Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Димитър Стоянович и Катерина Евро пред Impressio за "Спомен НЛО"

ОТНОВО НА СЦЕНА

Димитър Стоянович и Катерина Евро пред Impressio за "Спомен НЛО"

Събитието е на 20-и декември от 20 часа в НДК

Източник: eclective.bg

Цяла плеада звездни актьори ще ни върнат към спомена за култовата формация "НЛО", нарочно именувана СПОМЕН НЛО съвсем скоро - на 20-и декември от 20:00 часа в зала 1 на НДК, когато отново ще звучат легендарните им хитове и закачки. Ще ни ги припомнят актьорите Георги Мамалев, Антон Радичев, Катерина Евро, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев, младата актриса Ева Данаилова и др.

Още

Идеята за завръщането на "НЛО" била на композитора Стефан Димитров

Идеята за завръщането на "НЛО" била на композитора Стефан Димитров

Добре познатите от миналото песни на Стефан Димитров, който ще участва лично в спектакъла, ще прозвучат в осъвременени аранжименти, направени специално от Евгени Димитров - Маестрото и "Ку-Ку Бенд". Ще се насладим на живото изпълнение на големите хитове на НЛО, като "Канада", "Адвокате", "Свако Цако", "Парти любими" и много други, с незабравимите текстове на Живко Колев и Недялко Йорданов. Режисьор на спектакъла е Лъчезар Аврамов /"Снимка с Юки"/. Сценарист е Димитър Стоянович, а в мъжкия състав грее една позната и неповторима усмивка - тази на Катето Евро. Ето какво споделиха за спектакъла двамата пред Impressio.dir:

Сценаристът Димитър Стоянович / Източник: eclective.bg

- Г-н Стоянович, Вие сте сценарист на много филми - и на документални, и на игрални, и ето че сега ни връщате към "Спомена НЛО"... Това някаква носталгия ли е, или необходимост, която също може да изиграе ролята на "пътеводител на историческия стопаджия"?

Още

Спомен НЛО - ЯВЛЕНИЕТО СЕ ЗАВРЪЩА

Спомен НЛО - ЯВЛЕНИЕТО СЕ ЗАВРЪЩА

- На първо място аз ужасно много харесвам този актьорско-музикален проект още от 80-те години, защото той беше и продължава да е урок по интелигентно забавление, каквото не се случва много често по нашите места. Музиката на Стефан Димитров е сама по себе си шедьовър, текстовете на Живко Колев и Недялко Йорданов, освен истински смешни или тъжни, са стряскащо актуални и умни. Въобще ми се иска този проект да бъде поет и от следващите поколения и да не се забравя, защото, вярвайте ми, нищо по-добро - поне засега, не измислено. Моята роля е съвсем простичка - да му помогна да заблести още по-силно спрямо днешния ден, което е много благодарна задача, когато работиш с толкова талантливи и готини хора на едно място - имам предвид не само вече споменатите забележителни творци, но и Георги Мамалев, Тони Радичев, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев...

Тримата "основни" НЛО / Източник: eclective.bg

- Какъв "пътеводител" е смехът?

- Основен, спасителен. Мисля си, че ако не умеем да се присмиваме на проблемите си, а и на самите себе си, ще прекараме много време в плачене, а пък това хич не го обичам. Затова винаги съм избирал интелигентния хумор, чистия смях, с което именно се пресичат пътищата ни със "Спомен НЛО".

- Очаквате ли хората да преоткрият чрез "НЛО" пропуснатите "маркировки" по пътя ни по време на т.нар. Преход? - Т.е. онези, които ни отведоха в грешна посока? С две думи - смях през сълзи ли е този спектакъл? - Какво сте заложили в него - повече смях, или повече сълзи?

- Тежък въпрос - най-вече заради отговора... А той е, че злободневният хумор на формацията отпреди 20, че и 30 години, сякаш е написан, изпян и изигран за съвремието ни. Направо не мога да повярвам, че смехът на т.нар. "Преход" е толкова актуален днес?!? Представяте ли си какво означава това?! Но да не униваме прекомерно, защото в този случай сме се събрали, за да се забавляваме и аз лично гарантирам, че на 20-и декември от 20 часа в зала 1 на НДК ще бъде толкова смешно, че направо няма да е за вярване.

Сценаристът Димитър Стоянович и режисьорът Лъчезар Аврамов, на пресконференцията на "Спомен НЛО"

- Определено се очаква голям зрителски интерес към завръщането на "НЛО". В тази връзка ви питам, когато става въпрос за подобни проекти - къде, според вас, е границата между комерсиалното и онова, което провокира смисъла и гони по-висока цел?

- "Спомен НЛО" е точно от онези спектакли, които пресичат пътищата на високото изкуство с комерсиалното, на дълбокия смисъл и чистото забавление. Събрали сме се хора, които и да искат, не знаят как да направят "простотия" - казано на жаргон. Мисля че публиката ще го оцени и след края на спектакъла ще излезе с широка усмивка от салона.

Катерина Евро / Снимка: Личен архив

- Г-жо Евро, разбрахме че ще участвате в концерта-спектакъл. Каква провокация е той за вас - не само като актриса, но и като гражданин, който винаги откровено е заявявал своята позиция по отношение на различни ракурси от живота у нас?

- Нищо не отстоявам. Има годишнина на Стефан Димитров, заради която е възникнала идеята за концерта. Събираме се приятели да направим един концерт за всички наши приятели и хора, които обичат този формат и песните на Стефан Димитров. Надявам се, че всички заедно ще усетим вълнението от това на 20-и декември в Зала 1 на НДК.

- Вие винаги подхождате към сериозните теми по спонтанен и забавен начин, което е ваше голямо предимство, защото хората не обичат "нагласените" работи и заучените фрази, и повечето притежават усет да ги разпознават. Какво е за вас лично проектът "НЛО" - само концерт, или провокация за нещо, което има смисъл Днес и Сега?

- Участвам в концерта, за да се позабавляваме предколедно в НДК. Не отговарям на никакви допълнителни провокации и скрити послания с моето участие в този забавен и приятелски концерт.

Катерина Евро / Снимка: Личен архив

- С кого от "старите кучета" от "НЛО" си партнирате най-добре, и защо?

- В миналото, когато съм участвала в НЛО, си партнирах най-много с Велко. Разбира се и с Жоро Мамалев, както и с Чочо Попйорданов сме имали чудесни скечове, много забава и вълнения. С този концерт ще си спомня за тези прекрасни моменти и за контакта, който съм имала с Чочо и Велко, който е нещо незаменимо.

Още

Чочо Попйорданов си тръгна, за да остане

Чочо Попйорданов си тръгна, за да остане

Още

Велко Кънев победи рака посмъртно, защото споменът за него продължава да ни "говори"

Велко Кънев победи рака посмъртно, защото споменът за него продължава да ни "говори"

Още

"Разгневените монолози" на Велко Кънев

"Разгневените монолози" на Велко Кънев

Още

Дарин Ангелов: Чочо Попйорданов ми подсказа кога да предложа брак на жена ми!

Дарин Ангелов: Чочо Попйорданов ми подсказа кога да предложа брак на жена ми!

 

Коментирай 5

Календар

Препоръчваме ви

Режисьорът Владлен Александров: Хората искат да бъдат щастливи в едно нещастливо време

"Пиесата е един изключително неочакван и безкомпромисен поглед върху взаимоотношенията на мъжа и жената", коментира режисьорът най-новата си премиера в Сатиричния театър "Искам Вашия Мъж"

"Котешка джаз симфония" - уникална световна премиера със запазения знак на Христо Йоцов

Събитието е в Държавна опера Варна на 20 януари, 19.00, Основна сцена

Ясен Григоров и загадката на неговия "Телогинариум"

"Добрите приказки за възрастни са тези, които черпят силите и темите си от дневника на възрастния, но ги представят по един детски, фантазен, смешен път и изказ", казва визуалният разказвач за най-новата си книга

Американската етнографка Кристен Годси: За социализма, женските движения и секса

"Ако повече жени в едно общество правят секс с мъже, които обичат, в сравнение с друго такова, където повече жени правят секс с мъже по финансови причини, има логика жените в първото общество да правят по-добър секс", споделя тя пред Impressio

Ешкол Нево: Жаден съм като в пустиня за връщането към живота

"Вече съм изтощен. Искам да съм на плаж в България, да събирам тен, да срещам нови интересни хора и да се забавлявам!" сподели израелският писател