Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Президентът Росен Плевнелиев връчи на магичния Старбой Айвън Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев"

МЛАДИТЕ ТВОРЦИ

Президентът Росен Плевнелиев връчи на магичния Старбой Айвън Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев"

Кинорежисьорът Теодора Чингарова-Теа грабна НАГРАДАТА ЗА КИНО 355 от холивудската звезда Гари Стреч

Председателят на Фондация "Стоян Камбарев" - Деси Тенекеджиева, президентът Росен Плевнелиев заедно с големия победител на Наградата за Полет в Изкуството - Старбой Айвън и екипа му (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

За първи път истински магьосник печели Наградата за Полет в Изкуството. СТАРБОЙ АЙВЪН е големият победител на 15-тата Официална Церемония по връчването на култовите, вече, награди на Фондация "Стоян Камбарев".

21 годишният Айвън, който е завършен артист от международна величина, вдигна победоносно прекрасната бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов, придружена от чек за 10 000 лв!

Старбой Айвън триумфира с голямата Награда за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2024 (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Още

Изумителният магьосник Старбой Айвън с номинация за Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев"

Изумителният магьосник Старбой Айвън с номинация за Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев"

По повод 15-я Юбилей на Фондацията, паричният приз на Наградата за Полет е повече от тройно увеличен и от 3 000 лв., тази година скочи на 10 000 лв.

Наградата за Полет в Изкуството беше връчен на младия илюзионист от една емблематична двойка - Почетният член на Фондацията Президентът Росен Плевнелиев и очарователната му съпруга Деси Банова, чиято приказка започна точно на Церемонията на Наградите "Стоян Камбарев" преди 7 години, където се запознаха и свързаха завинаги.

Почетният член на Фондацията Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова връчиха голямата награда за Полет в Изкуството на Старбой Айвън (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Президентът се обърна към всички в залата с много топли и мъдри думи:

"Никога не съм бил на по-емоционално публично събитие в живота ми. На младите творци ще пожелая: "Вземете бутона "най-доброто от себе си" и енергията на Деси Тенекеджиева и всички, които работят за каузата на Фондация "Стоян Камбарев" и ще стигнете далеч! А ние ще сме тук, за да ви подкрепяме и да ви помагаме!"

В началото на вечерта плакетът на Айвън с пожеланието да прославя България по света, бе връчен от заместник министъра на културата-известният композитор и музикант Виктор Стоянов.

Заместник министърът на културата Виктор Стоянов връчва специални награди на Старбой Айвън (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Трогателни за младия магьосник бяха изненадите поднесени от световната циркова звезда Енчо Кирязов, който помогна на Айвън да сбъдне една от мечтите си, а именно да се срещне с неговият идол от дете.

Големият победител Старбой Айвън представи спиращ дъха огнен мини-спектакъл по време на церемонията (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Великият илюзионист Ханс Клок се включи в Церемонията с ексклузивно видео-обръщение, в което пожела успех на Старбой по време на Европейското първенство по илюзионно изкуство в Италия тази година и го покани на лична среща и индивидуален уъркшоп в Австрия.

Големият победител Старбой Айвън представи спиращ дъха огнен мини-спектакъл по време на церемонията (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

"Магията е навсякъде около нас! Аз вярвам в нея и ще дам всичко от себе си, за да я разпространявам, да вдъхновявам и да покажа на всички, че няма невъзможно!", сподели развълнуваният и трогнат Старбой Айвън, заобиколен от прекрасния екип и семейството си, които заедно с него през сълзи от щастие, споделиха този толкова важен миг от кариерата му.

Старбой Айвън заедно с екипа си (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Церемонията бе открита с емоционална встъпителна реч на Почетния Председател на Фондацията обичаният от всички Президент Петър Стоянов:

Почетният Председател на Фондацията - Президентът Петър Стоянов (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

"Горд съм, че съм един от основателите на Фондация "Стоян Камбарев", защото Фондацията има три неоспорими предимства: първото е, че за всичките тези години продължава да работи без прекъсване в подкрепа на младите таланти.

Второ, не просто има една церемония, която веднъж годишно да раздава награди, а целогодишно надгражда, насърчавайки и помагайки на своите лауреати във всичките им проекти и начинания, и трето - въвлича и създава общности около своите таланти!"

Младият кино-режисьор ТЕОДОРА ЧИНГАРОВА-ТЕА грабна другия голям приз на Фондацията - НАГРАДАТА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет).

Теодора Чингарова-Теа с НАГРАДАТА ЗА КИНО 355, връчена й от Деси Тенекеджиева и Гари Стреч (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Още

Ясни са финалистите в Награда за кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев"

Ясни са финалистите в Награда за кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев"

Нейната 5 минутна лента "Само още пет минути" и 223 гласа от публиката й донесоха красивата авторска бронзова статуетка и увеличения награден фонд от 15 000 лв. за следващата й режисьорска работа. Гостите на церемонията гласуваха на живо, след като изгледаха премиерно двата филма-финалисти. Разтърсващият кратък филм на Теа, спечели вота на публиката и бе преброен пред независими свидетели от комисия с председател Силвия Куманова - мениджър проекти на Фондация Камбарев.

Теодора Чингарова, която живее в Индия и се завърна в България специално, за да снима филма си, излезе на сцената в компанията на двете си главни актриси - прекрасните Лилия Нова и 9-годишната Деа Митрева от "Бон-Бон". Една от иконите на родното кино Меглена Караламбова също изпълнява ключова роля във филма.

Теодора Чингарова излезе на сцената в компанията на двете си главни актриси - прекрасните Лилия Нова и 9 годишната Деа Митрева от "Бон-Бон" (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Статуетката НАГРАДА ЗА КИНО 355 бе връчена на Теа от легендарния британски боксьор, продуцент, холивудска звезда и член на международното жури Гари Стреч. Той вече е част от семейството на Фондацията и подкрепи целия кино конкурс, помагайки активно на младите филмейкъри като креативен консултант.

Деси Тенекеджиева и Гари Стреч (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Борбата за първото място бе оспорвана. Филмът "Пейо, който нямаше какво повече да каже" на другия финалист в кино-конкурса ДЖУЛИЯ ПЪСТРАКОВА също спечели верни фенове. В него участваха звездни актьори като Стоян Радев, Герасим Георгиев-Геро и Мая Бабурска.

За съжаление за първа година, откакто се провежда Награда за Кино 355, имаше и отпаднал и непоказан филм, този на третия избран финалист Немо Сталтус, чиято финална работа бе в противовес с регламента на конкурса.

Елени Декидис, продуцентът Филип Рот, Джулия Пъстракова, Теодора Чингарова-Теа и директорът на Националния Филмов Център - Петър Тодоров (от ляво надясно) Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков

Филип Рот - известният холивудски продуцент, работещ от дълги години в България, даде плакетите на двете финалистки. От името на продуцента на филмите Деси Тенекеджиева и нейната компания NOVA Film, изпълнителният продуцент на петминутните ленти Елени Декидис връчи по 1 000 лв. като символична първа инвестиция за бъдещите филми на момичетата.

Елени Декидис (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Още

За шеста поредна година Награда за Кино 355 на фондация "Стоян Камбарев" предизвиква младите кинорежисьори

За шеста поредна година Награда за Кино 355 на фондация "Стоян Камбарев" предизвиква младите кинорежисьори

Директорът на Националния Филмов Център Петър Тодоров, изрази задоволство, че подкрепата на филмовата институция вече е традиционна и покани и двата филма, които оцени високо, да бъдат част от официалната селекция на фестивала за българско кино "Златна Роза".

Теа и Джулия получиха и по една ювелирна статуетка-бижу 355, с инкрустиран черен диамант от SSG, както и годишен абонамент за най-голямата онлайн платформа за български филми gledam.bg.

Цялата Гала се дирижираше елегантно от незаменимия водещ на Церемонията, емблематичният радио-глас, ТВ водещ и отдаден приятел на Фондацията - Ники Кънчев.

Зрители и гости още в самото начало бяха въвлечени във вихъра на магията от големия победител Старбой Айвън, който представи спиращ дъха огнен мини-спектакъл.

Любо Киров и малките певици от "Бон-Бон" (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Изключителните малки певици Богомила и Алина от "Бон-Бон" показаха, че са достойни и като претенденти за наградите след няколко години, а голямата звезда на българския поп Любо Киров се завърна на бляскавата сцена след седем години, като изпълни два от големите си хитове. Любо е и официален Посланик на Благотворителната кампания на Фондацията - Елхи на Таланта още от първата година.

Малките певици Богомила и Алина от "Бон-Бон" (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

В духа на традициите, които емоционално разтърсват публиката, силни думи на Елин Рахнев за непрежалимия режисьор Стоян Камбарев, сподели една от любимите му актриси - Лилия Маравиля.

Лилия Маравиля (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Още

Двама президенти и звездата Любо Киров ще аплодират младите таланти на наградите за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев"

Двама президенти и звездата Любо Киров ще аплодират младите таланти на наградите за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев"

Продуцентът на Церемонията и вдъхновител на Фондация "Стоян Камбарев" Деси Тенекеджиева и нейният екип създадоха фантастичен и много емоционален спектакъл, в който всеки един от младите творци излезе победител и спечели много специални награди под формата на реализация и подкрепа за бъдещи арт проекти - филми, спектакли, изложби и концерти.

Това е и най-важната мисия на Фондацията, която не раздава само статуетки и чекове, а продуцира конкретни творчески проекти на всяко едно от откритията си и по този начин дава мощен тласък на професионалната им кариера.

Президентът Росен Плевнелиев със съпругата си Деси Банова и холувудската звезда Гари Стреч (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Ето и наградите на останалите победители в отделните области и съответно номинирани за голямата Награда за Полет в Изкуството:

ЛЪЧЕЗАР КАЦАРСКИ

Първите бурни аплодисменти бяха за победителя в категория "Музика", ангелогласният Лъчезар Кацарски, който очарова публиката със зареждащо джаз изпълнение, заедно с бенда си.

Той бе удостоен с плакет от винаги стилната Нели Беширова - собственик и изпълнителен директор на дългогодишния партньор на Фондацията - енергийния лидер АБИЛИКО (новото име на Риск Инженеринг) и диригента-явление и част от консултативния борд на Фондацията маестро Йордан Камджалов.

Нели Беширова връчва специална награда на музиканта Лъчезар Кацарски (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Изключително вълнуваща изненада беше поднесена на Лъчезар от пиара и маркетинг мениджър на Фондацията Ива Екимова, която от името на генералния директор на Българското Национално Радио - Милен Митев, връчи тяхната Специална награда за изкуство.

Пиарът и маркетинг мениджър на Фондацията Ива Екимова връчва на Лъчезар Кацарски специалната награда за изкуство на БНР (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Още

Джаз музикантът Лъчезар Кацарски с номинация за наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев"

Джаз музикантът Лъчезар Кацарски с номинация за наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев"

С нея, ще се сбъдне една голяма мечта на Лъчезар, а именно издаването на негов авторски самостоятелен студиен лайф албум, продуциран и записан по време на негов концерт, в Първо студио на БНР.

Проектът ще бъде копродукция с Нова филм, която ще се погрижи той да бъде заснет професионално и предложен за излъчване на Българската Национална Телевизия. Лъчезар получи и 1 000 лв. за подкрепа на този концерт от Фондация "Стоян Камбарев".

Поредната изненада за младия мултиталантлив музикант, дойде от Рим. Директорът на БКИ Илия Лозанов се включи с видео обръщение и го покани да осъществи концерт пред италианската публика. Изненадващ финансов стимул за Лъчо дойде и от тайнствен дарител на стойност 1 500 лв. Накрая той бе зарадван и с новината, че става и Стипендиант на Фондацията за следващата година.

ИЗАБЕЛ ОВЧАРОВА-ИЗИ

Почетните членове на Фондацията Левон Хампарцумян и Йорданка Фандъкова, заедно с писателката Людмила Филипова връчиха специални награди на Изабел Овчарова-Изи (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Още

Топ-инфлуенсърът и писател Изабел Овчарова-Изи е номинирана за Наградата за полет в изкуството

Топ-инфлуенсърът и писател Изабел Овчарова-Изи е номинирана за Наградата за полет в изкуството

Крехка, лъчезарна, чувствителна, различна, изпълнена със силна творческа енергия бе представената от Ники Кънчев победителка в категория "Литература".

Изабел Овчарова-Изи озари сцената с красота, стил и много емоция, като не пропусна да пусне лайф в социалните си мрежи, радвайки близо милионите си почитатели.

С ексклузивен приз я изненада една от най-четените български автори Людмила Филипова, която я покани на иновативен едноседмичен летен творчески уъркшоп за сценаристи, който събира креативни умове от цял свят.

Почетните членове на Фондацията Левон Хампарцумян и Йорданка Фандъкова, заедно с писателката Людмила Филипова връчиха специални награди на Изабел Овчарова-Изи (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Големият приятел, Почетен член на Фондацията и дългогодишен кмет на София Йорданка Фандъкова предостави още една Специална награда - сценарен Мастърклас на английски на легендата Робърт Маккий - един от най-ценените учители и експерти в изкуството да се разказват истории. Повече от 60 негови ученика са носители на Оскар.

Изабел Овчарова-Изи по време на церемонията (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Изи се сдоби и с уикенд за двама в луксозния Кингс Валей Медикъл СПА Хотел и чек от 1 000 лева, съвсем естествено, връчени й от известния банкер и Почетен Член на Фондацията Левон Хампарцумян. И още една Специална Награда зарадва младата звезда - финансов стимул от 1 000 лв. от шоколадовото изкушение МERCI, както и ювелирна статуетка-бижу с инкрустиран черен диамант, каквато получи и следващия победител и номиниран за Наградата за Полет, а именно:

МАРГАРИТА СТОЙКОВА-МАГИ

Алек Алексиев, Маргарита Стойкова, Биляна Генова и Йосиф Камбарев (от ляво надясно) Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков

Още

Маргарита Стойкова - носителят на EUROPEAN SHOOTING STAR е номинирана за Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев"

Маргарита Стойкова - носителят на EUROPEAN SHOOTING STAR е номинирана за Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев"

Щурият и атрактивен самороден талант на 19-годишната изумителна актриса Маргарита Стойкова отнесе сериозно признание през изминалата година, в това число бе и избора й за една от 10-те EUROPEAN SHOOTING STAR 2024 на филмовия фестивал Берлинале. Маги бе удостоена с приза за Победител в категория "Кино" от г-н Тихомир Трифонов, управител на Бон Марин - един от основните и най-верни приятели на Фондацията.

На бляскавата сцена на Церемонията, Маги получи Специалната Награда на Столична Община, връчена й лично от г-жа Биляна Генова - директор на направление "Култура, спорт и младежки дейности", а именно финансова подкрепа за реализацията на собствен арт-проект.

Синът на незабравимия Стоян Камбарев и член на УС на Фондацията, финансистът Йосиф Камбарев, имаше удоволствието да предостави на Маги бонус от 1 000 лв. и да я изненада с новината, че тя става Стипендиант на Фондацията и то за цели четири поредни години.

Йосиф Камбарев връчва специални награди на актрисата Маргарита Стойкова-Маги (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Продуцентът и благодетел Алек Алексиев развълнува младата кино звезда с много топли думи и я покани да продължи актьорското си образование във втория МастърКлас на Гари Стреч и Деси Тенекеджиева, както и с участие в BG PLAYBACK театрален фест-уъркшоп и спектакли в НБУ - традиционен партньор на Фондацията от години.

НЕВЕЛИН ИВАНОВ-НЕВО

Борислав Вангеев връчи специалната награда на УниКредит Булбанк на визуалния артист Невелин Иванов-Нево (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Още

Визуалният артист и дизайнер Невелин Иванов-Нево с номинация за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев"

Визуалният артист и дизайнер Невелин Иванов-Нево с номинация за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев"

Младият дизайнер и художник, на края на вечерта бе отличен със Специалната Награда на дългогодишния генерален партньор на Фондацията - УниКредит Булбанк. Красивият стъклен плакет бе връчен от г-н Борислав Вангеев - главен директор Корпоративно банкиране и член на УС на банката, който покани Нево да реализира самостоятелна изложба с издаване на каталог в бутиковото пространство за съвременно изкуство УниКредит Студио, придружен от 1 000 лв. финансова подкрепа за проекта.

По рано, плакетът за победител в категория "Визуално изкуство", Невелин Иванов получи от Почетния член на Фондацията и знаков политик - Надежда Нейнски. Тя обеща на Нево да обедини усилия с Фондация "Стоян Камбарев" и да потърси партньори за осъществяване на изложба на младия талант в Истанбул.

Колекционерът и меценат Николай Неделчев, заедно с Почетния член на Фондацията Надежда Нейнски също връчиха специални награди на визуалния артист Невелин Иванов-Нево (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Спазвайки традицията, големият български колекционер и меценат Николай Неделчев ще подкрепи осъществяването на избран арт проект на художника с 3 000 лв. Още един финансов бонус от 1 000 лв. бе предоставен на Нево от Фондацията. Последната изненада бе предложението за откупка на негова картина за големия Благотворителен Бал в Лондон, под патронажа на княз Кирил.

Деси Тенекеджиева - продуцент на церемонията и вдъхновител на Фондация "Стоян Камбарев" (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

"Ето, че цели 15 години, отлетяха като миг... И да, те може да са прашинка на фона на вечността, но за нас те са много, още повече ако не живееш само и единствено за себе си. А ние живеем и за вас. За този миг. За него си струва. Затова млади приятели, ценете времето, използвайте всеки ден, всяка минута, всяка секунда.

Играйте, пейте, режисирайте, рисувайте, сърцата си...Вие сте избраните. Понякога пътят е дълъг, труден и често несправедлив. Обърнете болката, тъгата и самотата в изкуство, красота и любов! По добре падайте, за да разберете кога летите!

Бъдете мечта, обич и светлина! Ние сме с вас!" - с тези силно емоционални думи се обърна към героите на вечерта на финала създателят на Фондация Камбарев и продуцент на Церемонията - Деси Тенекеджиева.

Всички наградени и награждаващи заедно на сцената на финала на звездната вечер (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Още

Президентът Росен Плевнелиев връчи на актрисата Елеонора Иванова Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2023

Президентът Росен Плевнелиев връчи на актрисата Елеонора Иванова Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2023

Още много награди и изненади имаше за всички лауреати. Те получиха подаръци от Технополис, шоколадовото изкушение МЕRCI, ядки Rois, списание EVA, книги от издателство МУСАГЕНА, уикенд за двама от новия партньор Кингс Валей Медикъл& Спа Хотел, дентална грижа от ALLDENTA и др.

На Церемонията блестяха и голяма част от членовете на Академия Камбарев и Носители на Наградата за Полет в Изкуството през годините като фантастичната актриса Елеонора Иванова-Нори, класическата певица Мария Славова, балерината Емона Георгиева и много други.

Певицата Мария Славова, Гари Стреч и Деси Банова по време на церемонията (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Десетки звезди уважиха годишния официален празник на Фондация "Стоян Камбарев" в JOY STATION.

Видни личности от политическия, обществения и културния ни живот и много чуждестранни гости уважиха най-чаканите и престижни награди за млади творци в България, които всяка година се превръщат в културен и социален феномен.

Част от видните гости на звездната церемония (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Сред тях бяха Елиянка Михаилова от Министерството на Културата, Петя Нановска от Pro Plants - генерален партньор на Елхите на Талaнта, принцът на Гана - Кофи Уилямс, актьорът Санчо Финци, който е един от създателите на Фондацията, баща му - легендарният Ицко Финци и Лиза Боева, Яна Титова, Мартин Захариев и Момчил Колев със съпругите си, аниматорът Владимир Тодоров, актрисите Мая Бабурска, Снежана Макавеева, писателят и сценарист Георги Тенев, Мила Робърт, фолк звездата Анелия и много други.

Заедно на сцената на гала церемонията (Снимки: Иван Коловос и Пламен Петков)

Още

Президентът Петър Стоянов връчи на Емона Георгиева Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Президентът Петър Стоянов връчи на Емона Георгиева Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев" се осъществява с официалната подкрепата на Министерството на Културата, Столична Община и Национален Филмов Център, с генералното партньорство на УниКредит Булбанк, Abilico, Разсадник НАНОВСКИ и БОН МАРИН, с подкрепата на IDEAcomm, Технополис и MERCI и с партньорството на Гранд Хотел София, BLACK Sea Film, MAGIC SHOP , BUFO Филм и ТВ студиос, VIP Security, винарска изба Домейн Бойар, Перно Рикар България, ядки Rois и изворна вода RILANA.

Официални медийни партньори на церемонията са БНТ, БНР, БТА, Dir.bg, Impressio.bg, DARIK радио, BG radio, Blitz.bg, Dromomania, Епицентър, Woman.bg, HiLife и списанията EVA и Grazia. Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

Абонирайте се и последвайте Фондация "Стоян Камбарев":
Website | YouTube | Instagram | Facebook

Още

Лауреатът на Фондация "Стоян Камбарев" Думисани Карамански представи изложба в УниКредит Студио

Лауреатът на Фондация "Стоян Камбарев" Думисани Карамански представи изложба в УниКредит Студио

Още

Президентът Стоянов и княгиня Мириам връчиха награда "Стоян Камбарев" на актьора Димитър Николов

Президентът Стоянов и княгиня Мириам връчиха награда "Стоян Камбарев" на актьора Димитър Николов

Още

Ето го новото ято таланти, номинирани за Полет в изкуството "Стоян Камбарев"

Ето го новото ято таланти, номинирани за Полет в изкуството "Стоян Камбарев"

Още

С "Тайна Вечеря" и ексклузивен концерт на звездата от BLUE, Лий Райън, бяха отпразнувани Наградите за Полет в Изкуството на Фондация "Стоян Камбарев"

С "Тайна Вечеря" и ексклузивен концерт на звездата от BLUE, Лий Райън, бяха отпразнувани Наградите за Полет в Изкуството на Фондация "Стоян Камбарев"

Коментирай 7

Календар

Препоръчваме ви

Паметник на поета и преводач Петър Алипиев ще бъде поставен в къщата музей на Шандор Петьофи в Унгария

Той е изработен от бронз от варненския скулптор Альоша Кафеджийски и е дарение от Община Варна и вече пътува за Унгария

Симоне Грамалия: Музиката е огледало на времето

Симоне Грамалия е признат за един от най-добрите виолисти на своето поколение и българската публика ще има удоволствието да се увери в това

Ели Скорчева: Погледнах се в огледалото и видях Блага. Не бях аз

"Не съм искала нито да съм известна на всяка цена, нито да съм актриса на всяка цена. Аз исках на всяка цена да съм много добра. Където и да било", разкрива Скорчева

Нобеловата лауреатка Алис Мънро запази дискретния си начин на живот независимо от наградите и славата

Писателката страдаше от деменция повече от дванайсет години. 92-годишната Мънро е починала в Дом за възрастни хора в Онтари

Бляскавата церемония за връчване на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев" на 16 май по БНТ

Двама президенти, министри и холивудски знаменитости аплодираха младите таланти

Сценаристът на "Учителската стая" пред Dir.bg: Германия е изправена пред страхове

Йоханес Дункер е сценарист на германския кандидат за "Оскар" "Учителската стая", който наскоро спечели и наградата LUX на Европейския парламент