Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Иван Бърнев: Нека повярваме, че в нас носим мощна атомна централа за добро

He's The Man

Иван Бърнев: Нека повярваме, че в нас носим мощна атомна централа за добро

Един от най-забележителните български актьори беше герой на ежегодното събитие на Dir.bg He`s The MAN 2023

Петото издание He`s The MAN 2023 на Dir.bg отново представи поредната порция впечатляващи мъже на България. Събитието се проведе във Военния клуб в София.

Тази година изданието е под мотото "Мъже с кауза", за да бъде обърнато внимание на делата на няколко забележителни мъже в съвременния свят пред очите на двумилионната аудиторията на най-големия поратал в България.

Георги Тошев, Рой Хил, Демиан Пинтос, Иван Бърнев и Галин Стоев (от ляво надясно) Снимка: Иван Коловос

Още

Галин Стоев, Иван Бърнев и Група “МОЛЕЦ” с разтърсващи послания от сцената на He`s The MAN 2023

Галин Стоев, Иван Бърнев и “МОЛЕЦ” с разтърсващи послания от сцената на He`s The MAN 2023

Водещ на събитието бе журналистът Георги Тошев, а лице в лице с него се изправиха всички герои тази година - актьорът Иван Бърнев, Крис и Юли от група "Молец", режисьорът Галин Стоев, както и един от ярките примери в бизнеса - генералният мениджър на "Филип Морис България" - Демиан Пинтос.

Един от филмите на годината несъмнено можем да кажем, че беше испанската продукция "Васил" (с български копродуценти и подкрепен от НФЦ), чийто режисьор е Авелина Прат.

"Васил" е филм не само за малкия човек, но и за приятелството, надеждата и искрената, непреднамерена доброта. 

Георги Тошев и Иван Бърнев (Снимка: Евгени Димитров/ BulFoto)

"Изненадващо за мен, този испански филм с български копродуценти, се прие много топло и в България", сподели на сцената на He`s The MAN 2023 брилянтният актьор Иван Бърнев. 

На въпроса каква е неговата кауза в живота и изкуството, Иван Бърнев сподели, че няма по-важно за него от срещите с публиката и че и наградите не могат да го захранят толкова, колкото емоциите, изписани на лицата на хората, след като са гледали филма или някое представление. 

"Каузата тази година беше да се срещам с публиката и да свързвам запечатаното, мъртвото, онова, което не може да се промени - с публиката, с която аз съм топлата връзка. За мен този филм беше толкова добре приет, защото той никъде не изнасилва настроението, съзнанието, мисълта, морала на човека..." 

Снимка: Иван Коловос

Според актьора публиката в България копнее за такъв тип филми, които да ги заведат някъде "на топло" и да ги накарат да повярват в самите тях. 

"Да повярваме, че носим в нас мощна атомна централа за добро и с нея се преодоляват всички пречки" допълни още той. 

Дали във времето на умиращите надежди имаме последен шанс за една такава? 

"Щастлив съм, че съм попаднал в професия, по-скоро призвание, което ежедневно ме кара да зареждам хората с нещо и да хвърлям към тях това, което сме омесили накрая."

"Не мога да си представя да се занимавам с нещо друго. Знам, че това ми коства много, но има толкова смисъл..."

Въпросът кой съм аз е по начало труден и сложен философски въпрос, към който могат да бъдат отнесени много, а и противоречиви отговори и догадки. Знаем ли кои сме ние? А знае ли кой е Иван Бърнев? 

"Не мога да кажа, че съм разбрал кой съм, защото искам това да остане отворено и да разбирам още повече неща за себе си" 

Георги Тошев и Иван Бърнев (Снимка: Иван Коловос)

Гледайте цялото видео тук:

He`s The MAN 2023 е поредното събитие, с което българският интернет портал Dir.bg отбелязва своята 25-годишнина и продължава каузата си, защото всеки проект на медията - конкурсът за чиста журналистика Web Report, форумът Green Transition, или платформата WorkTalent, която среща хората с подходящия работодател, имат мисията да променят средата и да откриват и подкрепят онези, които знаят и могат.

Тази година изданието е под мотото "Мъже с кауза", с която отново издигнахме каузата на няколко забележителни мъже в съвременния свят в очите на аудиторията с мисията да обърнем внимание на добрите примери в обществото.

Още

Д-р Николай Михайлов: Политиката не раздава щастие и не решава екзистенциални въпроси

Д-р Николай Михайлов: Политиката не раздава щастие и не решава екзистенциални въпроси

В онлайн интервюта и видеоразговори двумилионната аудитория на Dir.bg се срещна и с драматурга, поет и писател Стефан Цанев, режисьора продуцент и сценарист Стефан Командарев, съоснователя и управител на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ в София Андрей Марков, известния психиатър, богослов и политически анализатор д-р Николай Михайлов.

Както всяка година, и през 2023 година dir.bg насочва погледите на своите близо 2 милиона читатели към добрите примери в българското общество. Това е каузата на целия екип, посветил времето си в търсенето на най-подходящите лица от публичния живот.

He`s The MAN! се провежда за пета поредна година след старта си през 2019-а. В първото издание на поредицата от срещи под мотото "Ум, дух и тяло" се включиха д-р Станимир Сираков, Светослав Иванов, Юлиян Вергов, Ники Станоев, Филип Захариев, Станислав Трифонов-Насимо, Стойчо Младенов, Teoдосий Теодосиев, Денислав Коджабашев и Иво Христов.

Още

Андрей Марков в He's the Man: Една кауза, фургон №3 и мъжът, който реанимира болната система

Андрей Марков в He's the Man: Една кауза, фургон №3 и мъжът, който реанимира болната система

През 2020 година, въпреки световната здравна криза, Dir.bg продължи традицията със серията "Време за мъже", в която влязоха проф. Иво Петров, Графа, Михаил Билалов, Лазар Ангелов и Велизар Величков.

През 2021 година He`s The MAN! събра на тайна галавечеря Лазар Радков, Пламен Русев, Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев в селекцията "В обувките на успеха!".

През 2022 година He` The MAN представи правилата на успеха на проф. Мартин Вечев, проф. Атанас Щерев, Найден Тодоров, Георги Господинов, Малин Кръстев и Димитър Бербатов.

Ежегодното специално събитие He`s The MAN! може да следите и на платформата тук>>>

*He`s The Man! се осъществява с подкрепата на Филип Морис България, Дейзи Тех АД, HONOR, Chivas Regal, Katarzyna Estate, Devin, Subaru

Още

Посланията на He's The Man

Посланията на He's The Man

Още

Стефан Командарев в He's the Man: Уроците на един никога доволен от себе си мъж

Стефан Командарев в He's the Man: Уроците на един никога доволен от себе си мъж

Още

Галин Стоев в He's the Man: Още се уча да бъда свободен

Галин Стоев в He's the Man: Още се уча да бъда свободен

Още

Стефан Цанев в He's the Man 2023: Помнете, апатията е по-страшна от всяка цензура

Стефан Цанев в He's the Man 2023: Помнете, апатията е по-страшна от всяка цензура

Коментирай 4

1/1

Още ВИДЕО

Плакатите в Международното биенале във Варшава: Визуална диагноза на времето

Лех Майевски и Юстина Черняковска за силата на плаката

Грегъри Портър се завръща в Античния театър

Концертът на джаз и соул легендата е на 24 юли в Пловдив

Сопраното Вилхелмения Уигинс Фернандес Смит почина на 75 години

Тя придобива слава най-вече участието си във филма "Дива" през 1981 г.

Френският шедьовър "Анатомия на едно падане" тръгна по кината

Филмът е с пет номинации за наградите "Оскар"

Татяна Лолова пред Dir.bg: Кой, каквото има - да каже, кой, каквото иска - да премълчи...

"Ако някой ми предложи да изживея живота си отново, може би не бих центрирала само върху работата си...", сподели голямата звезда година преди да ни напусне

800 хил. души са разгледали изложбата, посветена на последните дни на Ван Гог в "Орсе"

Експозицията "Ван Гог в Овер-сюр-Оаз, последните месеци" е фокусирана върху последните дни от живота на художника в малкото населено място край Париж, където той се самоубива

Виж всички

Календар