Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Корейското кимчи или философията на една туршия

ХРАНА С ИСТОРИЯ

Корейското кимчи или философията на една туршия

Най-известната корейска храна по света е включена в Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство, а днес отбелязваме Световния ден на кимчи

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

"Въпреки всички на света съществуващи видове ферментирали зеленчуци и кисело зеле, които са различни по своя характер - чешкото кисело зеле, германското, руското...кимчито се отличава по своя характер и е някак сантиментално за корейците." A защо не коментираме Българското кисело зеле? Питам просто... Или няма такова???

Корейчетата пък и Д и Ра са си ам бре аж и

Имал съм нещастието да ида няколко пъти до Южна Корея. Корейците са упорити хора, измислили са към 300 вида кимчи, в опит да създадат нещо, което да става за ядене. Не са успяли, но много я ядат тази гадост - без витамини не се живее. Ние имаме щастието да знаем един вид кисело зеле, но да е вкусно.

Спомням си как в "Шогун" японците наричаха корейците "чесъноядци". Прави ли са, който е бил в Корея може ли да сподели?

така е, всички яко ядат чесън, млади стари всички миришат на чесън

кимчито е втората най-отвратителна миризма в Корея след една бобена супа, представете си вкисната и ферментирала туршия с добавка лек мирис на газ, ужасно е

Без кимчи не мога. На ден поне 300 грама жуля. Останалото вмирисано кисело зеле + останала риба от миналоседмипния риболов става страхотно кимчи.

Календар