Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Махленска изложба на Марта Събева MIS в Деня на София

НА СОФИЯ С ЛЮБОВ

Махленска изложба на Марта Събева MIS в Деня на София

Вернисаж на 17 септември 2021 в Галерия "Аросита"

ЗА { обичайте } София, MIS & Галерия Аросита представят: МАХЛЕНСКА ИЗЛОЖБА на Марта Иванова Събева/ MIS a.k.a Ваша Неуморна Гуш-Гушкова, Изложба, посветена на София, махалата и мама.

Вернисаж: 17 септември 2021 от 18 до 21 ч., Галерия "Аросита", ул. Врабча 12 Б, София.

Марта Събева:

(Не)случайно откриването на изложбата е на 17-ти септември - денят, празник на Вярата, Надеждата, Любовта и София - "уравнение", в което само котките (не) липсват за правилен курс в чудото Живот.

В изложбата ще ви представя моята София, тази, която всяка сутрин виждам с капучиното от "Кинки" (2005)... "Кварталните забележителности"- (не)променящи се във времето: "Железарията" (1993), "Компютрите на спирката" (2009), "Пчела", "Яж и бегай" (2009), "Магелан" (2008), "Сексшопа" (1991). Серията е замислена като годишен календар, който ще се допълни до 12 обекта.

На 17-ти септември е именият ден на моята майка - Люба Коева (1941-2019). В нейна памет предизвиках себе си да направя отново празник отмерването на необратимостта...

Още

Галерия "Париж" открива новия сезон с "Пейзажи и натюрморти" на Руслан Котев

Галерия "Париж" открива новия сезон с "Пейзажи и натюрморти" на Руслан Котев

(Не)случайно ще е и ехото от #The_Dark_Is_Never_Too_Much, серията изложби в галерия Depoo (юли/август 2021), с намеса с цвят в пространството на галерия Аросита.

В дните на изложбата (допълнително ще определим дата и час ) ще направим работилниците Да оцветим града с любов vol.015 - специално махленско издание "Миналата събота" и Спомен за вкъщи vol.005.

По повод празника организаторите ще почерпим с водка "Столичная" и малинов пай.

При спазване на всички противоепидемични мерки 

ЗА { обичайте } София

Още

Любен Генов и неговите "Хроматични вариации" - в Галерия "Арте"

Любен Генов и неговите "Хроматични вариации" - в Галерия "Арте"

Платформата за споделяне на информация за града с любов (2012) има за цел да разкрива (не)видимите, (не)известните страни на града, като събужда любопитство и симпатия към градския живот. Провокира съучастие в опазването на градските ценности, които градът съдържа и предлага. Ще се радвам реализацията на проекта да допринесе за подобряване на общата атмосфера на живота в София, както и да породи нов тип културен туризъм, адресиран към малките неща, които определят идентичността на мястото. 

Да оцветим града с любов / Спомен за вкъщи

Работилницата-акция "Да оцветим града с любов" представлява оцветяване на каширани намерени велпапета - черно-бели принтове на снимки. Снимките винаги са обвързани с контекста на мястото на провеждане: например, ако работилничката се провежда на открито, снимките са на градски елементи, силуети и сцени, които можем да видим или пък, ако е на закрито, то винаги се старая да заснемам разпознаваеми градски образи, като се опитвам да си представям, че съм турист. "Спомен за вкъщи" е подобна работилница, в която оцветяваме в малък формат снимки, подготвени за магнити - сувенир.

МАРТА Иванова СЪБЕВА - MIS

Още

Жътва и освобождение от стреса с изложба в галерия "Аросита"

Жътва и освобождение от стреса с изложба в галерия "Аросита"

Казвам се Марта (1974), архитект съм. Дипломирах се в УАСГ(2000), в катедра "История и Теория на архитектурата" с темата "Културни маршрути" и въпреки че в годините на професионална дейност чертаем предимно сгради, любовта в изследването и експонирането на потенциала на средата, в която живеем, е моя любима тема. Лесно е. С очите на любовта всичко става интересно и впечатляващо за рисуване, проектиране, разказ, снимка... или за друго.

#The_Dark_is_never_too_much

Представлява серия изложби, които замислихме за лятото в София, когато няма никой и всички луксозно скучаем.

ГАЛЕРИЯ АРОСИТА

Още

"Обич моя" - Арт Галерия Le Papillon представя Надя Станчева

"Обич моя" - Арт Галерия Le Papillon представя Надя Станчева

Галерия Аросита е открита през 1990 г. и е една от водещите галерии за съвременно изкуство в България. Галерията работи с утвърдени и млади български художници и има амбицията да стимулира съвременното изкуство в неговите нетрадиционни форми, да открива нови имена както и да показва малко познатите у нас български творци, които живеят и работят извън пределите на България.

От създаването си досега галерията има осъществени проекти с повече от 260 творци. През 2013 г. галерия Аросита инициира ново улично пространство за съвременно изкуство, даващо възможност за директни арт-интервенции - Stick Place. Галерията организира и поддържа няколко иновативни арт проекта - Международен фестивал за съвременно стъкло, провеждащ се всеки две години в София, а с мащабния проект Благоевград -Център за съвременно изкуство се намира в логистична колаборация.

Още

"Свободно движение" на Юлиана Хичева в галерия Depoo

"Свободно движение" на Юлиана Хичева в галерия Depoo

Още

"Отмиращото изкуство на разговора" от Миа Момчилова  в Галерия Depoo

"Отмиращото изкуство на разговора" от Миа Момчилова в Галерия Depoo

Още

"Безмълвно" от Стефан Хаджи-Николов в Галерия "Арт Маркони"

"Безмълвно" от Стефан Хаджи-Николов в Галерия "Арт Маркони"

Още

Арт Галерия "Ларго" представя "Закуска с цветни трели" от Живко Дончев

Арт Галерия "Ларго" представя "Закуска с цветни трели" от Живко Дончев

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Автопортрет на Макс Бекман ще бъде продаден на търг в Берлин

Картината е подарена на съпругата на Бекман - Матилд, която я пази до смъртта си през 1986 г. След това, в продължение на десетилетия, автопортретът е в частна швейцарска колекция. Той не е показван пред публика до средата на 90-те години

III Международно триенале "Духът на Акварела" и Фестивал на акварела идват в София

От 1 декември 2022 г. до 6 януари 2023 г. освен експозицията от 170 творби, се очакват да пристигнат майстори на акварела от Индия, Турция, Португалия, Нидералндия, Италия, Албания, Словакия и Испания

Повече изложби на жени в световните музеи

Къде е мястото на жените в музеите, пита в свой коментар Франс прес

Анета Дръгушану - живопис и рисунки в Галерия "Арте"

Изложбата е от 29 ноември до 10 декември 2022

"Мигове светлина" с Греди Асса

От 22 ноември до 11 декември 2022 г. галерия „Нюанс” представя за първи път в своето пространството изложба на художника