Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Жени-икони на 21 век

ЗНАМЕНИТОСТИ

Жени-икони на 21 век

Застаряващите дами не се предават

Иконите на миналия век продължават да ни вълнуват. Мерилин Монро, Грейс Кели, Одри Хепбърн и Елизабет Тейлър

Жените, които будят възхищението на света не само с визия, но и с талант през нашия век, са толкова много, че класацията Коя е по-по-най се оказва много трудна. И все пак има безспорни фаворитки за Алеята на славата на 21 век. Ето кои са те:

КИНО

Иконите на 20 век не слизат от "трона" на славата. Мерилин Монро, Грейс Кели, Одри Хепбърн и Елизабет Тейлър са все така обожавани, макар че по-младото поколение не знае много за тях.

На "ръба" да изпаднат от върха са "средното поколение" живи икони на киното: Мерил Стрийп, Шарън Стоун и Чарлийз Терон, но и трите не се дават. Мерил май загуби малко почитатели покрай откритата си вражда с президента Тръмп? 

Мерил Стрийп (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

Според мнозина, "не винаги я води на висотата на таланта си"... Тръмп пък от своя страна обиди Стрийп несправедливо, като я нарече "надценена актриса". Всички знаем, разбира се, че тя е безумно талантлива и по много специален начин - красива. Последната й роля във "Флорънс" доказа, че Мерил Стрийп не търси евтина показност непременно да изглежда красива на екрана, а че за нея най-важни са смисълът и посланието на филма.

За да задържи славата си на секс-изкушението от "Първичен инстинкт", Шарън Стоун предизвика света с голи снимки.

Шарън Стоун, "Първичен инстинкт"

Шарън Стоун в голата фотосесия

"Вижте ме как изглеждам на 58!", искаше да ни каже тя, и наистина ни впечатли с визията си. На света обаче май взе да му втръсва от голотията. Осезателно настъпва времето на по-духовни търсения. Публиката все повече се вълнува от интересни личности, които да са такива не само на екрана, но и в живота. "Шарън е майка на три осиновени деца и е чудесен родител!", подчертават феновете на актрисата, за да парират някои негативни коментари по повод разголването й за пресата. Това доказва, че зрителите почват да дават приоритет на добродетелите на звездите.

Чарлийз Терон впечатлява с биографията си на дете, травмирано от драмата на родителите си, и на млада жена, която стъпка по стъпка кове съдбата си до Меката на киното и "Оскар"-а.

Чарлийз Терон (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

Чарлийз е не само красива и талантлива, но благотворителна, осиновителка на сираци и откровена в медиите. Ето как шашна всички, когато каза: "Това, че съм висока и красива, не ми отвори врати в киното за качествени роли. Забелязала съм, че красивите артистки трудно се уреждат с такива и първи ги отхвърлят от кастингите. В същото време в киното след 40 сякаш не са желани - на тях се гледа като на застаряващи".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Признанието на Чарлийз, няма спор, реално отразява ситуацията в киноиндустрията на Холивуд, а откровеността на актрисата й спечели нови фенове. С право може да се каже, че Чарлийз Терон има "запазено място" в едно от първите места на класацията Кино икона на 21 век.

ОПЕРА

Първенството все още държи рускинята Анна Нетребко. Тя показа на оперна сцена холивудска красота и коренно различен стил на сценично поведение. " В операта вече не е скучно!", писа един критик по повод въздействието на Анна.

Анна Нетребко

Още преди 10 години сп. "Time" я постави в списъка на стоте най-влиятелни личности на планетата. Голяма роля за кариерата на певицата изиграва Пласидо Доминго, но Анна Нетребко оправдава това доверие с шеметна кариера до върха на най-големите оперни сцени по света.

ПОП МУЗИКА

Мадона не престава да екпериментира. Тя е извън всички класации, но е трудно да се каже, че е безспорен фаворит.

Мадона

Мадона, Адел и Бионсе. Коя да избере човек, като и трите са толкова зашеметяващи и правят музика по свой неповторим начин? И все пак между трите, само една прегърна 5 "Грами" едновременно и прояви благородството да подели едната от наградите си с конкурентката си Бионсе, като каза, че я цени и обича.

Адел

Публиката за пръв път видя на живо някой да си чупи наградата. Това направи тази година Адел. И сигурно не само заради таланта й, но и заради това, че е благороден човек и невероятна личност, сънародниците й отсега я обявиха за "икона на бъдещето". Очевидно в представите на британците, артистът трябва да е не само талантлив, но и въздействаща личност - човек за пример.

МОДА

Първенството тук държи съпругата на уелския принц Кейт Мидълтън. Тя също е не само красива, но образована жена, нравствена съпруга, добра майка и общественичка.

Кейт Мидълтън (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

При всяка своя публична изява Кейт демонстрира премерен стил на обличане и и има естествено поведение - не е престорена в обноските си. Това прави впечатление на хората и англичаните с право отбелязват, че Кейт е "ново поколение кралска особа".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Виртуална изложба на уникална праисторическа подводна пещера отваря врати в Марсилия

Посетителите ще могат да видят "Коске Медитеране", копие на пещерата, която е на 30 хиляди години

Вълчитрънското златно съкровище гостува в Националния исторически музей

То е с общо тегло 12.4 килограма и се състои от тринадесет предмета - седем капака, голям съд (кантарос), четири чаши и трисъставен съд

Изчезналите преди 20 години бележници на Дарвин бяха върнати на университета на Кембридж

От университета съобщиха, че ръкописите са оставени в библиотеката в розова подаръчна торбичка заедно с бележка с честитка за Великден

Златната маска от Съчуан - едно най-значимите открития на китайските археолози за 2021 г.

Маската е част от откритите 500 предмета в комплекса Сансиндуей, признат за една от най-великите археологически находки през 20-и век

Деца ли са авторите на четвърт от праисторическите рисунки?

Изследваните 180 образци на скални рисунки на 20 000 години - очертания на ръце, са направени с духане на пигмента през кухи кости или тръстика

Откриха пет гробници на над 4000 години в некропола Сакара до Кайро

"Гробниците, които са принадлежали на висши сановници, са добре запазени", заяви генералният секретар на Върховния съвет за антиките Мустафа Уазири