Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Българската бактерия е дипломат Номер 1 в Япония

ТРАДИЦИЯ ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ

Българската бактерия е дипломат Номер 1 в Япония

Нов документален филм на режисьора Николай Василев разказва как българското кисело мляко, с дълбоките си корени в историята на Балканите, подхрани меката дипломация и културното сътрудничество с Япония

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Изключително скучен филм - няма го интригуващия разказ, безинтересни “говорители”, който се напъват да разкажат нещо, заснети тук там кадри и вкарани в общия буламач. БГ киното става все по- отчайващо “импотентно” … но на режисьора, който рекламира сектата Ваклуш това му е нивото.

Всъщност имам приятели японци и те се изненадаха че нашето КИСЕЛО мляко е кисело при тях е сладко! Бактерията я използва цял свят не е уникалана за балканите нито за България бактерите са две и съотношението между двете дава по кисел или по сладък вкус . бактерията се нарича Булгарикус защото са я изучавали тук не че я има само тук има я по цял свят и се използва широко по цял свят !

нашите закваски бяха откраднати още през цоцоиализъма. сега японците произвеждат кисело мляко и пчелят пари. нито плащат патент нито нищо. та всичко е въздух под налягане.

Брато, ти си за нобел ако успееш да развъдиш за постоянно щам виреещ само на Балканите! Иначе джапанките купуват лиофилизиран щам и го ползват докато клекне.

"Колегите, с които бях, го пробваха още в началото и казаха че вкусът е същият, както си е у нас. Взех си една кофичка чак на летището в Токио преди да отлетя обратно за София." Снимал правил интервюта маса пари похарчил за филм за кисело мляко което чак на летището като тръгнал да се прибира пробвал?! Еми ок аз пък нема да ти гледам филма.

Интересно японците ще ядат ли кисело мляко което се продава у нас ? Което не вкисва !

Ха- ха. Проверих в сайта на производителя, трайност 17 дни при съхранение до 10 градуса. А може пък нашите да са го направили толково дълготрайно като са копирали японците?! :)

Календар