Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Джеки Стоев: Сърцето на Джони Пенков не издържа на ужасяващите болки

IN MEMORIAM

Джеки Стоев: Сърцето на Джони Пенков не издържа на ужасяващите болки

Легендарният актьор си отишъл след поредната операция

Джони Пенков и Джеки Стоев по време на снимките на филма "Летете с Росинант", 2007 (Снимка: Личен архив на Джеки Стоев)

Джони Пенков си отишъл след операция от перитонит, сподели неговият приятел и колега Джеки Стоев.

Още

Отиде си легендата Джони Пенков

Отиде си легендата Джони Пенков

"Последната операция, която се наложи да му направят на Джони Пенков, от перитонит го съсипа. Почина в "Пирогов", милият, дъщеря му беше до него. Много тъжно, мъчно ми е много. Сърцето му не издържа на ужасяващите болки. Преживя три и повече операции на гръбначния прешлен, после не можа да се възстанови от нито една, залежа се и стана белята", сподели през сълзи актьорът и режисьор Джеки Стоев пред "България днес".

Във вторник вечният зевзек, звукоинженер и талантлив актьор си отиде от този свят на 87 години, след като почти година се лекува от множество заболявания.

"Всичко много му се събра, получи се една въртележка - тъкмо се оправи от едно, то се получи друго. Особено последно имаше едни ужасяващи болки, не можеше да говори. Последно пак се опитваше да се шегува, помълчахме си малко по телефона, сякаш той знаеше, че е последното ни чуване", каза още Стоев.

Още

Джони Пенков - най-смешният сериозен човек, стана на 85

Джони Пенков - най-смешният сериозен човек, стана на 85

Самият Пенков споделил само преди две седмици: "Ако доживея рождения си ден през ноември, ще черпя. Веднъж вече се случи чудо, дано пак, оптимист съм". Той дори се ваксинирал срещу коронавирус, тъй като се притеснявал да не се зарази в болницата.

Последните си дни легендата прекарала у дома. През цялото време до Джони Пенков бдели децата му - синът Тодор и дъщерята Ива от двата му брака. Те се редували край леглото му и не го оставали и за минута сам. Актрисата Мирослава Стоянова, която изигра Лила от "Тютюн" и е първата му жена, също се грижела за него.

Джеки Стоев съобщи, че поклонението на приятеля му ще е през уикенда в църквата "Свети Георги", в която самият Джони е кръстен.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Гласът на Димитър Димов звучи на рождения му ден в къща музей "Димитър Димов" в София

От 25 юни записът зазвучава в хола на дома му в София - там, където вероятно е направен преди 58 години

"Последният гларус" Иван - от младежките блянове до войната в Украйна

"Съчувствах на тъгата му от липсата на семейство, от непрекъснатото търсене на по-добрия живот в тази Европа, която блести и в същото време не е това, което сме си представяли", разкрива Тонислав Христов, режисьор на филма "Последният гларус"

Бюрхан Керим е големият победител в националния конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров"

Тримата финалисти на конкурса - Бюрхан Керим, Деян Ангелов и Михаил Цанков, бяха оценявани от жури в състав Ангелина Георгиева - театровед, Клаудио Гроза - драматург, и Ивайло Ненов - режисьор

Легендата Доналд Съдърланд почина на 88-годишна възраст

"С натежало сърце съобщавам за смъртта на баща ми", обяви в "Екс" актьорът, определяйки баща си като "един от най-важните актьори в историята на киното"