ХРАНА С ИСТОРИЯ
Корейското кимчи или философията на една туршия
Най-известната корейска храна по света е включена в Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство, а днес отбелязваме Световния ден на кимчи
"Въпреки всички на света съществуващи видове ферментирали зеленчуци и кисело зеле, които са различни по своя характер - чешкото кисело зеле, германското, руското...кимчито се отличава по своя характер и е някак сантиментално за корейците." A защо не коментираме Българското кисело зеле? Питам просто... Или няма такова???
Имал съм нещастието да ида няколко пъти до Южна Корея. Корейците са упорити хора, измислили са към 300 вида кимчи, в опит да създадат нещо, което да става за ядене. Не са успяли, но много я ядат тази гадост - без витамини не се живее. Ние имаме щастието да знаем един вид кисело зеле, но да е вкусно.
Спомням си как в "Шогун" японците наричаха корейците "чесъноядци". Прави ли са, който е бил в Корея може ли да сподели?
кимчито е втората най-отвратителна миризма в Корея след една бобена супа, представете си вкисната и ферментирала туршия с добавка лек мирис на газ, ужасно е
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители: