Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Маргарете фон Трота пред Dir.bg: Историческата вина на германците не може да бъде изличена

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ

Маргарете фон Трота пред Dir.bg: Историческата вина на германците не може да бъде изличена

Режисьорката е възприета за водеща сила от поколението на движението на Новото немско кино от 60-те и 70-те

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

"Историческата вина на германците ", че тръгнаха срещу Русия, не - срещу Англия.

А Италия, Монголия? Тяхната историческа вина защо е заличена?

Юлия, по български и литература с колко си изкласила? 3-ка, 4-ка? На ДирНИК.БГ всичките дрсакачи са такива, де. На български се казва "заличавам"! Има и глагол "обезличавам". "Изличавам" е на госпожа Юлия от село Стърчипишка нова дума явно! :))) Редактори завърчили с поне 5-ца, нямате ли?

Това трябва да бъде изографисано върху стената зад работното бюро на Шолц и да стои там и за 100 от следващите им фюрери, които да подписват "Канцлер акт" публично. Още се мислят за свръхчовеци.

"Ще бъдем запомнени в историята или като най-великите държавници, или като най-големите престъпници" - д-р Йозеф Гьобелс

Една и съща клика повтаря че днешните турци не могат да винят за зверствата на Османската империя, ама виждаш ли за немците не било така.

Преди доста години бях чел нещо в нета за значим косвен принос на САЩ към предпоставките за ВСВ в Европа. Припомни ми го сегашната щатска режисура около войната Русия - Украйна, но не можах да си спомня нищо конкретно, а и не успявам да го намеря. Някой знае ли нещо такова?

конференция '38-а. Виж в нет-а Прескот Буш дедото.

Стига с тия глупости бе. Това продължава вече 80 години. До кога? Онзи дена гледах представите на организация " Пострадали от холокоста и ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ". Значи вече второ поколение цоца от тая цица. Искаха да се върне някаква картина на някого си независимо, че не е открадната а му е платена. Била платена много евтино тогава и трябвало да се върне на наследниците.

Как се нарича, когато многократно се повтарят грешки?

Маскирана като интелектуалка, а не може да различи "исторически урок пред немците" от "историческа вина на немците". Или е добре мотивирана да внушава второто.

PEYTSCH

И 100 и 200 години ще повтаряте тази мантра защото сте завистливи и алчни да смучите пари от Германия. А вината на германците (Хитлер е австриец!) е че не спечелиха ВСВ. Сега щяхте друга песен да пеете...

Естествено е, че имат вина и е хубаво да я признават. Обаче след толкова десетилетия е редно да погледнат собствените си интереси. За всяко нещо има наказание, има и опрощение. Ако продължават да им вменяват, че са малоценни, защото дядовците им били подкрепили Хитлер, това ще налива вода в мелницата на злите сили, които не са се отказали от най-долните хитлерови лудости. А дали еврейте осъзнават днес моралните си задължения към останалия свят и най-вече палестинците? Путин дали не върви по някои от пътеките на Хитлер без дори да го осъзнава? САЩ победиха във ВСВ, но светът не е длъжен да им е роб.

набута Германия да се бие на изток през ВСВ.

Днешните германци имат сериозен комплекс за вина, внушен и от такива като тази. Днес пакистански мангал отива и се изплюва в лицето на германец и онзи не може да му каже и копче. Германската нация е смачкана и няма да може да се вдигне. Колкото и да се плючт германците , те са постигнали велики научни открития и са показали , че са достоен народ. Но не - идеята е да се мачкат, същото важи и за българите - мангалите избиха старците по селата и какво - нищо. Но българинът ще оцелее, за немците - не е сигурно

че днешните германци нямат нищо общо с нациския режим. Не мисля, че някой трябва да носи отговорност за стореното от неговите баби и дядовци. Така че стига с тази "историческа вина"!

Нас фашистката вина не ни засяга особено, освен, че бяха избити всички от т.н. царски или "монархо-фашистки" елит и заменени от кървавия диктатор Сталин с послушни селяндури, грешно титолувани като "комунисти". За всички е ясно, че Хитлер, сравнен с престъникът Сталин е като третокласник пред батко си гимназист - Сталин. Докато не бъде осъден комунизмът в България в едно с всички негови помагачи и престъпници, тук не може да се говори за демокрация, а и не може някаква ... полово разюздана "режисьорка" и "актриса", вече доста възрастна да дава оценки за работата на роднините и, тя да си отговаря за нейните си нарушения и прегрешения, ако ще да е католичка или каквато е, останалото са номера на ненжни никому "интелектуалци", без които Света не би се променил никак, също като съвременната "българска" чалга - "култура", превнесена тук от съветските българи.

Щом се възхищава от една заклета комунистка/терористка като Роза Люксембург е ясно що за изперкала личност е тая!

PEYTSCH

еврейка

вина не съществува е наказателното законодателство а да същрствува поколенията които са го направили вече не са живи. Съвет към бабата, мислете какви ги дробите сега!

Адмирации, че госпожата осъзнава тежестта на деянията на Германия във Втората световна война, за разлика от някои..., но не съм съгласен с част от вижданията и: Тя казва "Разкрихме вината, която носи поколението на нашите родители.". Не съм съгласен да се слага под общ знаменател поколението, като виновно. Считам, че много от хора от "поколението" не е направило нищо лошо - съвестно е работило за благото на германия и дори не са знаели какво прави държавата. Много хора и не знаят за зверствата и са ужасени, като разбират... Много хора дори от войниците на фронта не са направили нищо лошо и са отказали да извършат каквото и да е зверство, престъпление или нещо непочтено... За хората работили по заводите и нивите да не говорим... Много хора от "поколението" са станали просто жертва на пропагандата/лъжите на ръководството на страната... Болшинството немци от "поколението" считам, че са невинни и съвестни и трудолюбиви хора, идеалисти, използвани по утвърдителен начин от лидерите на страната... Считам, че безусловно виновни са управляващите, а не обикновените трудови хора или дори повечето от войниците... Лошо, че "Когато аз ходих на училище, никога не учехме за нацисткото минало на Германия." Тя казва, "Не мисля, че може да има някаква терапия за миналото, която да изличи вината на германците.", а аз мисля, че терапията има и тя е да се осъзнае, кои са виновните и кой невинните - в "поколенито" има и от едните и от другите...

божееее, как можа да изпишеш толкова глупости като можеше просто да напишеш , че госпожата е обикновен платен соросоидно-либерастки Б@КЛУК . ПРЕДЕЛНО ОЧЕВИДНО е че настоящите поколения НЕ ТРЯБВА да изпитват вина за действия на предишните , та дори и те да на баща им (в случая са ня дядовци и прадядовци ) ! всеки , който се опитва да насажда вина заради действия на родителите ти заслужава центровка на долната челюст !!!

Коментирах единственно исказванията на жената за миналото... Принципно съм съгласен, че настоящите поколения НЕ ТРЯБВА да изпитват вина за действия на предишните , та дори и на баща им (в случая са на дядовци и прадядовци ) ! И всеки , който се опитва да насажда вина заради действия на родителите..., но разбирам и тези, които се срамуват от действията на конкретен родител. Представи си дядо ти да беше някой колега на Менгеле - нямаше ли и ти да се срамуваш?

Това са хора който в генетиката им е зададено да търст да бъдат избраната анция, всячески се стремят да бъта начело на новия Райх. Съди ги по делата им, контрол над населението, контрол на медиите, нямаш право да будеш с различно менение защото ставаш веднага КОМПЛОТИСТ,ПУТНИСТ, РАСИСТ, и тем подони заучени фрази...... Инфомацията се изкривява, мделира за да се прикриват престъпления, корупция зависимости на политици и висши кадри..... Лицемерна държава в която проституцията е разршени, на почит е човешката сексуална експлоатация, а дават почителни уроци на държави с по-високи ценностни системи..... Пфуу...... фашисти човече само, че в нови дрешки

Видя се по време на корона вируса, как населението на Германия е подлагано на подбни репресии, как една немска фогура реши да диктува и д алишава хората от граждански права, да отнема децата на хора без ваксини...... подбни неща са характерни само за една болна анция. В душата на всеки немец, зрее и се таи един млаък анцист който иска реванш и при всеки един удобен момент е готов да смаже и да накаже друго мислещите. Предвид и непрестанната подмяна на исторически факти за ВСВ 2......нещата отиват към повтаряне на подбни събития но в съвремене вариант...... исторически кръговрат ЛГБТ, Содомии, родител 1 родител и родител 2, медийни репресии, сега мама иска да контролира всички ЕС медии, затъмнение, липса на втора гледна точка.......ужас и срам...един единствен кандидат за изборите не ЕК.....срам и позор

Една ракетка Ярс и готовоо :)

Както казват историците, Германи и немския народ загубиха войната...но нацисите спечелиха. Първият президент на комсията си е бивш офицер на Вермахта, лежал в военен лагер във Франция....изплакнат след това оч Чичо САМ и върнат начело на новият съюз ЕС. Мама ФОндерова сега се шири като господар на 4тия Райх.

е тази която победителите решат. Има един канал на Марк Фелтон в тубата. Неговият разбор за Химлер и смъртта му дава някаква идея за мръсната част на политиците от двете страни на конфликта. Има и серия за смъртта на Борман и изчезването на шефа на Гестапо след войната.

ще е интересно да се изгледа

шефа на Гестапо Мюлер както и Борман не могат да "потънат" без накаква протекция. Както се казва, един ден врегове на другият ден приятели.

ДДР?! Въх!

Календар