Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Корейското кимчи или философията на една туршия

ХРАНА С ИСТОРИЯ

Корейското кимчи или философията на една туршия

Най-известната корейска храна по света е включена в Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство, а днес отбелязваме Световния ден на кимчи

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Без кимчи не мога. На ден поне 300 грама жуля. Останалото вмирисано кисело зеле + останала риба от миналоседмипния риболов става страхотно кимчи.

кимчито е втората най-отвратителна миризма в Корея след една бобена супа, представете си вкисната и ферментирала туршия с добавка лек мирис на газ, ужасно е

Спомням си как в "Шогун" японците наричаха корейците "чесъноядци". Прави ли са, който е бил в Корея може ли да сподели?

така е, всички яко ядат чесън, млади стари всички миришат на чесън

Имал съм нещастието да ида няколко пъти до Южна Корея. Корейците са упорити хора, измислили са към 300 вида кимчи, в опит да създадат нещо, което да става за ядене. Не са успяли, но много я ядат тази гадост - без витамини не се живее. Ние имаме щастието да знаем един вид кисело зеле, но да е вкусно.

Корейчетата пък и Д и Ра са си ам бре аж и

"Въпреки всички на света съществуващи видове ферментирали зеленчуци и кисело зеле, които са различни по своя характер - чешкото кисело зеле, германското, руското...кимчито се отличава по своя характер и е някак сантиментално за корейците." A защо не коментираме Българското кисело зеле? Питам просто... Или няма такова???

Календар