ХРАНА С ИСТОРИЯ
Корейското кимчи или философията на една туршия
Най-известната корейска храна по света е включена в Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство, а днес отбелязваме Световния ден на кимчи
Без кимчи не мога. На ден поне 300 грама жуля. Останалото вмирисано кисело зеле + останала риба от миналоседмипния риболов става страхотно кимчи.
кимчито е втората най-отвратителна миризма в Корея след една бобена супа, представете си вкисната и ферментирала туршия с добавка лек мирис на газ, ужасно е
Спомням си как в "Шогун" японците наричаха корейците "чесъноядци". Прави ли са, който е бил в Корея може ли да сподели?
Имал съм нещастието да ида няколко пъти до Южна Корея. Корейците са упорити хора, измислили са към 300 вида кимчи, в опит да създадат нещо, което да става за ядене. Не са успяли, но много я ядат тази гадост - без витамини не се живее. Ние имаме щастието да знаем един вид кисело зеле, но да е вкусно.
"Въпреки всички на света съществуващи видове ферментирали зеленчуци и кисело зеле, които са различни по своя характер - чешкото кисело зеле, германското, руското...кимчито се отличава по своя характер и е някак сантиментално за корейците." A защо не коментираме Българското кисело зеле? Питам просто... Или няма такова???
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители: