Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Потресаващи картини от храна ни се разкриват само под определен ъгъл

ХРАНАТА КАТО ИЗКУСТВО

Потресаващи картини от храна ни се разкриват само под определен ъгъл

"Платната" на Емилия Винжановайте и Йолита Ваиткуте достигат 4 метра височина

Още Фантастични пейзажи, които могат да се хапнат

Фантастични пейзажи, които могат да се хапнат

Това е една възможност да погледнем на храната по друг начин.

Огромните картини от хранителни продукти, които създават литовските художнички Емилия Винжановайте и Йолита Ваиткуте, трябва да бъдат разглеждани от точно определен ъгъл.

Още Goku - скулпторът, който изяжда творбите си

Goku - скулпторът, който изяжда творбите си

Момичетата използват десерти, подправки, сирене при създаването на своите уникални произведения: портретите на знаменитости, изображенията на животни, при пейзажите.

Например, художничките изобразяват пчели от продукти, които са под заплаха от изчезване, ако човечеството не се погрижи за популацията на пчелите.

Картините от храна достигат четири метра височина - това наистина са впечатляващи творби.

Валерия КАЛЧЕВА

Коментирай0

Календар

Препоръчваме ви

Корейското кимчи или философията на една туршия

Най-известната корейска храна по света е включена в Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство, а днес отбелязваме Световния ден на кимчи

Кога козунакът се появява на българската трапеза?

Козунакът се появява на българската трапеза преди повече от век, посочва силистренска етнографка Донка Съботинова

Направиха "Герника" на Пикасо от... шоколад

Баски майстори изработиха копие на шедьовъра по повод 58 години от бомрдировките на едноименния град

Майсторите на белгийски пържени картофи искат признание от ЮНЕСКО

Фламандският регион включи пържените картофки в своя списък на нематериалното и културно наследство през 2014 г.

Фермерското изложение в Пенсилвания прави конкурс за скулптури от масло

Заради пандемията изложението тази година ще бъде виртуално

Истории в чиния от Васил Апостолов

"Кухнята на петзвезден хотел сама ме повика", шегува се майсторът-готвач, който започва от мивката, за да стане един от учениците на Йестер Ларсен, по-известен като готвача на датската кралица