Идва "Добра година": Нова кулинарна книга на Goodlife Publishing

Изданието на фууд стилистите, кулинарни фотографи и готвачи Десислава Георгиева и Стоян Георгиев включва близо 150 рецепти, вдъхновени от качествените сезонни продукти с техните характер и особености

Корейското кимчи или философията на една туршия

Най-известната корейска храна по света е включена в Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство, а днес отбелязваме Световния ден на кимчи

Един чешки ден в София

Посолството на Чешката република в София и Чешкият център София организират еднодневен фестивал на 10 септември 2022 г. на Лятната сцена в Борисовата градина

Кога козунакът се появява на българската трапеза?

Козунакът се появява на българската трапеза преди повече от век, посочва силистренска етнографка Донка Съботинова

Спечелете ароматни чаени награди с "Ahmad Tea"

Вижте как може да получите брандирана чаша Ahmad + кутия чай Ahmad от серия Natural Benefits - микс от плодове и билки, които ще намерят място в забързания ви ден с различните си качества

Възможно ли е да спасим храната от изхвърляне? Отговор: Да

Една платформа, създадена от две момичета иска да събуди в хората разумен подход към прекомерната консумация и изхвърлянето на храна

Ritual Gatherings - фестивалът, който ще превърне традиционни ритуали в съвременно изкуство

Интердисциплинарният културен фестивал ще се проведе за July Morning в рамките на 5 дни през 2022 година и ще включва професионален форум за артисти и хора, заети в сферата на културата, както и богата програма с международно участие

"Готви умно" - едно дългоочаквано обяснение в любов към храната

Освен всичко друго, книгата показва и най-доброто от българската кулинарна фотография

Направиха "Герника" на Пикасо от... шоколад

Баски майстори изработиха копие на шедьовъра по повод 58 години от бомрдировките на едноименния град

Номинираният за "Оскар" "Без звуци в живота" фокусира вниманието върху културата, създадена от глухи хора

Създателите на филма обаче бяха разкритикувани, че са наели хора с нормален слух - Риз Ахмед и Пол Раджи, в ролите на глухи

Майсторите на белгийски пържени картофи искат признание от ЮНЕСКО

Фламандският регион включи пържените картофки в своя списък на нематериалното и културно наследство през 2014 г.

Съвременен танцов театър в кухнята

Любовта към изкуството събира хореографа Коста Каракашян и режисьора и драматург Антония Георгиева в партньорство с майстор-сладкаря Александър Цеков, творчески директор на ресторант "Космос"

Фермерското изложение в Пенсилвания прави конкурс за скулптури от масло

Заради пандемията изложението тази година ще бъде виртуално