Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Холивудската легенда Жа Жа Габор: Бракът е кратка почивка между романите

ЗНАМЕНИТОСТИ

Холивудската легенда Жа Жа Габор: Бракът е кратка почивка между романите

Актрисата от филма "Мулен Руж" има 9 брака и безброй връзки с мъжкари като Шон Конъри, Ричард Бъртън и Франк Синатра

Жа Жа Габор във филма "Кралицата от Космоса" (1958)

Жа Жа Габор е една от най-големите звезди на Холивуд от най-бляскавия период на филмовата Мека. Казват, че тя била съчетание от красотата на Мерилин Монро и интелекта на Шарън Стоун. Елизабет Тейлър я считала за своя съперница. Всъщност, не без основание. А и двете са рекордьорките на Холивуд по бракове.

Жа Жа е една от най-бляскавите жени на Холивуд, която винаги излизала победителка в любовните битки, защото освен красота, притежавала светски чар, остроумие и умението "да нанесе удар".

Актрисата-легенда умря на 99 през миналата година, с 9 брака зад гърба си и звезда в Алеята на славата.

Звездата й в Алеята на славата

Още

Красавецът Шон Конъри оплешивял още на 21

Истинското й име е Шари Габор. Родена е на 16 февруари 1917 г. в Будапеща, в семейството на унгарски аристократи. Нейната майка била наследница на огромно състояние на бижутер, и малката Шари от дете живеела сред разкоша на парите и любовта към скъпите "малки" подаръци. Получава елитно образование, владее до съвършенство светския етикет.

Всъщност, родителите й я наричали на галено Жа Жа, а я кръстили Шари, в чест на голямата унгарска актриса Шари Федак. Жа Жа, обаче, не мислела да става актриса, а ветеринарен лекар - страстно обичала животните.

Родена да покорява...

Още

Първата голяма звезда на Холивуд - Мери Пикфорд, получава почетно военно звание

Животът й тръгва в предопределената от съдбата посока, след като през 1936 г. спечелва конкурса "Мис Унгария". Скандално й отнемат титлата - оказва се, че е скрила възрастта си, като се представила за по-голяма.

Жа Жа обаче ни най-малко не се разстроила от това - заминава за Виена, по покана на тенора Рихард Таубер, който й предлага ролята на субретка /б.а. весела прислужница/ в оперетата "Пеещата мечта".

"Мъжете обичат с очите, а жените - с ушите!.."

Още

Легендата Франк Синатра страда от деменция в края на живота си

След година сключва брак с турския дипломат Бурхан Асаф Белж, но след 3-годишна "скука" се развежда с него с думите "За да разбереш какъв е един мъж, трябва да се разделиш с него!".

В онзи момент се развеждали и родителите й, така че младата Жа "трупала опит" за разводите от две посоки. Жа емигрира с майка си в Америка. Там ги чакала сестра й.

Умница и красавица като нея, не остава незабелязана. Жа Жа имала осанка на кралица и светски маниери, свободно общувала на седем езика.

Още

Загадъчната смърт на Натали Ууд още витае над Холивуд

Не й коствало никакво усилие бързо да получи роля в мюзикъл на известната кинокомпания MGM.

Така, още с дебюта си през 1952 г. във филма на Джон Хюстън "Мулен Руж", Жа Жа Габор вече е на върха на славата.

Винаги излизала победителка

Още

Най-добрата филмова Клеопатра не доживя да навърши 85

До това време успява да се омъжи повторно за боса на "Хилтън", да се разведе с него и вече и се кани да се омъжи за актьора Джордж Сандерс. От хотелиерския бос Конрад Хилтън има дъщеря - Франческа Хилтън, за която по-късно в автобиографичната си книга, ще каже, че тя била "плод на изнасилване"?..

Жа признава, че не е родена за майка, а за прелъстителка. През 2005 г. дори подава иск в Калифорнийския съд срещу дъщеря си, в който я обвинява в мошеничество и кражба.

С осанката на кралица

Още

Жени-икони на 21 век

Мнозина смятали Жа Жа, освен за прелъстителка и лоша майка, за интригантка и хитруша. Тя не се опитвала да ги опровергава, напротив:

"Аз съм отлична домакиня, след всеки развод, в семейния дом оставам само аз!", хвалела се с типичното си остроумие актрисата.

След всеки развод излизала с някаква "печалба и радостния гъдел от свободата".

На театралната сцена

Още

Митът за Мерилин Монро - PR продукт на жената на Лий Страсбърг?

Невероятната енергия на тази жена стигала за всичко. През 50-те години на миналия век, Жа Жа Габор играе в 14 филма, които я превръщат в най-голямата звезда на Холивуд.

Поведението й е дръзко и предизвикателно, но професионалната й слава остава недосегната от одумването, че е интригантка, разрушителка на семейства и "ловджийка" на богаташи.

Жа Жа Габор изобщо не обръщала внимание на общественото мнение. След като се развежда и с третия си съпруг - Джордж Сандерс, веднага се омъжва за Херберт Хатнер. На пресата казва с очарователна усмивка:

"Аз не знам нищо за секса, защото постоянно съм омъжена!" - Липсата на каквито и да било комплекси и задръжки у Жа Жа, и нейното чаровно чувство за хумор, обезоръжават и най-злостните й критикари.

"Аз не знам нищо за секса, защото постоянно съм омъжена"

Още

Сър Лорънс Оливие: Омразата към Мерилин Монро е от най-силните чувства, които съм изпитвал

След Хатнер нейни сексуални и брачни "жертви" стават мъже от различни професии: дизайнер, изобретател, адвокат...

Междувременно, чаровната съблазнителка има романи с най-големите звезди на Холивуд, като Шон Конъри, Ричард Бъртън и Франк Синатра.

Чудно е жена с такъв начин на живот, да нарича себе си "ревностна католичка", но Жа Жа съвсем искрено се представяла за такава - "вярвала, че вярва в Бог", шегува се един критик. Жа Жа отговаряла с усмивка на всяка нападка и обезоръжаващото си чувство за самоирония.

Шегаджийска снимка от "полицейския участък" на Бевърли хилз

Още

Вижте снимки на легендата Мерилин Монро малко преди да умре

Един-единствен път красавицата била набита за интрижките си. Каква е историята, която разказват в Холивуд: Жа Жа се увлякла по южноамериканския мачо Порфирио Рубирос, но той бил женен за милионерка и изобщо нямал намерение да се развежда. Историята мълчи какво точно се е случило, но Жа Жа се появила на снимки с превръзка, под която "надничали" синини.

За да отговори на въпросителните погледи на любопитните, актрисата казала без всякакво притеснение: "Единствената дълбочина, която ценят мъжете у жените, е тази на деколтето им!"

Още

Мирей Дарк имала ужасно детство - баща й я мразел, защото не била негова дъщеря

Последният брачен съюз на Жа Жа се оказал най-дългият и най-хармоничният в живота й. Тя се омъжила за мъж с много благороднически титли - принц Фредерик фон Анхалт притежавал още титлите херцог и граф. Така Жа Жа получава името Сари принц фон Анхалт.

Последните години от живота на тази невероятна жена са тежки изпитания. Преследвали я болести и неудачи. Но тя, превъзмогвайки болката от неволите на старостта, пак намирала сили за шегите си.

Знаменита остава фразата й: "Никога не съм мразела мъжете дотолкова, че да им върна брилянтите, които са ми подарили!"

Забавна и с енвероятно чувство за хумор до Края си

Още

Редки снимки на Мерилин Монро от архива на Ив Арнолд

Жа Жа Габор умира на 99-годишна възраст на 18 декември 2016 г. в Лос Анджелис. В два филма играе себе си - "Пепи" /1960 г./ и "Голо оръжие 2 1/2" /1991 г./

През 2002 г. пострадва при катастрофа. Три години по-късно я покосява инсулт. До 2010-а й правят няколко операции, и след като ги преживява, пада в дома си и счупва единия си крак. Отново се налага да я оперират, но през 2012-а единственият изход да я спасят, е да ампутират крака й.

Красива като Мерилин Монро и интелигентна като Шарън Стоун

Чаровницата, която още през 1958 г. получава "Златен глобус" за "Най- очарователна актриса", си остава Жена с главно "Ж" до края на живота си. С нея умира една легенда на киното и цяла епоха от златните години на Холивуд.

Еми МАРИЯНСКА

1/1

Жа Жа Габор във филма "Кралицата от Космоса" (1958)

"Мъжете обичат с очите, а жените - с ушите!.."

С осанката на кралица

Шегаджийска снимка от "полицейския участък" на Бевърли хилз

"Аз не знам нищо за секса, защото постоянно съм омъжена"

На театралната сцена

Винаги излизала победителка

Забавна и с енвероятно чувство за хумор до Края си

Родена да покорява...

Звездата й в Алеята на славата

Красива като Мерилин Монро и интелигентна като Шарън Стоун

Жа Жа Габор във филма "Кралицата от Космоса" (1958)

Календар

Препоръчваме ви

Проф. д-р Станислав Семерджиев: Прочетох за пръв път "Хамлет" на 7 години

След като приключих сценария на "Разруха", Владимир Зарев ми каза: "Само ти ще пишеш вече по моите романи!", разкрива ректорът на НАТФИЗ

"Разгневените монолози" на Велко Кънев

Изложбата e посветена e на 70-годишнината от рождението на един от най-забележителните актьори на нашето време

Тъжният веселяк Григор Вачков

Незабравимият актьор остана в сърцата на поколения българи като Гришата и Митко Бомбата

Режисьорът Живко Ботев: Несвършващият преход съсипа българската култура

"Ако някой българин зад граница ви каже, че не страда от това - не му вярвайте", добавя Ботев

Новата звезда на Музикалния театър Денко Проданов: Вярвам в доброто. Вярвам в Бог!

"Млади хора като нас, ще привлекат други млади хора в театъра", убеден е новият Едвин от "Царицата на Чардаша"

Легендарната красавица и меценатка Диана дьо Поатие пиела... злато?

Фаворитката на крал Анри II се интересувала от алхимия и ароматерапия