Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Кино под звездите със София филм фест в Самоков

#КИНО

Кино под звездите със София филм фест в Самоков

Две летни вечери, посветени на киното през август

Снимка: София филм фест

Самоков отново е сред дестинациите #КИНО, обединени от идеята "София филм фест на път", реализирана вече повече от 10 години. В средата на месец август киноманите в Самоков ще гледат три специално подбрани филма. Прожекциите ще се проведат на сцената в туристическата градина (до входа на стадион "Искър").

"София филм фест на път - Самоков" се реализира съвместно с Община Самоков и с подкрепата на веригата киносалони Europa Cinemas.

Още

"Кино под звездите" се мести в Китен

"Кино под звездите" се мести в Китен

Програмата стартира на 19 август (понеделник) в 20:30 часа с едно от най-забавните и харесвани български заглавия - "Миграцията на паламуда" на режисьора Людмил Тодоров. Филмът разказва за двама бащи и техните синoве, които се борят с трудния живот на село. Начините им за оцеляване са парадоксални и много комични. Когато в края на филма те стигат точно там, откъдето са тръгнали, а именно - до никъде, вместо с униние, се изпълват с упование и сила, защото са заедно, защото се подкрепят и обичат. "Героите ми твърдо вярват, че ще накарат паламуда, който не може да мигрира, да доплува от Черно море в река Янтра и това по някакъв начин отразява идеята и духа на целия филм", споделя режисьорът. "Миграцията на паламуда" прави хумористичен, но точен портрет на съвременна България. Оператор на филма е майсторът Рали Ралчев, а ролите са поверени на Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев, Владимир Зомбори, Никола Стоянов, Велко Кънев, Ицхак Финци, Гергана Стоянова.

* * *

Същата вечер 19 август (понеделник) в 22:00 часа, продължаваме с филм, който по уникален начин съчетава мъдрост, хумор и режисьорско майсторство - "Ангелският дял" на британската легенда Кен Лоуч, получил Наградата на журито в Кан преди няколко години.

Още

"Снимка с Юки" и още български филми представя София филм фест в Челопеч

"Снимка с Юки" и още български филми представя София филм фест в Челопеч

Роби се промъква в родилното отделение при приятелката си Леони, за да прегърне за първи път новородения си син. В този вълнуващ момент Роби си обещава синът му никога да не изпита трудния живот, който той е имал. Шансът за промяна идва, когато Роби се запознава с Рино, Алберт и Мо, криминално проявени като него, с които се залавя за необичайно начинание - да открият най-доброто малцово уиски в света. Роби се надява това, в което наистина е добър - пиенето, да промени живота му към по-добро. Роби и приятелите му се отправят към Шотландските възвишения, за да поемат най-големия риск в живота си. Дали през следващите двайсет години ще давят мъката от възможния си неуспех, или ще достигнат светлото бъдеще с "водата на живота"? Само ангелите знаят...

* * *

Още

Теодора Духовникова: Често казвам на Господ за някоя от грижите си: "Това не мога, вземи го ти"...

Теодора Духовникова: Често казвам на Господ за някоя от грижите си: "Това не мога, вземи го ти"...

Последната прожекция в Самоков за 2019 г. е на 20 август (вторник) с начален час 21:00 - предложението към киноманите е за среща с историята на режисьора Станислав Тодоров-Роги, по сценарий на Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова и Тео Чепилов, българския филм "Дъвка за балончета" с участието на Теодора Духовникова и Иван Юруков.

Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение. Съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание...

"Това е история за поколението, което в момента е на възраст между 35 и 40 години, история за детство в комунистическа държава, за мечти, илюзии и днешната реалност. Филмът също е и романтичен поглед към едно време, в което беше възможно да изживееш лудо и шантаво, но същевременно щастливо и искрено детство" - споделя режисьорът Станислав Тодоров-Роги.

* * *

"София филм фест в Самоков" е част от мащабния кинопроект, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2009 година. Той включва международния кинофестивал "София Филм Фест" с издания в София, Бургас, Пловдив и Варна, регионалните издания на СФФ - в над 20 града, които бяха реализирани през последните години и като част от международния проект "Операция Кино" (обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж), и младежкото издание на фестивала - "СФФ за учащи".

Организаторите от София филм фест ви очакват на сцената в туристическата градина(до входа на стадион "Искър") в Самоков на 19 и 20 август от 20:30 часа.  Входът е свободен.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Кинопанорама на Иван Андонов и избрани български филми

Тя се организира от Националния филмов център и Сити Марк Център

Иран забрани прожекцията на иранския филм "Братята на Лейла"

Филмът се съревноваваше за Златна палма на кинофестивала в Кан

Документалният филм "Останалите. Снимки от една война" на Бойко Василев по БНТ 1

Разказът като "машина на времето", която свързва миналото и днешният ден, ще бъде излъчен в сряда от 22:00 ч.

Джефри Ръш ще бъде почетен от кинофестивала в Карлови Вари

Ръш, който е на 70 години, е носител на награда "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Блясък" от 1996 г.

Българо-японският филм „Снимка с Юки“ беше представен на „Дните на европейското кино“ в Токио

Българо-японският игрален филм "Снимка с Юки" (2019 г., режисьор Лъчезар Аврамов) беше представен в Токио в рамките на фестивала "Дни на европейското кино"

"Жената, която уши знамето" - танцов филм изследва постиженията на жените в българската история

Филмът изследва идеята за жените като протагонисти в обществото и в историята през призмата на модата и съвременния танц