Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Какво ще гледаме по HBO през септември?

КИНО

Какво ще гледаме по HBO през септември?

Една от премиерите, които очакваме с нетърпение е сериалът по Бергман "Сцени от един семеен живот"

Драмата по големия шведски режисьор Ингмар Бергман "Сцени от един семеен живот" е един римейк, очакван с голямо нетърпение от ценителите на киното (Източник: HBO)

Живите мъртви X - част 2

Източник: HBO

С участието на: Норман Рийдъс, Мелиса Макбрайд, Данаи Джурира, Джош МакДърмит

Шепнещите поемат към Хилтоп. След срещата на Дарил и Лидия с Алфа, общностите трябва да решат дали да се сражават или да избягат. Междувременно отношенията между Юджийн и Стефани стават още по-сложни.

Ку'дамм 56 - бунтовник без кауза

Източник: HBO

реж. Свен Босе

С участието на: Клаудия Микелсен, Соня Герхард, Мария Енрих, Емилия Шуле, Хейно Ферх

Още

Секс, морски дарове и 25 000 кафета на ден: Клубът, вдъхновил сериала "Вавилон Берлин"

Секс, морски дарове и 25 000 кафета на ден: Клубът, вдъхновил сериала "Вавилон Берлин"

1956 г. Моника Шолак е изхвърлена от училището си по мениджмънт заради непристойно поведения. Засрамена тя се завръща в Берлин при майка си Катерина и сестрите си Хелга и Ева. Катерина Шолак ръководи реномираното училище по танци "Галант". Съпругът й и баща на момичетата е изчезнал през 1944 г., но близкият приятел на семейството Фриц Асман помага на Катарина с училището и по принцип. За Катарина провалът на Моника е поредното доказателство за липсата на талант на дъщеря й. Тя възлага надеждите си на Хелга, която скоро ще се омъжи за обещаващия окръжен прокурор Волфганг фон Боост, както и на Ева, която флиртува с професор Фасбендер в неврологичната клиника, в която работи като сестра.

Ку'дамм 59 - ерата на рокендрола

Източник: HBO

Моника и Йокаим още се обичат и Моника иска връзката им да стане официална. Когато Йоаким прави признание, бракът остава извън картинката. В отчаянието си Моника търси работа в киното, като се надява по този начин да накара дъщеря си да се гордее с нея. Скоро обаче научава, че няма как да е щастлива във филмовия бизнес и предизвиква скандал.

Ку'дамм 63

Източник: HBO

Режисьор: Сабине Бернарди

С участието на: Клаудия Микелсен, Соня Герхард, Мария Ерих, Емилия Шюле, Тристан Пютер

Още

Снима се четвърти сезон на най-скъпия германски тв сериал "Вавилон Берлин"

Снима се четвърти сезон на най-скъпия германски тв сериал "Вавилон Берлин"

Берлин, 1963. Краят на едно мрачно десетилетие, цветовете са по-ярки, модата и музиката - по-интернационални, а президентът Джон Кенеди идва на историческо посещение. В трети сезон на "Ку'дамм" сестрите Моника, Хелга и Ева отново са изправени пред невидимите социални бариери, които ограничават независимите житейски избори на жените. Но вече са по-смели в борбата си с ограниченията и с неизменните опити на майка им Катерина да ги контролира. Енергията, която достига връхната си точка в студентските протести от края на 60-те, се усеща още отсега.

Какво правим в сенките III

Източник: HBO

С участието на: Кайван Новак, Мат Бери, Наташа Деметриу, Харви Гийен, Марк Прокш

"Какво правим в сенките" проследява четирима вампира, които от столетия живеят заедно в Ню Йорк. В трети сезон вампирите придобиват нова сила и ще трябва да се срещнат с вампира, от който всички те са произлезли. Както и със съблазнителна русалка, гаргойли, върколаци, казината на Атлантик Сити, уелнес култове, бивши гаджета, фитнеси и други свръхестествени явления.

Черно езеро III

Източник: HBO

С участието на: Мадлин Мартин, Ерик Болин, Лола Закоф

Още

Сериалът "Белият лотос": Брилянтна сатира на света, в който живеем

Сериалът "Белият лотос": Брилянтна сатира на света, в който живеем

Тес е момиче от малък град, което придружава гаджето си Лео до изоставена фабрика дълбоко в шведска гора, където той и приятелите му са домакини на най-голямото скандинавско събитие LARP (ролева игра на живо). Всички участници, с изключение на Тес, са професионални играчи на LARP, а тя се опитва да се впише сред тях. Когато приятелите не се подготвят за събитието, те купонясват с вечери на барбекю край езерото. Въпреки предупреждението на пазача, групата стартира електрическата система на изоставената фабрика. Това, което те не знаят е, че там е станало ужасно човешко жертвоприношение и когато включват захранването, те събуждат злата сила в сградата. Това, което започва като игра, скоро се превръща в битка за оцеляване, където никой не знае на кого да се довери и постепенно приятелите стават врагове.

Манифест III

Източник: HBO

С участието на: Мелиса Рокбърг, Джош Далас, Атина Карканис, Дж. Р. Рамирес

Режисьор: Ромео Тайрон

"Манифест" се завръща с трети сезон, изпълнен с напрежение, драма, шокиращи разкрития и отговор на голямата мистерия на сериала - какво се случи с пътниците на полет 828. Минала е година от мистериозното завръщане на полет 828 и хората на него. Семейство Стоун се мъчи да държи приятелите си и семейството си в безопасност, и да накара враговете си да вярват в невъобразимото. Едно ново предизвикателство ще тества доверието помежду им. Да останат заедно ще е най-важното, защото каквото и да става, всичко между тях е свързано.

Милиарди V - част 2

Източник: HBO

С участието на: Пол Джамати, Деймиън Люис, Маги Сиф, Дейвид Костабил

Още

Оскари на политкоректността

Оскари на политкоректността

Носителите на "ЕМИ" и "Златен глобус" Пол Джамати и Деймиън Люис са звездите в този актуален и провокативен сериал, чието действие се развива в света на големите финансови игри в Ню Йорк. Проницателният и отракан прокурор Чък Роудс (Джамати) и брилянтният амбициозен крал на хедж фондовете Боби Акселрод (Люис) са се запътили към титаничен сблъсък. Всеки използва интелекта, властта и влиянието си, за да надхитри другия, а залогът са милиарди долари.

Сцени от един семеен живот I

С участието на: Оскар Айзък, Джесика Частейн, Никол Бехари, Кори Стол, Това Фелдшу

Режисьор: Хагай Леви

Сериал с Оскар Айзък и Джесика Частейн по едноименната шведска класика на Ингмар Бергман от 1973 г. "Сцени от един семеен живот" разглежда любовта, омразата, страстта, моногамията, брака и развода през погледа на една съвременна американска двойка.

Прокълнат патрул III

Източник: HBO

С участието на: Брендън Фрейзър, Мат Бомър, Даян Гереро, Алан Тюдик, Ейприл Боулби

Още

„Отмяната“ или доброто кино в света на сериалите

„Отмяната“ или доброто кино в света на сериалите

"Прокълнат патрул" разказва за една от най-обичаните групи супергерои от вселената на DC: Човека-робот, Негативния човек, Еластина и Лудата Джейн, предвождани от съвременна версия на лудия учен - Нилс Колдър или Шефа. Всеки член на Прокълнатия патрул е преживял ужасяващо събитие, след което се е сдобил със свърхсили, но също така е останал обезобразен. Травмирани и потиснати, групата намира смисъл и цел в живота си с помощта на Шефа, с когото разследват най-странния феномен, който е съществувал. След мистериозното изчезване на Шефа, тези герои аутсайдери ще се окажат на място, на което не са предполагали, че ще се озоват. Привикани са от Киборга, който им възлага мисия, която не могат да откажат. Отчасти група за взаимопомощ, отчасти отряд супергерои, Прокълнатият патрул е група от мутанти със суперсили, които се борят за свят, на който не му пука за тях.

ФИЛМИ

Тенет

Източник: HBO

С участието на: Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън, Елизабет Дебики

Режисьор: Кристофър Нолан

Джон Дейвид Уошингтън е Героят в зрелищния научнофантастичен екшън на Кристофър Нолан "Тенет". В борбата си за спасението на света от Трета световна война Героят е въоръжен само с една кодова дума - "Тенет". Мисията му го въвлича в мътните и опасни води на международния шпионаж, но това, пред което се изправя, е нещо напълно непознато и извън реалното време. Не е пътуване във времето, а "Инверсия"...

Отново в играта

Източник: HBO

С участието на: Дрю Баримор, Майкъл Зигън, Ти Джей Милър, Холанд Тейлър

Режисьор: Джейми Бабит

Още

Жестомимичната преводачка Таня Димитрова: Виждаш малка светлинка и я сграбчваш, не се колебаеш

Жестомимичната преводачка Таня Димитрова: Виждаш малка светлинка и я сграбчваш, не се колебаеш

Пропадналата актриса Кенди (Дрю Баримор) е хваната в укриване на данъци и наема амбициозната си дубльорка Пола (също Баримор), която я боготвори, да положи общественополезния труд, на който е осъдена. Между двете се поражда странна зависимост, когато Кенди осъзнава, че Пола може да ѝ бъде дубльорка във всички житейски ситуации и по този начин да я избави от стреса на славата. Само че Пола дотолкова се вживява в новата си роля, че отмъква не само самоличността и кариерата, но и приятеля на Кенди, а накрая дори я изхвърля от собствения ѝ дом! Сега Кенди трябва да се научи да оцелява в истинския свят, а Пола ще се опита да задържи мечтания живот на знаменитост, който обаче ѝ се изплъзва между пръстите.

ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

(Не)пълно семейство

Източник: HBO

Документалният сериал в три части, оригинална продукция на HBO, "(Не)пълно семейство" проследява режисьора Рай Русо-Йънг, докато тя обръща камерата към собственото си минало, за да изследва значението на семейството. В края на 70 -те и началото на 80-те години на ХХ век, когато концепцията за гей семейство била немислима за повечето, Рай и сестра й Кейд са родени от две майки лесбийки, чрез използване на донори на сперма. Идиличното детство на Рай било застрашено от неочакван съдебен процес, който разтърсил живота на семейството ѝ и продължава да отеква до днес. Изследване за любовта, лоялността, загубата и неизменната сила на семейството във всичките му конфигурации, "(Не)пълно семейство" красноречиво показва динамиката, която обогатява и усложнява любовните връзки.

ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

Ди Си Суперхироу Гърлс І

Режисьор: Ноел Рафаел, Джон Санфорд, Жустон Гордън-Монтгомъри

Преди да се превърнат в добре познатите герои, Жената чудо, Батгърл и Супергърл са изправени пред изпитанието - тийнейджърство. Освен училищните задължения обаче, момичетата трябва да се борят и с престъпниците в Метрополис, които изобщо не влизат в положение за проблемите на тийнейджърките. Какви ли приключения учакват любимите ни супергерои?

Още

Синелибри 2021 почита Данте под мотото "Божествена комедия"

Синелибри 2021 почита Данте под мотото "Божествена комедия"

Още

"Жените наистина плачат" на 55-то издание на престижния филмов фестивал в Карлови Вари

"Жените наистина плачат" на 55-то издание на престижния филмов фестивал в Карлови Вари

Още

Нетфликс подготвя сериал за императрица Сиси

Нетфликс подготвя сериал за императрица Сиси

Още

Адаптацията на HBO по "Сцени от един семеен живот" с премиера през септември

Адаптацията на HBO по "Сцени от един семеен живот" с премиера през септември

Още

Пет впечатляващи филмови локации в Рим

Пет впечатляващи филмови локации в Рим

Още

Актрисата Марион Котияр ще бъде почетена на кинофестивала в Сан Себастиан

Актрисата Марион Котияр ще бъде почетена на кинофестивала в Сан Себастиан

 

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

"Последният гларус" на Тонислав Христов ще открие Международния филмов фестивал в Бургас

Тази година в конкурсната програма на фестивала, който ще продължи до 25 юли основно в Културен дом НХК, са включени шест премиерни филма за България

Харуки Мураками изрази радост от първата анимация на негови разкази

Режисьор на филма "Сляпа върба, спяща жена" е американецът Пер Фьолдс

Питър Джаксън и Анди Съркис се завръщат в Средната земя на Толкин

Джаксън и Фран Уолш са мислили за филмовата адаптация от години, но тя е изглеждала като далечна мечта

"Мемоарите на един охлюв" спечели голямата награда на фестивала на анимационното кино в Анси

Почетната награда на фестивала в Анси беше присъдена на режисьора на култови филми като "Бразилия" и "Страх и омраза в Лас Вегас" Тери Гилиъм

Часове по филмова грамотност в училищата в Перник от септември

Фестивалът за късометражно кино IN THE PALACE обучава 10 учители да преподават новата дисциплина

Джордж Р. Р. Мартин потвърди, че е възобновен проектът "Десет хиляди кораба"

Мартин съобщи в блога си, че носителката на награда "Пулицър" Ебони Бут работи по нов сценарий за проекта