Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Обич моя" - Арт Галерия Le Papillon представя Надя Станчева

ПРИРОДНИ ХАРМОНИИ

"Обич моя" - Арт Галерия Le Papillon представя Надя Станчева

Изложбата е от 1 до 26 септември 2021 г.

Автор: Надя Станчева (Източник: Галерия Le Papillon)

Арт Галерия Le Papillon представя изложбата живопис на Надя Станчева "Обич моя", посветена на Аршак от 1 до 26 септември 2021

Вернисаж на 01.09.2021 г. /сряда/ от 16:00 до 19:00 часа, гр.Варна, ул.Драгоман 12

Арт Галерия Le Papillon удоволствие кани в богатия на сложни хармонии от багри и форми свят на харизматичната художничка Надя Станчева. Творбите от новата й експозиция от 1 до 26 септември 2021 в изложбената зала на галерията на ул. Драгоман 12 във Варна в нежно-романтичен дълбок колорит, са обединени в лиричната тема "Обич моя", посветени на яркия творец Аршак Нерсисян.

Още

Галерия Аросита представя Елена Петева - "Пушек и пепел"

Галерия Аросита представя Елена Петева - "Пушек и пепел"

В тази колекция от 21 живописни платна преобладава пейзажът в различните си форми - планински, селски, градски, както и няколко натюрморта, композирани в стилизирани обеми. Вниманието на естета е приковано във всички тях от многоплановите сложни композиции с доминиращо внушение за простор, въздух и лекота, изразени в типичната за нея кубистична стилизация и наслагване на много маски в прозиращи слоеве, което прави живописта й витална и разгръщаща се, но винаги категорична и решителна.

Автор: Надя Станчева (Източник: Галерия Le Papillon)

С тази изложба Надя Станчева разказва за местата, завладелите я емоции от природни гледки и естествена красота, които е споделяла с любимия си спътник в живота - Аршак Нерсисян. Усещането за обич присъства не само в плавната линия на хълмове и полета, в изящните щриховани групи дървета в далечните й хоризонти, струи от благостта и нежността на пастелните й нюанси, в страстта на земните й топли тонове.

Това е един своеобразен дневник от цветни, жизнерадостни малки разкази от пейзажи, леещи се като дълбока, плътна мелодия, ту като пролетна любовна птича песен, ту като стакато или като фюжън джаз.

Автор: Надя Станчева (Източник: Галерия Le Papillon)

Надя Станчева разглежда пейзажа като фрагментирана структура от прекрасни природни хармонии. Нейните картини са авторски прочит на портрети на застинало време, където присъствието на човека е загатнато и се усеща като невидимият разказвач в цвят, като съзерцател на мига или като обитател, създател на сградите и формите, които са вдъхновили авторката.

Автор: Надя Станчева (Източник: Галерия Le Papillon)

Надя обича да разлага цвета, после да го напластява с контрастни или допълващи го нюанси и щрихи, стимулирайки емоциите на зрителя с дълбочината и сложността на бургундското си червено, ясния кармин и богатата си палитра от червени нюанси; от наситено маслено зелено до ярко тревистите му форми; от ултрамарин и кралско синьо до наситено жълто и нежната, спокойна, есенна охра.

На пръв поглед в ясните ѝ и точните ѝ композиционни решения откриваме сложния ритъм в почти неравноделен такт на нашия роден край, често наподобяващ Тоскана или други европейски ширини.

Още

"Отмиращото изкуство на разговора" от Миа Момчилова  в Галерия Depoo

"Отмиращото изкуство на разговора" от Миа Момчилова в Галерия Depoo

Надя Станчева е търсещ творец, смело експериментира с формата, а цветовете в нейните композиции далеч не са обикновени - всеки тон е получен от наслагването на маски до достигане на желания нюанс, често пъти уникален и невъзможен за повторение. Затова и колоритът е отличителната черта на авторката - с относително близки композиции и елементи, чрез умелото боравене с необятното богатство на цветовата гама авторката успява да бъде убедителна с всяка творба и да грабне вниманието на зрителя.

Автор: Надя Станчева (Източник: Галерия Le Papillon)

Плътност постига с полагане и редуването на цветни маски, които дават физическа осезаемост на формите и обектите, но пространствата остават свободни и дишащи.

Автор: Надя Станчева (Източник: Галерия Le Papillon)

Понякога се завръща към свои любими сюжети отново и отново, но пресъздадени в различни настроения, светлина и колорит, те изглеждат коренно различни и ни пренасят "отвъд времето". С характерната за творчеството й лекота, пейзажите на Надя Станчева внушават спокойствие и споделеност в съзерцание на притихнали моментни състояния, което неизменно води до размисъл, уединение и вътрешен баланс. А всъщност точно това тя се стреми да постигне, както самата споделя:

Още

"Свободно движение" на Юлиана Хичева в галерия Depoo

"Свободно движение" на Юлиана Хичева в галерия Depoo

"Нарисувала съм моите художествени търсения и нека хората сами да ги почувстват. Искам, в моите картини, те да усетят спокойствие! Трябва да се получи взаимодействие между художник и зрител. Ако аз му кажа всичко, той как ще се почувства съавтор и ще му е интересно да стои пред моите картини, да открие себе си вътре?"

Заповядайте на вернисаж на изложбата - 01.09.2021 /сряда/ от 16:00 до 19:00ч. в изложбения салон на Арт Галерия Le Papillon, където самата Надя Станчева ще ни разкрие повече за магията на цвета и емоцията, породена от конкретното място, провокирало желанието ѝ да запечата този миг върху платно

Автор: Надя Станчева (Източник: Галерия Le Papillon)

Експозицията може да бъде видяна от 1 до 26 септември 2021 г. в изложбената зала на галерията във Варна, ул. Драгоман 12, а също и да бъде разгледана на сайта artpapillon.com или ТУК

Изложбата е част от "Годишна програма за изложбена и събитийна дейност на Арт Галерия Папийон", подкрепена от Национален фонд "Култура" към Министерство на Културата и е отразена в каталог, в който са включени последните творби на Надя Станчева.

 

Още

"Възвисение" - живопис от Васил Петров в Галерия "Арт Маркони"

"Възвисение" - живопис от Васил Петров в Галерия "Арт Маркони"

Още

Арт Галерия "Ларго" представя "Закуска с цветни трели" от Живко Дончев

Арт Галерия "Ларго" представя "Закуска с цветни трели" от Живко Дончев

Още

"Естествена среда" в Галерия "Аросита"

"Естествена среда" в Галерия "Аросита"

Още

Галерия "Париж" представя "Балкански карнавал" на Петър Димов

Галерия "Париж" представя "Балкански карнавал" на Петър Димов

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Техеран показва западни шедьоври на изкуството, крити в продължение на десетилетия

Правителството на подкрепяния от Запада шах Реза Пахлави и съпругата му Фарах Пахлави, построяват музея и купуват за милиарди долари богата колекция в края на 70-те години

След 70 години в Зимбабве се завърна колекция от картини на млади чернокожи ученици

Историческата изложба "Звездите са ярки" е на картини, рисувани през 40-те и 50-те години на ХХ век в първото училище, в което се преподава изкуство на чернокожи, в управляваната тогава от бялото малцинство Родезия

Botanica Sacra от Любен Домозетски

Изложбата е от 15 август 2022 до 8 септември 2022 в Галерия Little Bird Place

Призрачните героини на Здравка Василева в "Женственост"

Изложбата е от 11 до 30 август 2022 г. в Галерия "Ларго"

Дворецът Шьонбрун във Виена предлага виртуална разходка с императрица Сиси

С помощта на най-модерните технологии посетителите на прочутия замък Шьонбрун стават гости на сватбата на императрица Сиси и император Франц Йозеф, слушат първите композиции на Моцарт и се срещат с Мария Терезия

Да надуем всички морски играчки!

Калоян Илиев – Кокимото открива голяма изложба в родния си град Варна