Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Джеки Стоев: Сърцето на Джони Пенков не издържа на ужасяващите болки

IN MEMORIAM

Джеки Стоев: Сърцето на Джони Пенков не издържа на ужасяващите болки

Легендарният актьор си отишъл след поредната операция

Джони Пенков и Джеки Стоев по време на снимките на филма "Летете с Росинант", 2007 (Снимка: Личен архив на Джеки Стоев)

Джони Пенков си отишъл след операция от перитонит, сподели неговият приятел и колега Джеки Стоев.

Още

Отиде си легендата Джони Пенков

Отиде си легендата Джони Пенков

"Последната операция, която се наложи да му направят на Джони Пенков, от перитонит го съсипа. Почина в "Пирогов", милият, дъщеря му беше до него. Много тъжно, мъчно ми е много. Сърцето му не издържа на ужасяващите болки. Преживя три и повече операции на гръбначния прешлен, после не можа да се възстанови от нито една, залежа се и стана белята", сподели през сълзи актьорът и режисьор Джеки Стоев пред "България днес".

Във вторник вечният зевзек, звукоинженер и талантлив актьор си отиде от този свят на 87 години, след като почти година се лекува от множество заболявания.

"Всичко много му се събра, получи се една въртележка - тъкмо се оправи от едно, то се получи друго. Особено последно имаше едни ужасяващи болки, не можеше да говори. Последно пак се опитваше да се шегува, помълчахме си малко по телефона, сякаш той знаеше, че е последното ни чуване", каза още Стоев.

Още

Джони Пенков - най-смешният сериозен човек, стана на 85

Джони Пенков - най-смешният сериозен човек, стана на 85

Самият Пенков споделил само преди две седмици: "Ако доживея рождения си ден през ноември, ще черпя. Веднъж вече се случи чудо, дано пак, оптимист съм". Той дори се ваксинирал срещу коронавирус, тъй като се притеснявал да не се зарази в болницата.

Последните си дни легендата прекарала у дома. През цялото време до Джони Пенков бдели децата му - синът Тодор и дъщерята Ива от двата му брака. Те се редували край леглото му и не го оставали и за минута сам. Актрисата Мирослава Стоянова, която изигра Лила от "Тютюн" и е първата му жена, също се грижела за него.

Джеки Стоев съобщи, че поклонението на приятеля му ще е през уикенда в църквата "Свети Георги", в която самият Джони е кръстен.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Диана Димитрова: След Ирина и "Тютюн" вече не съм същата

На финала се чувствам мръсна, опетнена. В коридора на театъра има огледало. Дори не искам да виждам изображението си отсреща по време на действието, изповяда актрисата

Любо Нейков в "Една студена история"

Смеховете на Бойко Борисов и Слави Трифонов според актьора

Животът на Ани Жирардо - любовен трилър с тъжен край

90 години от рождението на голямата френска звезда

Сценаристът на "Амели" Гийом Лоран пред Dir.bg: Аз съм мечтател

Специално интервю на Юлия Владимирова с френския сценарист и писател Гийом Лоран, който беше в София като председател на журито на международния кино-литературен фестивал Синелибри

Великият маестро Бернард Хайтинк почина на 92-годишна възраст

Нидерландският диригент е продуцирал и повече от 450 записа, без да забравя да бъде "пламенен ментор" за по-младите поколения

Ференц Лист: Животът е едно дълго и горчиво самоубийство...

210 години от рождението на великия музикант и композитор