Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Гунди – Легенда за любовта" тръгва по кината от 18 октомври

НОВО БЪЛГАРСКО КИНО

"Гунди – Легенда за любовта" тръгва по кината от 18 октомври

Дългоочакваният трейлър показа нови сюжетни линии и какво да очакваме от лентата за Георги Аспарухов

Трейлърът на най-дългоочакваното родно филмово заглавие за годината е вече факт! Пълнометражният игрален филм "Гунди - Легенда за любовта" ще се появи на голям екран на 18 октомври 2024 г., а официалният плакат и завладяващи нови кадри бяха пуснати официално по-рано днес.

Продукцията ще проследи живота на големия спортист - от срещата му с Величка Маркова-Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа. "Гунди - Легенда за любовта" ще разкаже за човека Георги Аспарухов, който се опитва да балансира между успешната си футболна кариера и личния живот, борейки се със системата, трудностите и тежките избори по пътя си.

Кадър от филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: "Междинна станция")

Още

Показаха първи кадри от филма за Гунди

Показаха първи кадри от филма за Гунди

Вдъхновяващата история ще оживее пред зрителите благодарение на режисьора Димитър Димитров, оператора Борис Славков, сценариста Емил Бонев и продуцентите на мащабния проект Андрей Арнаудов и Иван Христов от "Междинна станция".

Лентата ще ни върне назад във времето - ще покаже България през 60-те и 70-те години и ще се фокусира върху едни от най-важните моменти в живота на избрания за "Футболист на столетието" в България Георги Аспарухов-Гунди - така, сякаш се случват пред очите ни.

Кадър от филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: "Междинна станция")

Още

Приключиха снимките на мащабната филмова продукция за живота на Гунди

Приключиха снимките на мащабната филмова продукция за живота на Гунди

От бедно момче в крайния столичен квартал "Редута", през класическа невъзможна любов с момиче от заможно семейство и мечтата за големия футбол - по пътя си Гунди среща редица перипетии, които се опитва да преодолее с много усилия, честност и достойнство. А когато най-сетне сбъдва двете си големи мечти, системата се обръща срещу него.

За да пресъздадат този нелек период от живота на Георги Аспарухов и ударите, които Партията му нанася, на екран ще видим Пенко Господинов в ролята на агент на Държавна сигурност и Владимир Люцканов в ролята на Генерала, който дирижира всичко от комфорта на кабинета си.

Кадър от филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: "Междинна станция")

Още

Започнаха снимките на игралния филм за Гунди

Започнаха снимките на игралния филм за Гунди

Като част от актьорския състав и едни от най-важните фигури в живота на големия български футболист, ще видим Димитър Маринов в ролята на Аспарух - бащата на Гунди, Николай Урумов като треньора на "Левски" - Коце Георгиев, и Владимир Карамфилов, треньора на "Ботев - Пловдив" - Георги Генов.

Във филма ще видим и два знакови момента от кариерата на Гунди - паметния мач срещу Белгия, игран във Флоренция, в който с два негови гола Националният отбор се класира на Световното първенство в Англия, както и историята около главозамайващото предложение на "Милан", пресъздадено по спомени на единствения пряк свидетел на срещата с италианския клуб, Величка Маркова - Лита, която е и консултант по сценария на филма.

Наред с актьорите в главните роли Павел Иванов (Георги Аспарухов - Гунди) и Александра Свиленова (Величка Маркова - Лита), във филма ще видим още Параскева Джукелова (Мария), Александра Костова (Лидка), Емил Марков (арх. Марков), Биляна Петринска (Марена). В ключова роля ще видим и Стоян Радев (Зоро), който ще подкрепя неотлъчно Гунди както в професионалния, така и в личния му път.

Димитър Маринов в ролята на Аспарух - бащата на Гунди във филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: Борис Славков)

Пенко Господинов е в ролята на агент на Държавна сигурност във филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: Борис Славков)

Николай Урумов като треньора на "Левски" - Коце Георгиев във филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: Борис Славков)

Владимир Люцканов влиза в ролята на Генерала във филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: Борис Славков)

Подробности за "Гунди - Легенда за любовта" може да следите в официалните профили на продукцията:

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | TIKTOK

Филмът е продукция на "Междинна станция" с продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов, а изпълнителен продуцент е Васил Булянски. Проектът се реализира с изключителната подкрепа на Sesame, Захарни заводи, Pumа, както и копродуцентите Immerse FX (Visual Effects Studio), чието дело са всички специални ефекти в проекта.

Пенко Господинов и Владимир Люцканов в кадър от "Гунди - Легенда за любовта" (Снимка: Борис Славков)

Филмът се осъществява и благодарение на Национален филмов център. Важна подкрепа оказаха още Rubella Beauty, както и партньорите от Agressia и Стил 99, които се погрижиха за костюмите. Филмът беше заснет и с любезното съдействие на БДЖ, а за техническото обезпечаване продукцията разчиташе на Pro Cinema rental. Ключова рекламна подкрепа оказаха партньорите от Metropolis, Idea Comm и Metroreklama.

Владимир Карамфилов като треньора на "Ботев - Пловдив" - Георги Генов (Снимка: Борис Славков)

Съществена роля във филма изиграха и партньорите от Парк хотел "Санкт Петербург", Хотел "Тримонциум", White Water Bulgaria, Coffee Spot, Международен Панаир Пловдив - International Fair Plovdiv, St. Sofia Golf Club & Spa. Ексклузивен медиен партньор на продукцията е Нова Броудкастинг Груп. Разпространява NO BLINK FILM.

Пълнометражният игрален филм "Гунди - Легенда за любовта" ще се появи на голям екран на 18 октомври 2024 г. Кадър от филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: "Междинна станция")

Павел Иванов, в ролята на Гунди

Още

Как се тренира за ролята на Гунди - Павел Иванов в обувките на легендата

Как се тренира за ролята на Гунди - Павел Иванов в обувките на легендата

Павел Иванов е един от най-нашумелите и разпознаваеми български актьори. Завършва НАТФИЗ през 2016 година при ненадминатия Стефан Данаилов, но още през 2014 става част от трупата на Народен театър "Иван Вазов", където играе главни роли в едни от най-касовите спектакли. През 2016 година името му добива популярност и в телевизията, благодарение на сериала $Полицаите от края на града". Следват участия и в други телевизионни формати, последният от които е ситкомът "Татковци".

Успоредно с тези театрални, телевизионни и кино ангажименти Павел Иванов обикаля страната и Европа с пътуващи спектакли.

Александра Свиленова, в ролята на Лита

Александра Свиленова като Величка Маркова-Лита в сцена от филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: Борис Славков)

Александра Свиленова е новоизгряващ талант, който ще изиграе една от централните и ключови главни роли във филма - тази на Величка Маркова - Лита, съпругата, най-голяма любов и вдъхновение за Гунди. Това е първата голяма роля в киното за актрисата, която учи "Актьорско майсторско за драматичен театър" в класа на проф. д-р Ивайло Христов.

Александра участва още в представлението на Учебен театър НАТФИЗ: "Диканка - резултати от уъркшоп" с режисьори Мартин Киселов и Ева Данаилова, постановката "Опасни връзки" с режисьор Станка Калчева, както и в "Недовършена пиеса за механичен нож" под режисурата на Ованес Торосян.

Павел Иванов и Александра Свиленова като Гунди и Лита в сцена от филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: Иво Тицин)

Павел Иванов и Александра Свиленова като Гунди и Лита в сцена от филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: Борис Славков)

Димитър Димитров, режисьор

Димитър Димитров е добре познат на зрителите като режисьор на популярните сериали "Отдел издирване", "Дяволското гърло", "Откраднат живот", "Връзки", "Дървото на живота", "Съни Бийч", "Мен не ме мислете" и още много други. Дебютът си в игралното кино прави на 27 години с филма "Събирач на трупове", който участва в селекцията на редица престижни международни фестивали.

Има опит още в късометражно и документално кино.

Борис Славков, оператор

Операторското майсторство на филма е в ръцете на Борис Славков. Работил по сериалите "Войната на буквите", "Отдел издирване", "Откраднат живот", "Дяволското гърло", "Съни бийч", "Мен не ме мислете", както и по филмите "Шекспир като улично куче", "Всичко, което тя написа", "Събирач на трупове".

Емил Бонев, сценарист

Още

Филмът "Гунди - легенда за любовта" ще излезе по кината догодина

Филмът "Гунди - легенда за любовта" ще излезе по кината догодина

В сърцето на проекта и негов сценарист е Емил Бонев. След завършването си във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър", Емил Бонев има 60 роли и национални награди. Автор е на пиесите "Морска сол", "Пакетче семки", "Покер", "Кантон 117", "$910", играни с успех в страната и чужбина.

Драматургичен консултант и диалогист е на филма "Пазачът на мъртвите" на Илиян Симеонов и сценарист на лентите "Прогноза" на Зорница София и "Засукан свят" на Мариус Куркински. Като главен сценарист Емил Бонев се подписва под сериалите "Морска сол", "Недадените" и "Скъпи наследници".

Режисьор е на десетки спектакли, между които "Гнездо на ангели" в Драматичен театър "Николай Масалитинов" - Пловдив", "Мъжка задушница" в Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе, "Бонбон" в Народен театър "Иван Вазов", "Сюрприз" на Младежки театър "Николай Бинев", "Чиничита" и "Убийство без убийство" в Театър 199 - "Валентин Стойчев".

Още

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино

Още

Вижте номинациите за Наградите "Васил Гендов" 2024 на Съюза на българските филмови дейци

Вижте номинациите за Наградите "Васил Гендов" 2024 на Съюза на българските филмови дейци

Още

Защо Владимир Михайлов обича лошото време?

Защо Владимир Михайлов обича лошото време?

Още

Неда Спасова: Премиера на български филм е наистина празник

Неда Спасова: Премиера на български филм е наистина празник

Още

Музиката към "Чума" - една неравноделна шевица, съшита с уникални инструменти

Музиката към "Чума" - една неравноделна шевица, съшита с уникални инструменти

Още

Режисьорът на "Чума" Иван Владимиров: За нас "другите" могат да бъдат както абсолютното зло, така и спасение

Режисьорът на "Чума": За нас "другите" могат да бъдат както абсолютното зло, така и спасение

Още

Тонислав Христов: В "Добрият шофьор" Малин Кръстев и Геро разказват и свои лични истории

Тонислав Христов: В "Добрият шофьор" Малин Кръстев и Геро разказват и свои лични истории

Още

“Музикална кутия Уудсток 99: мир, любов и ярост” отбелязва 22-та годишнина от фестивала

“Музикална кутия Уудсток 99: мир, любов и ярост” отбелязва 22-та годишнина от фестивала

Още

"Уроците на Блага" с престижна номинация в САЩ

"Уроците на Блага" с престижна номинация в САЩ

Още

Стефан Командарев в He's the Man: Уроците на един никога доволен от себе си мъж

Стефан Командарев в He's the Man: Уроците на един никога доволен от себе си мъж

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Модерната Одисея "Аз, капитан" тръгва по кината

Филмът на Матео Гароне взе Сребърен лъв във Венеция и беше номиниран за "Оскар" в категорията за най-добър междуанароден филм

Адела Пеева кани на среща с "Кметът" и екипа на филма

Филмът разказва за живота и делото на инж. Иван Иванов - най-дълго управлявалият и най-успешният кмет на София през ХХ век

Неда Спасова: Премиера на български филм е наистина празник

"Не мога да опиша чувството, с което виждаш очите на зрителите след прожекцията на филма "Защото обичам лошото време", споделя актрисата

Защо Владимир Михайлов обича лошото време?

"Не трябва да легитимираме чрез работата си неправдите, трябва да се грижим за това, какво казваме на хората", категоричен е актьорът и музикант

В Помпей откриха фрески, вдъхновени от Троянската война

Изобразени са Елена и Парис, цар Менелай, пророчицата Касандра и бог Аполон

Виж всички

Календар