Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Следващата книга на нобелиста Казуо Ишигуро е сборник със стихове

НОВА КНИГА

Следващата книга на нобелиста Казуо Ишигуро е сборник със стихове

Издателство "Алфред А. Нопф" обяви, че "Лятото, през което прекосихме Европа под дъжда", ще излезе в продажба на 5 март догодина. Стиховете са написани за джаз певицата Стейси Кент

Следващата книга на нобелиста Казуо Ишигуро е сборник със стихове, написани за джаз певицата Стейси Кент(Снимка: Getty Images)

Още

Нобеловият лауреат за литература Казуо Ишигуро е изкушен от комикса

Нобеловият лауреат за литература Казуо Ишигуро е изкушен от комикса

Следващата книга на нобелиста Казуо Ишигуро е сборник със стихове, написани за джаз певицата Стейси Кент, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Издателство "Алфред А. Нопф" обяви, че "Лятото, през което прекосихме Европа под дъжда", ще излезе в продажба на 5 март догодина. Стиховете са написани за Стейси Кент.

Ишигуро и Кент са стари приятели и отдавна работят заедно. Ишигуро е автор на текстовете на няколко песни от албума на Кент "Breakfast on the Morning Tram", който през 2009 г. получи номинация за награда "Грами", а също така е участвал и в други албуми на Кент, като "Dreamer in Concert" и "I Know I Dream".

"През годините си изградих репутация на автор на истории, но започнах да пиша песни, каза Ишигуро, известен най-вече с романи като "Остатъкът от деня" и "Не ме оставяй".

Книгата съчетава по-стари стихове от 2007 г. и четири за предстоящ проект с Кент.

Още

Образът на нобелистката Тони Морисън беше увековечен върху пощенска марка

Образът на нобелистката Тони Морисън беше увековечен върху пощенска марка

"Лятото, през което прекосихме Европа под дъжда" включва също така предговор от Ишигуро, илюстрации от италианската художничка Бианка Банярели и QR код, който препраща към албум на Кент с песни на автора.

"Казуо Ишигуро често е казвал, че гледа на писането на песни в младостта си като на чиракуване за работата си като писател, а в тази изкушаваща книга с текстове за американската джаз музикантка Стейси Кент се усеща вариация на завладяващата тъга и надежда, които отекват във всеки от романите му", казва главният редактор на "Алфред Нопф" Джордан Павлин в пресрилийз.

Казуо Ишигуро е роден през 1954 г. в Нагасаки, Япония, но от 1960 г. живее със семейството си в Лондон. Той пише на английски език. Най-известният му роман е "Остатъкът от деня". Нобелова награда спечели през 2017 г. за "романите, които с голяма емоционална сила разкриват бездната, разтваряща се пред илюзорното ни чувство за връзка със света".

Още

Нобелистката за литература Ани Ерно категорично защити правото на аборт

Нобелистката за литература Ани Ерно категорично защити правото на аборт

Още

Българският "глас" на нобелистката Олга Токарчук - преводач на м. януари 2020-а в Столична библиотека

Българският "глас" на нобелистката Олга Токарчук - преводач на м. януари 2020-а в Столична библиотека

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

100 години от рождението на Итало Калвино отбелязват есенните „Литературни срещи“ по време на Cinelibri

"Литературни срещи есен 2023: 100 години от рождението на Итало Калвино" ни очаква на 15 октомври от 17:00 до 21:00 ч. в Casa Libri

10 заглавия от испански автори, в които ще се влюбите

Запознайте се с творчеството на разнообразни и вълнуващи писатели, родени на едно от най-красивите парчета земя на Иберийския полуостров - Испания

Ето кои са номинираните за наградите на "Перото"

За девети път Литературен клуб "Перото" и Национален център за книгата - НДК ще връчат своите награди

„Нощ на литературата": Откъси от 21 европейски заглавия ще се четат в 16 населени места в България

Целта на инициативата на Чешките центрове по света е да запознае публиката със съвременната европейска поезия и проза чрез четения на откъси от известни личности на нестандартни за литературата места - "читателски гнезда"

"Цветя на злото" от Шарл Бодлер в ново издание

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов