Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Отиде си Мартин Стоянов, председател на сдружението „Сцена Музика“

IN MEMORIAM

Отиде си Мартин Стоянов, председател на сдружението „Сцена Музика“

Мартин Стоянов бе и основател на промоутърската компания Loud Concerts, благодарение на която в България гостуваха едни от най-известните изпълнители и групи, сред които Texas, Toto, Брайън Адамс, Джордж Майкъл, Helloween, Manowar и мн. други

На 50-годишна възраст след тежко заболяване си отиде Мартин Стоянов, председател на сдружението на организаторите на концерти в България "Сцена Музика", съобщават от "Музикаутор".

Под негово ръководство единственото легитимно сдружение, което представлява и защитава правата и законните интереси на организаторите на концерти и други свързани с музика културни събития в България, успя да обедини по-голямата част от професионално работещите в сферата, посочват от "Музикаутор".

Активната му работа за приемане на етичен кодекс, който дефинира нормите, правилата и стандартите за поведение на организаторите, допринесе в голяма степен за установяването на законност, лоялна и свободна конкуренция, прозрачност при разходване на публични средства, спазване на световните стандарти и преустановяване на корупционни практики в музикалния бранш, се казва още в съобщението.

Мартин Стоянов бе и основател на промоутърската компания Loud Concerts, благодарение на която в България гостуваха едни от най-известните изпълнители и групи, сред които Texas, Toto, Брайън Адамс, Джордж Майкъл, Helloween, Manowar, Питър Бенс, Dream Theater, Андреа Бочели, Lord of the Dance, Ричи Котцен, Deep Purple, Manu Chao, Placebo, Лени Кравиц, Gogol Bordello, Робърт Плант, Foreigner.

Освен за устойчиво развитие на музикалната култура в страната чрез дейността си, Мартин Стоянов и "Сцена Музика" работеха активно както за спазването на Закона за авторското прави и сродните му права, така и подкрепяха различни проекти като инициативата на "Музикаутор" - "Светилник" за даряване с химни българските училища, допълват от "Музикаутор".

 Поклон пред паметта му!

 

 

Коментирай 10

Календар

Препоръчваме ви

Сирийският писател Халед Халифа почина на 59-годишна възраст от сърдечен удар

"Оставам, защото това е моята страна. Роден съм тук, живея тук и искам да умра тук!", каза той в интервю през 2019 г.

Мариана Евстатиева-Биолчева: Ценностите са неуправляеми

"Не изпращам послания, а споделям мисли и надежди за филма, който трябва да говори на всички. А посланията се раждат, когато си успял с първото. Иначе изкуството рискува да наподобява урок", категорична е режисьорката

Рада Москова: Детството - градините на рая, откъдето познанието ни отмества

"Възприемам правото на автора, не толкова във финансови измерения, колкото като правото да съществува във времето", казва именитата ни писателка и сценаристка

Отиде си големият интелектуалец Светлозар Игов

"Не многото писатели правят литературата, а достатъчното добри писатели", вярваше литературоведът

Художникът, който рисувал... музика

70 години от смъртта на Люсиен Дюрмер

Васил Ангелов бе отличен с наградата за най-добър млад график за 2023 г.

Трима ученици от Художественото училище в София получиха годишна стипендия в IV Национален конкурс за "Графика - класически техники" - 2023 г.