Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Съвременен танцов театър в кухнята

ГУРМЕ ТЕАТЪР

Съвременен танцов театър в кухнята

Любовта към изкуството събира хореографа Коста Каракашян и режисьора и драматург Антония Георгиева в партньорство с майстор-сладкаря Александър Цеков, творчески директор на ресторант "Космос"

Кадър от представлението "Кухня" - кулинарно театрален спектакъл, който можете да видите на 20 февруари. (Снимка: Габриела Илиева)

"Кухня" е авторски танцово-театрален спектакъл, които пресича традиционните граници и докосва публиката чрез алтернативно кулинарно преживяване на нетрадиционна сцена. 

Представлението е тази събота (20 февруари) с три различни начални часове. За информация и билети можете да видите - ТУК

Кадър от представлението "Кухня" - кулинарно театрален спектакъл, който можете да видите на 20 февруари. (Снимка: Габриела Илиева)

Кадър от представлението "Кухня" - кулинарно театрален спектакъл, който можете да видите на 20 февруари. (Снимка: Габриела Илиева)

Още

Повярвай, за да видиш невидимото

Повярвай, за да видиш невидимото

Любовта към изкуството събира хореографа Коста Каракашян и режисьора и драматург Антония Георгиева в партньорство с майстор-сладкаря Александър Цеков, творчески директор на ресторант "Космос", които заедно решават да поемат интересни хоризонти в това нелеко време за изкуство.

Пътищата на Коста и Антония не се срещат за първи път. След като успешно реализират късометражния филма WAITING FOR COLOR, отличен с награда "Люмиер" от фестивала Cinédanse, съдбата ги събира отново за този нестандартен проект.

"Кухня" пресъздава нажежената обстановка и динамика в професионалната кухня през призмата на "имърсив" театъра (immersive - потапяне), който позволява на публиката да се потопи в действието и да съпреживее екстремните ситуации, които обикновено остават скрити за хората.

 Пространствата, до които зрителите ще се докоснат са истинските кухни на HRC Culinary Academy, водещия кулинарен институт в Източна Европа, които работи отдавна в посока на включване на темата за менталното и емоционално здраве като част от живота на професионалния готвач.

Кадър от представлението "Кухня" - кулинарно театрален спектакъл, който можете да видите на 20 февруари. (Снимка: Габриела Илиева)

Още

"Кино за пътешественици": Сърцето на приключенците не може да бъде опитомено

"Кино за пътешественици": Сърцето на приключенците не може да бъде опитомено

Спектакълът е изцяло съобразен с всички противоепидемични мерки, като е изграден за малки групи от 6 души, които могат да създадат магия, присъща само на едно бутиково, интимно представление.

Заедно с Александър в предизвикателството за нещо ново и различно в кухнята влизат Александра Тальокова, Искра Даскалова, Кръстьо Методиев и Яница Станкева - четирима изявени танцьори в естетиките на съвременния танц, брейка и уакинга. Нетрадиционното сценично пространство е обособено от артистичния поглед на сценографа Борис Далчев и композитора и музикален инженер Георги Атанасов.

Кадър от представлението "Кухня" - кулинарно театрален спектакъл, който можете да видите на 20 февруари. (Снимка: Габриела Илиева)

Това е първият от подобни експериментални проекти на този творчески екип, създадени за алтернативни пространства, които целят да представят сценичните изкуства в различна светлина и да развият и популяризират имърсив жанра в България. Проектът се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура" и HRC Culinary Academy.

Кадър от представлението "Кухня" - кулинарно театрален спектакъл, който можете да видите на 20 февруари. (Снимка: Габриела Илиева)

Кадър от представлението "Кухня" - кулинарно театрален спектакъл, който можете да видите на 20 февруари. (Снимка: Габриела Илиева)

Антония Георгиева е режисьор и драматург с творчески опит в САЩ и Великобритания. Завършва Колумбийския университет в Ню Йорк с двойна специалност по Театър и Творческо писане през 2018 г., след което специализира с магистратура по театрална режисура в лондонската консерватория Royal Central School of Speech and Drama.

През последните няколко години създава редица професионални театрални и филмови проекти, които поставят основата интердисциплинарния й подход, еклектичен стил и интерес към адаптации. Като драматург работи с някой от най-популярните инициативи за изгряващи сценаристи като Papatango Playwriting Award и Sky Studios, а от скоро и води уъркшопи по режисура и драматургия.

Коста Каракашян е режисьор, хореограф и танцов артист, завършил "Танц" в Колумбийския университет в Ню Йорк и "Права на човека" в Глобалния кампус по права на човека във Венеция. Проектите му изследват развиването на емпатия в обществото ни чрез танц, кино и преподаване. Като танцьор и хореограф, Коста е работил в сферата на спортните и съвременните танци в България, Канада, Германия, Норвегия, Виетнам, Япония и САЩ. Носител е на награда "Люмиер" от Канада за филма си WAITING FOR COLOR - документален танцов филм за насилието срещу ЛГБТИ общността в Чечня.

Последните му проекти като режисьор и продуцент в студиото му Studio Karakashyan са музикални клипове и танцовия филм "Поглед от ръба" в колаборация със Стефани Ханджийска, заснет на 12 различни локации из България. Хореографията му е представяна от Columbia Ballet Collaborative (Ню Йорк) и балет "Арабеск" (София) и работата му е отразявана от The Guardian, Elle, them, GLAAD, Свободна Европа. 

Кадър от представлението "Кухня" - кулинарно театрален спектакъл, който можете да видите на 20 февруари. (Снимка: Габриела Илиева)

Още

Забавни творби от храна от Бен Челуш

Забавни творби от храна от Бен Челуш

Още

"Изяж ме" - когато храната пее и танцува!

"Изяж ме" - когато храната пее и танцува!

Още

Когато храната се превърне в изкуство

Когато храната се превърне в изкуство

Още

Как храната оживява в ръцете на Шарлот Лав

Как храната оживява в ръцете на Шарлот Лав

Още

Каква е любимата храна на световните лидери

Каква е любимата храна на световните лидери

Още

Потресаващи картини от храна ни се разкриват само под определен ъгъл

Потресаващи картини от храна ни се разкриват само под определен ъгъл

 

 

 

 

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

"Тартюф" на Крис Шарков със софийска премиера в Народния театър

Кой е Тартюф? Измамникът чревоугодник, роден преди 350 години, или наш съвременник?

"П.О.Р.Н.О" с премиера на 30 април в Yalta Art Room

Продуцентска къща "Гръм и Тряс" представя черна комедия от Х. Левин под режисурата на Веселин Петров

Режисьорът Джон Малкович и сценографът Пиер-Франсоа Лимбош проведоха кастинг с трупата на Народния театър

Малкович ще поставя спектакъла "Оръжията и човекът" по пиесата на Нобеловия лауреат Бърнард Шоу

Двама дебютанти излизат на сцената на Софийската опера в "Дама Пика"

Двата спектакъла с музиката на Пьотр Илич Чайковски са на 19 и 21 април

На 19 април е премиерата на "Анна непоправимата", постановка за Политковская

Поради големия интерес, екипът обявява две нови дати - на 15 май и 5 юни в "Топлоцентрала"

Българският актьор Любен Кънев дебютира на West End в Лондон

По думите му представлението е композиция от текстовете на няколко автори и ще бъде показано на широката публика, както и на критици, продуценти, театрални и филмови агенти и кастинг режисьори от най-високото световно ниво в този бизнес