

Афиш
Кулинарни и киноистории, които ни сближават
Гала премиера на филма "Долината на прокудените"
13 януари 2025 | 0 Коментара
Лица
Никола Рахнев е "Будител на десетилетието" в кампанията на БНР
Той е създател на най-голямата доброволческа инициатива за засаждане на нови гори и дървета в България
3 ноември 2023 | 0 Коментара
Букви
Идва "Добра година": Нова кулинарна книга на Goodlife Publishing
Изданието на фууд стилистите, кулинарни фотографи и готвачи Десислава Георгиева и Стоян Георгиев включва близо 150 рецепти, вдъхновени от качествените сезонни продукти с техните характер и особености
24 ноември 2022 | 0 Коментара
Гурме
Корейското кимчи или философията на една туршия
Най-известната корейска храна по света е включена в Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство, а днес отбелязваме Световния ден на кимчи
22 ноември 2022 | 7 Коментара
Сцена
Един чешки ден в София
Посолството на Чешката република в София и Чешкият център София организират еднодневен фестивал на 10 септември 2022 г. на Лятната сцена в Борисовата градина
5 септември 2022 | 0 Коментара
Гурме
Кога козунакът се появява на българската трапеза?
Козунакът се появява на българската трапеза преди повече от век, посочва силистренска етнографка Донка Съботинова
24 април 2022 | 1 Коментара
Импресио пита
Спечелете ароматни чаени награди с "Ahmad Tea"
Вижте как може да получите брандирана чаша Ahmad + кутия чай Ahmad от серия Natural Benefits - микс от плодове и билки, които ще намерят място в забързания ви ден с различните си качества
15 април 2022 | 3 Коментара
Интервю
Възможно ли е да спасим храната от изхвърляне? Отговор: Да
Една платформа, създадена от две момичета иска да събуди в хората разумен подход към прекомерната консумация и изхвърлянето на храна
5 април 2022 | 9 Коментара
Душа
Ritual Gatherings - фестивалът, който ще превърне традиционни ритуали в съвременно изкуство
Интердисциплинарният културен фестивал ще се проведе за July Morning в рамките на 5 дни през 2022 година и ще включва професионален форум за артисти и хора, заети в сферата на културата, както и богата програма с международно участие
6 февруари 2022 | 0 Коментара
Фотография
"Готви умно" - едно дългоочаквано обяснение в любов към храната
Освен всичко друго, книгата показва и най-доброто от българската кулинарна фотография
1 ноември 2021 | 0 Коментара
Гурме
Направиха "Герника" на Пикасо от... шоколад
Баски майстори изработиха копие на шедьовъра по повод 58 години от бомрдировките на едноименния град
27 април 2021 | 0 Коментара
Кино
Номинираният за "Оскар" "Без звуци в живота" фокусира вниманието върху културата, създадена от глухи хора
Създателите на филма обаче бяха разкритикувани, че са наели хора с нормален слух - Риз Ахмед и Пол Раджи, в ролите на глухи
21 април 2021 | 0 Коментара
Гурме
Майсторите на белгийски пържени картофи искат признание от ЮНЕСКО
Фламандският регион включи пържените картофки в своя списък на нематериалното и културно наследство през 2014 г.
20 март 2021 | 4 Коментара
Сцена
Съвременен танцов театър в кухнята
Любовта към изкуството събира хореографа Коста Каракашян и режисьора и драматург Антония Георгиева в партньорство с майстор-сладкаря Александър Цеков, творчески директор на ресторант "Космос"
16 февруари 2021 | 1 Коментара