Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Самородният талант от Белоградчик, който проби в международни филми и сериали

МЛАДИ ТАЛАНТИ

Самородният талант от Белоградчик, който проби в международни филми и сериали

Представяме ви 22-годишния Николай Николов, чиято любов към киното го изправи до големи и доказани актьори на международно и българско ниво

С Влади Михайлов (Снимка: Личен архив)

Николай Николов е роден в Белоградчик и е само на 22 години, но вече световните продуцентски компании могат да го листват в професионалната база с данни за кино хора - IMDB. Николай завършва средното си образование в град Ловеч - в Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги (ПГИТУ).

По това време се ражда и страстта му към Стрийт фитнеса, но до кастингите на Кино академия за таланти и бъдещите му филмови роли го отвежда силната му любов към киното и желанието за реализация.

 - Можеш ли да се представиш, да кажеш с няколко думи с какво се занимаваш, как изобщо започна твоята история с киното и с Кино академия за таланти?
- Казвам се Николай Николов, на 22 години съм, роден съм в Белоградчик и се занимавам с актьорско майсторство.

През 2019 година се преместих в София с цел, разбира се, професионално развитие, просперитет, реализация и най-вече да реализирам мечтите си, а те са наистина много.

Снимка: Личен архив

Срещата ми и последвалото участие в Кино академия за таланти стана съвсем случайно - една приятелка беше видяла обявен от тях кастинг и ми го изпрати като съобщения като каза: Ники, ти тъй като храсваш такива изяви и искаш да се изявяваш в актьорско амплоа, нищо не пречи да пробваш, пък могат и да те изберат.

След това аз отворих обявата за кастинга, видях какви са условията, видях че отговарям на тях и реших да се пробвам, пък каквото сабя покаже.

Снимка: Личен архив

- И какво показа сабята?
- Кандидатствах и може би две седмици след това ми се обади непознат глас и ме попита: Вие ли сте Николай Николов? Аз потвърдих. Те обясниха, че се ме харесали като външен вид, като поведение и ме поканиха на кастинг. Беше през зимата на 2019-та година в Мол България в едно доста студено време.

Отидох на кастинга, имаше адски много хора, бях доста притеснен като всеки нормален човек, но самият екип, фотографите, хората, които взимат интервюта, професионалистите, които бяха там така ме предразположиха, че се отпуснах и успях да покажа голяма част от потенциала си.

Снимка: Личен архив

- И какво се случи след това?
- Ами те бяха няколко кръга, първото беше да заснемем фотографски етюди като ни караха да правим определени задачи с определена емоция; след това беше видео визитка- да се представим, да кажем от къде сме и с какво се занимаваме, третият кръг беше с комисия от професионални актьори, които даваха конкретна задача и преценяваха какъв потенциал има даденият участник в кастинг.

Снимка: Личен архив

- Какво те впечатли в хората от кастинга?
- Впечатлих се, че виждам всички тези хора на живо: Адриан Зърков, Пепо - водещ на Бокс ТиВи и Диона (Денислава Сашова) беше също така в комисията.

Не можех да повярвам, че ги виждам на живо и за мен това беше голямо вдъхновение и мотивация. Останалото, което ми направи впечатление, че са доста земни хора, усмихват ти се, предразполагат те и те карат да се чувстваш добре, да не се подценяваш като човек.

Снимка: Личен архив

- Какво се случи след това? Сбъднаха ли се очакванията ти да те изберат?
- Очаквах да ми се обадят и да имам някакъв потенциал за развитие във филми, сериали и музикални клипове. На практика всичко това се случи благодарение на Кино академия за таланти, защото много ме вдъхновиха, накараха ме да осъзная, че всяко едно положено усилие рано или късно ти се отблагодарява. И това е факт.

Снимка: Личен архив

Може би, половин година след кастинга ми се отвориха много врати, започнах да ходя на и на други, за по-големи роли, за филми, за сериали и т.н. А там се изправях до наистина големи, доказани актьори на международно ниво и получих роли, от които съм наистина доволен и се надявам занапред да ставам още по-добър.

Снимка: Личен архив

- Разбрах че си един от малкото български актьори, които на тази възраст (22 години!) вече те споменават в световната професионална база за филмови и кино професионалисти - IMDB. С кой филм те споменават там? И кой е най-успешният ти филм до този момент?
- Първата ми премиера в киното беше в "Инвазията на червения коги град" (The Invasion of the Red-Coke City), в който сценарият беше много хубав и работата по него беше изключително интересна, изцяло на английски език е продукцията. Екипът, с който работих по филма беше супер.

Филмът е заснет в едно студио в София, а голяма част от сцените са направени в студиото на компанията БУФО/BUFO, което са намира в с. Долна Малина.

Снимка: Личен архив

- Какви други роли в какви продукции си реализирал до този момент?
- Участвах миналата година в телевизионния сериал "Белези" - в епизодична роля, но имах възможност да работя с актьори като Иво Аръков, Валентин Ганев, Стоян Радев и чувството да бъда рамо до рамо с тях беше уникално.

Снимах се в сериала "Братя" още в първия сезон, имах малка епизодична роля на наркоман. За мен беше голямо предизвикателство да се превъплътя в това амплоа.

Снимка: Личен архив

Това лято имах възможността да участвам в няколко международни продукции - едновременно се снимах във филм на Disney и във филма Warner Bros - като единият беше комедия, а другият беше екшън-фантастика: актьорите в него бяха на световно ниво. Снимах с Джой Кинг, с Ед Стопард (дублирах го даже), с Доминик Купър, подборът беше наистина голям.

И двете продукции са завършени и се очакват да излязат на екран през 2022 г.

Снимка: Личен архив

- С български или със световни предпочиташ да снимаш, изобщо има ли разлика в работата?
- Предпочитам да снимам български филми и сериали, защото имаме нужда да се развиваме, за да стигнем световното ниво. Масово по чужбина не смятат, че можем да правим добри филми, че нашите сценарии не са добри, че, може би, нашите актьори преиграват и затова моята основна цел е да снимам в наши сериали и заедно с българските актьори да се развивам.

Иска ми се българските филми да стават все по-добри и да правим продукции, които да се гледат с удоволствие по целия свят.

Снимка: Личен архив

- А успя ли си до този момент да реализираш участия в клипове и реклами, защото това също са част от плановете ти?
- Да, благодарение на Кино академия за таланти се снимах в един уникален клип на изпълнителя Бен Долик, в дебютната му песен и клип - "Violent thing". Много бързо след премиерата, песента успя да натрупа няколко хиляди гледания и то за много кратко време.

Налага ми се да говоря на различни езици: английски, турски, френски. Не винаги е лесно, но ако имаш желание и мотивация да се развиваш - стават нещата.

С Вера Йорданова в сериала "Белези"

- Какво е това, което те мотивира да продължаваш напред? Все пак ти не си професионален актьор, самороден талант си?
- По принцип, при всеки е различно. Аз съм самоук, много от нещата съм постигнал сам. Обичам да гледам любимите си актьори, да запомня техни движения, мимики и така нататък, после се опитвам да го пресъздам по техния начин, че дори надграждам нещо от себе си и се получава много готин образ.

Но мечтая да запиша актьорско образование, да го завърша и това да бъде една голяма стълбичка, в която да се развивам.

В сериала "Отдел Издирване"

- Кои са актьорите, от които се учиш?
- Любимите ми актьори не са малко. Един от примерите за подражание е Жан Клод Ван Дам, той освен че е добър актьор, притежава и специфични умения, каскадьор е и т.н. Харесвам Долф Лундгрен, Джим Кери, харесвам Дуейн Джонсън Скалата. От всеки един от тях се опитвам да прихвана по нещо.

С Иво Аръков

Сред българските актьори има много, на които съм попадал, докато съм участвал в сериалите - Иво Аръков, Валентин Ганев, Владимир Михайлов, с когото работих в "Братя", Калин Врачански - те всичките са не само готини хора и добри професионалисти, но също така те карат да се чувстваш специален в тяхната компания. Бих искал да бъда добър като тях и като човек, и като актьор.

С Влади Михайлов в сериала "Братя"

Още снимки на Николай Николов вижте в нашата галерия - ТУК

- Кой е последният проект, в който участва?
- Ходя на кастинги за реклами в момента.

За 1 седмица се явих на четири за една главна роля и за няколко второстепенни.

Последните филмови проекти, в които участвах са два - единият се казва "Принцесата" ("The Princess"), в който играя с Джой Кинг, а другият е исторически филм в няколко епизода, в който се пресъздават различни епохи, видени през комедиен сценарий.

Снимка: Личен архив

Интервю на Преслава ПРЕСЛАВОВА

Вижте повече за Николай Николов в: IMDB | Facebook

 Избрана филмография:
 Белези
 Братя
 The Princess
 The Invasion of the Red-Coke City
 The History of mankind-slightly shortened
 Pandora

Още

"Фантомът" Влади говори за операта

"Фантомът" Влади говори за операта

Още

Диана Димитрова: След Ирина и "Тютюн" вече не съм същата

Диана Димитрова: След Ирина и "Тютюн" вече не съм същата

Още

Димо Алексиев: Ние сме народ от единици, а спойката я няма

Димо Алексиев: Ние сме народ от единици, а спойката я няма

Още

Актрисата Светлана Янчева: Когато се страхува, човек често става зъл

Актрисата Светлана Янчева: Когато се страхува, човек често става зъл

Още

Христо Мутафчиев: Ние не сме свободни, ние сме слободни

Христо Мутафчиев: Ние не сме свободни, ние сме слободни

Още

Ивайло Христов: В социалните мрежи няма нито Чехов, нито Достоевски, а само измислици и страхове

Ивайло Христов: В социалните мрежи няма нито Чехов, нито Достоевски, а само измислици и страхове

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Бароковите костюми от хартия на Ася Козина, които взривиха света на модата

Украинската артистка работи с марки като Dolce & Gabbana като създава костюм, вдъхновен от една от символичните сгради на Киев - Къщата с химерите

Найден Тодоров: Уволнението на Морфов или Василев не е казус на министерството

Темите за него като министър на културата, не е конфликтът около Народния театър, а проблемът за начина на финансирането в културния сектор като цяло

Министърът на културата Найден Тодоров: Трябва да пазим хората на изкуството, за да не загине самото изкуство

На въпрос за финансирането на фестивалите в България, министърът отговори, че за тях се отделят малко средства

Фолкер Шльондорф пред Dir.bg: Никой не може да предскаже бъдещето на киното

Според Фолкер Шльондорф професията режисьор е най-хубавата, която може да си представи

Паоло Дженовезе пред Dir.bg: Все по-трудно е да оставаме заедно

Един от най-известните италиански режисьори гостува в София, за да представи най-новия си филм "Първият ден от моя живот"

Боряна Бабанова, или една актриса "В полите на Витоша"

Младата актриса от Драматичен театър-Ловеч е номинирана за "Икар" за ролята си в спектакъла на Крис Шарков