от любовта към това, което правят, следвайки мечтите си.

Още

КласикАрт представят изискана, трудна и вълнуваща програма във "Фантазия"

КласикАрт представят изискана, трудна и вълнуваща програма във "Фантазия"

По настоящем ансамбълът е в състав: Калина Христова - цигулка - концертмайстор на Софийска филхармония, Галина Любенова - цигулка- симфоничен оркестър на БНР, Евгения Бааджиева-Димова - виола - пом. водач на виолите в симфоничния оркестър на БНР, Кристиана Алипиева - Михайлова - виолончело - пом. концертмайстор на виолончелите в Софийска филхармония, Явор Добрев - кларинет - водач на кларинети в Софийска опера и балет и Михаил Михайлов - валдхорна - първи валдхорнист на Софийска филхармония.

Концертите на КласикАрт са концептуални спектакли с музика, слово, художествено осветление и специален надслов. Репертоарът на състава непрекъснато се разширява и вече включва премиери на творби от Румен Бояджиев-син, Георги Стрезов, Костадин Генчев, Петя Тончева, Слави Димов, както и произведения от различни епохи - от бароковата епоха, класика , романтизъм и съвремие .

Още

Посрещнете пролетта с музиката на Чайковски, с КласикАрт, Георги Черкин и вълнуващи млади дарования

Посрещнете пролетта с музиката на Чайковски, с КласикАрт, Георги Черкин и вълнуващи млади дарования

КласикАрт квартет са участвали в журито на престижния Международен конкурс по съвременно лютиерство на името на Антонио Страдивари - Казанлък юни 2018 г., с председател Флориан Леонхард (Англия) и членове Карло Веттори (Италия), Икуко Сузуки ( Япония), Джорджио Сколари ( Италия), Грег Алф ( САЩ), Дзен Куан ( Китай), Роберто Вилла ( Италия), Едрьо Едрев ( България), Галин Пенев ( България) и Стефан Христов (България) , който винаги се е провеждал в рамките на Stradivari Festival, предимно в родния на Страдивари град Кремона.

Още

Пиршество на музика и поезия в Шедьоври от френската музика с КласикАрт и зведните им солисти

Пиршество на музика и поезия в Шедьоври от френската музика с КласикАрт и зведните им солисти

КласикАрт интригува с представянето на оригинални , виртуозни и не често изпълнявани произведения, на своите концерти, както и чрез гостуванията на различнимузиканти - Людмил Ангелов - пиано, Вероника Тодорова - акордеон, Василена Серафимова- перкусии, Алексис Косенко - флейта (Франция), Таня Угринов - сопрано, Елена Механджийска - сопран, Далия Врана - сопран, Марио Бобоцов - пиано, Василий Илисавский - пиано (Русия), Виктория Цоцкова - пиано, Иън Мънро - пиано (Австралия), Венета Нейнска - пиано, Виктория Василенко - пиано, Зорница Иларионова - цигулка, Мартина Табакова - пиано, Георги Черкин- пиано, Доач Бездюс - пиано, Сесим Бездюс - цигулка, Димитър Иванов - контрабас, Емилиян Тилев - фагот, Сабина Йорданова - фагот, Петър Македонски - тромпет, Вълчан Вълчанов - обой, Сара Чакърова - перкусии, Лора Маркова - цигулка, Георги Димитров - китара, Кай Орлинов - цигулка, Евица Радевска - валдхорна (Сърбия), Христина Белева - гъдулка, Гергана Димитрова - вокал, Костадин Генчев - кавал и други. Ансамбълът е участвал на фестивалите: Новогодишен Фестивал - София, Седмица на камерната музика - "Константин Илиев" - Добрич, "Дни на камерната музика" - Габрово, Трявна Арт и "100 години - Лазар Николов" - Бургас.

Купи билет

КласикАрт създават иновативни проекти - "Настоящето среща Бъдещето", в които съставът представя млади, талантливи дарования.

Вече шест сезона КласикАрт осъществява концерти, с подкрепата на Софийска филхармония, в Камерна зала "България".

Очаквайте на 10.02.2024,19:00ч., Камерна зала "България"

В СТРАСТТА НА ТАНГОТО
Камерен концерт на КласикАрт струнен квартет и ансамбъл иСъс специалното участие на Вероника Тодорова /акордеон/ и Мария - Десислава Стойчева /пиано/

БИЛЕТИ на касите на зала "България" и в разпространителската мрежа на eventim.bg

Още

Турският диригент Мурат Джем Орхан гостува на Софийската филхармония

Турският диригент Мурат Джем Орхан гостува на Софийската филхармония

Още

Талантливата българска цигуларка Антоанета Вельова със сребърна награда от конкурс в Берлин

Талантливата българска цигуларка Антоанета Вельова със сребърна награда от конкурс в Берлин

Още

Стивън Ковачевич свири Моцарт под палката на Найден Тодоров

Стивън Ковачевич свири Моцарт под палката на Найден Тодоров

Още

"Зимна магия" с Радиосимфониците, Константин Илиевски и Данчо Радевски

"Зимна магия" с Радиосимфониците, Константин Илиевски и Данчо Радевски

Още

БЕТОВЕН "Писмо до Бог" - посланието на Кварто за предстоящата година

БЕТОВЕН "Писмо до Бог" - посланието на Кварто за предстоящата година

Още

"Отело" с Красимира Стоянова и Желко Лучич открива оперната 2024 на Старозагорската опера

"Отело" с Красимира Стоянова и Желко Лучич открива оперната 2024 на Старозагорската опера

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Голямото надлъгване - към изложба на Дечко Узунов от 1969 година и археологията на един скандал" показват в Казанлък

"Изложбата прави опит за нов поглед върху онзи фрагмент от художественото наследство на Дечко Узунов, който тогава се превръща в "ябълка на раздора", казва д-р Пламен Петров

Звездите на Цирк Дю Солей гостуват в Пловдив с леденото шоу HOGWARTS HOLIDAYS

Спектакълът е в спортна зала "Колодрум" на 5 март 2024 г., началният час е 19:00 часа.

Кристо и Жан-Клод - ателие за деца от 7 до 14 години

Участниците в ателието ще се запознаят с ранните творби на Христо Явашев - Кристо, ще научат повече за някои от емблематичните му проекти, реализирани със съпругата му Жан-Клод

По традиция Марин Янев ще отбележи рождения си ден с "Какво да правим с виолончелото?" в Народния театър

Спектакълът от Матей Вишниек на режисьора Николай Поляков ще се играя на 17 февруари на сцена "Апостол Карамитев"

КласикАрт с благотворителен концерт: Чрез музика ти дари, живота на планетата спаси!

Музикалното събитие е свързано с проект на Z Club Next Generation - използването на косата от фризьорските салони за наторяване на обществени паркове и градини

Сатирата поставя "Пазар за мъже" от Жан-Клод Дано

Очаквана премиера: 29 и 30 март, сцена Comedy Bar Happy Сатира