Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Касиел Ноа Ашер създава филм за безвреме отишлия си Йосиф Шамли

IN MEMORIAM

Касиел Ноа Ашер създава филм за безвреме отишлия си Йосиф Шамли

Пред камерата на „Йосиф Шамли. Сюжет за кратък разказ“ застават Владимир Карамазов, Диана Добрева, Юлиан Вергов, Ваня Щерева, Явор Гърдев, Владимир Пенев, Валентин Ганев и мн. др.

Актрисата Касиел Ноа Ашер създава филм за своя колега и приятел Йосиф Шамли, който си отиде от този свят ненавреме само на 47 г.

Още

Напусна ни актьорът Йосиф Шамли

Напусна ни актьорът Йосиф Шамли

"Почти няма ден, в който да не се сещам за Йоско. Разхождам се в стария еврейски квартал - и ей ти - на онзи балкон са цъфнали стотици мушката, а котката от ул. "Кирил и Методий" № 36 пак е родила 9 котенца. И къде с яд, къде с очакване, му викам: "Йосиферче, тук ли си? Виждаш ли ги тези чудеса? Наслади им се през моите очи!". Неговите приятели ми споделят същите "изпитания" на душата. Проектът за пълнометражен, документален филм "Йосиф Шамли. Сюжет за кратък разказ" е замислен като своеобразна, сърдечна терапия за всички нас - хората, които Йосиф обичаше. За нас, на които Йосиф ни липсва. Защото Йосиф сме всички Ние" - споделя Касиел Ноа Ашер, която е режисьор на филма. Главен оператор е Калоян Божилов, а музиката създава Гаро Ашикян.

"Столична община застана зад пореден ценен проект, посветен на ярък образ, оставил следа в културния ни живот. Загубихме рано Йосиф Шамли, но неговото присъствие на театралната сцена и в киното остава живо в паметта на съвременниците му. Искаме да го запазим и за тези след нас. Точно това правят Касиел, екипът на филма и участниците в него - съхраняват паметта за един талантлив артист и светъл човек" - каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош. Филмът "Йосиф Шамли. Сюжет за кратък разказ" получи финансовата подкрепа на Столична община в последната сесия на Програма "Култура" съобщиха от СО.

Още

Днес в Народния Театър беше особено тихо. Заради Йосиф Шамли

Днес в Народния Театър беше особено тихо. Заради Йосиф Шамли

Пред камерата застават Владимир Карамазов, Диана Добрева, Юлиан Вергов, Ваня Щерева, Явор Гърдев, Владимир Пенев, Валентин Ганев и много други близки колеги, приятели и роднини на Шамли. Те ще "реставрират" миналото му, ще сътворят възможното му настояще, ще мечтаят за допустимото му "бъдеще". Всеки един от тях, уповавайки се на познанието си за него, ще "влезе в кожата му", за да разкаже за възходите и провалите, успехите и съмнението, надеждата и копнежите в битието на човек, избрал професията актьор. Чрез спомените, наблюденията и обичта си, участниците във филма ще съберат и сглобят като пъзел основния герой - Йосиф Шамли.

Втори главен герой във филма ще бъде град София със своите популярни и екзотичнотайни места, които 47 години вдъхновяват за творчество и живот Йосиф Шамли.

Коментирай 6

Календар

Препоръчваме ви

Теодосий Спасов: Провокират ме различните сцени, обичам да се впускам в неща, които са нови за мен

"В момента има пренасищане с културни събития заради пандемията от КОВИД-19, която в последните години постави артистите в много тежко положение, но публиката не е разтегателна, тя е една и съща и се надявам това, което ѝ предлагаме, да я радва", споделя изключителният музикант

Актьорът Михаил Мутафов вече е "Почетен гражданин на Варна"

"Една такава награда е голяма отговорност“, казва актьорът, "тя не само носи радост, но и задължава. Човек трябва да я заслужи по някакъв начин и след това да бъде отговорен в това което работи занапред"

Илюстраторът Реймънд Бригс, автор на книгата "Снежният човек", почина на 88 години

Бригс се превръща в един от популярните автори-илюстратори във Великобритания през 70-те години на миналия век с книгите "Дядо Коледа“, "Дядо Коледа отива на почивка" и "Снежният човек"

Почина полската писателка Зофия Посмиш, оцеляла в концлагера Аушвиц

Посмиш бе сред бившите затворници, които посрещаха през 2006 г., родения в Германия, папа Бенедикт Шестнадесети в бившия лагер на смъртта Аушвиц

Високият нисък мъж Дъстин Хофман - на 85

Актьорът бил истински аутсайдер до дебюта си на 30

Неугасващата блондинка: Пет от най-великите превъплъщения на Мерилин Монро

Преди 60 години на 4 август най-съблазнителната платинено руса жена в историята на поп културата напуска трагично този свят