Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Приключиха снимките на мащабната филмова продукция за живота на Гунди

НОВО БЪЛГАРСКО КИНО

Приключиха снимките на мащабната филмова продукция за живота на Гунди

За да върне лентата назад и да се усети духа на 60-те и 70-те години максимално точно и въздействащо, филмът е заснет със специални анаморфни обективи Hawk V Lite Vintage 74

Павел Иванов ще изиграе великия великия Георги Аспарухов-Гунди (Снимка: Борис Славков )

След почти два месеца усилена работа приключиха снимките на игралния филм "Гунди - Легенда за любовта". Първият важен и изключително вълнуващ етап от работата по мащабната продукция завърши вчера с финалната клапа и много емоции за екипа.

Още

Започнаха снимките на игралния филм за Гунди

Започнаха снимките на игралния филм за Гунди

От продукцията споделят, че за пресъздаването на епохата актьорите и масовката са сменили близо 3000 костюма, създадени специално за целта, включително екипите на футболните отбори от онова време, а декорите и самите локации са били внимателно подбирани и подготвяни месеци преди старта на самите снимки, така че да пасват съвършено на историята.

Така близо 200 сцени и над 1000 гледни точки (сетъпи на камерите), заснети със специални анаморфни обективи, ще оживеят на големия екран и ще разкажат романтичната история на великия Георги Аспарухов-Гунди (Павел Иванов) и неговата съпруга Величка Маркова-Лита (Александра Свиленова).

Павел Иванов и Александра Свиленова като Гунди и Лита в сцена от филма "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: Борис Славков)

"Най-вълнуващият етап от създаването на филма приключи. Всички сме много въодушевени, вдъхновени и малко тъжни, че свърши. Целият снимачен екип и актьорски състав дадоха всичко от себе си! Всеки един от нас беше омагьосан от историята, която разказваме във филма.

Тази магия сякаш ни носеше на ръце и ни даваше сили да преодолеем предизвикателните условия в разгара на лятото и натрупаната умора. Сега предстои много отговорен етап от продукцията и нямам търпение да започна работа по монтажа.", споделя режисьорът Димитър Димитров.

За да върне лентата назад и да се усети духа на 60-те и 70-те години максимално точно и въздействащо, филмът е заснет със специални анаморфни обективи Hawk V Lite Vintage 74. Тази серия пресъздава "несъвършенствата" на обективите, използвани през 70-те години в киноиндустрията.

"Гунди – Легенда за любовта" предстои да излезе на голям екран през 2024 година (Снимка: Борис Славков)

За разлика от съвременната техника, която има за цел да покаже кристално чист образ, тези обективи, с помощта на модерна технология, претворяват пластиката на картината от онова време, придавайки усещане за маслено платно. Подобни обективи са използвани при заснемането на много холивудски продукции, една от които "Бохемска рапсодия" - филмът, проследяващ живота на Фреди Меркюри.

За да се подсили този ефект творческият екип изготвя така наречената LUT (Look Up Table) - специална таблица с цветове, които симулират филмова емулсия Eastman Kodak 5274, типични за почти всички качествени филми през 60-те и 70-те.

Машината на времето ще се завърти и ще ни върне по магичен начин в периода между 1959-та и 1971-та година благодарение на специалните ефекти (CGI), за които ще се погрижат копродуцентите на филма ImmerseFX (Visual Effects Studio).

"Реализирането на филма "Гунди - Легенда за любовта" е една сбъдната професионална мечта и несъизмеримо предизвикателство. Малцина имат шанса да бъдат част от създаването на проект с подобна кауза и такъв мащаб, поради което съм невероятно щастлив, че имах тази възможност. Дадох всичко от себе в този искрен филм.", допълва операторът Борис Славков.

Операторът Борис Славков и режисьорът Димитър Димитров на снимачната площадка на "Гунди – Легенда за любовта" (Снимка: Иво Тицин)

За заснемането на 144 страници сценарий Емил Бонев споделя:

"Благодарен съм на Съдбата, че ме срещна с продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов. Без тяхната изключителна отдаденост на идеята, този филм нямаше да се случи. Благодаря от сърце на всички замесени в киномагията "Гунди - Легенда за любовта". Невероятният екип, с който имах честта да работя, направи вълшебна мечтата ми! Това е сън наяве. Сътвориха го с талант и всеотдайност! Заедно!

Димитър Димитров предаде душа на написаното като истински голям майстор, а Борис Славков изрисува филма с виртуозна артистичност с третото си око и цялата палитра на прекрасната си душа. Ролите в този филм дочакаха актьорите си. И избраха точно тези, които ще ги надградят по най-добрия начин. Убеден съм, че ще направим добър и честен филм. Такъв, какъвто е достоен за Георги Аспарухов - Гунди."

Александра Свиленова влиза в ролята на Величка Маркова - Лита, съпрагата и вдъхновението на Гунди (Снимка: Борис Славков)

Още

Филмът "Гунди - легенда за любовта" ще излезе по кината догодина

Филмът "Гунди - легенда за любовта" ще излезе по кината догодина

"Гунди - Легенда за любовта" предстои да излезе на голям екран през 2024 година. Подробности и новини около продукцията може да следите в официалната Фейсбук страница и Инстаграм профила на филма.

Филмът е продукция на "Междинна станция" с продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов, а изпълнителен продуцент е Васил Булянски. Проектът се реализира с подкрепата на Sesame, Захарни заводи, PUMA, ImmerseFX, БДЖ, Rubella Beauty, Agressia, Стил 99, Pro Cinema rental, White Water Bulgaria, Парк хотел Санкт Петербург, Международен Панаир Пловдив - International Fair Plovdiv, Хотел "Тримонциум", Музей На Авиацията, St. Sofia Golf Club & Spa и Coffee Spot.

Павел Иванов ще изиграе великия великия Георги Аспарухов-Гунди (Снимка: Борис Славков )

Павел Иванов, в ролята на Гунди

Павел Иванов е един от най-нашумелите и разпознаваеми български актьори. Завършва НАТФИЗ през 2016 година при ненадминатия Стефан Данаилов, но още през 2014 става част от трупата на Народен театър "Иван Вазов", където играе главни роли в едни от най-касовите спектакли. През 2016 година името му добива популярност и в телевизията, благодарение на сериала ,,Полицаите от края на града".

Следват участия и в други телевизионни формати, последният от които е ситкомът "Татковци". Успоредно с тези театрални, телевизионни и кино ангажименти Павел Иванов обикаля страната и Европа с пътуващи спектакли.

Александра Свиленова влиза в ролята на Величка Маркова - Лита, съпрагата и вдъхновението на Гунди (Снимка: Борис Славков)

Александра Свиленова, в ролята на Лита

Александра Свиленова е новоизгряващият талант, който ще изиграе една от централните и ключови главни роли във филма - тази на Величка Маркова - Лита, съпругата, най-голяма любов и вдъхновение за Гунди.

Това е първата голяма роля в киното за актрисата, която учи "Актьорско майсторско за драматичен театър" в класа на проф. д-р Ивайло Христов. Александра участва още в представлението на Учебен театър НАТФИЗ: "Шексперимент".

Димитър Димитров, режисьор

Димитър Димитров е добре познат на зрителите като режисьор на популярните сериали "Отдел издирване", "Дяволското гърло", "Откраднат живот", "Връзки", "Дървото на живота", "Съни Бийч", "Мен не ме мислете" и още много други.

Дебютът си в игралното кино прави на 27 години с филма "Събирач на трупове", който участва в селекцията на редица престижни международни фестивали. Има опит още в късометражно и документално кино.

Борис Славков, оператор

Операторското майсторство на филма е в ръцете на Борис Славков. Работил по сериалите "Войната на буквите", "Отдел издирване", "Откраднат живот", "Дяволското гърло", "Съни бийч", "Мен не ме мислете", както и по филмите "Шекспир като улично куче", "Всичко, което тя написа", "Събирач на трупове".

Емил Бонев, сценарист

В сърцето на проекта и негов сценарист е Емил Бонев. След завършването си във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър", Емил Бонев има 60 роли и национални награди. Автор е на пиесите "Морска сол", "Пакетче семки", "Покер", "Кантон 117", "$910", играни с успех в страната и чужбина.

Драматургичен консултант и диалогист е на филма "Пазачът на мъртвите" на Илиян Симеонов и сценарист на лентите "Прогноза" на Зорница София и "Засукан свят" на Мариус Куркински. Като главен сценарист Емил Бонев се подписва под сериалите "Морска сол", "Недадените" и "Скъпи наследници".

Режисьор е на десетки спектакли, между които "Гнездо на ангели" в Драматичен театър "Николай Масалитинов" - Пловдив", "Мъжка задушница" в Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе, "Бонбон" в Народен театър "Иван Вазов", "Сюрприз" на Младежки театър "Николай Бинев", "Чиничита" и "Убийство без убийство" в Театър 199 - "Валентин Стойчев".

Още

Новият филм на Хаяо Миядзаки "Момчето и чаплата" ще открие кинофестивала в Торонто

Новият филм на Хаяо Миядзаки "Момчето и чаплата" ще открие кинофестивала в Торонто

Още

Нова визия на фестивала "Златна роза" е вдъхновена от 80-годишния юбилей на актрисата Меглена Караламбова

Нова визия на фестивала "Златна роза" е вдъхновена от 80-годишния юбилей на актрисата Меглена Караламбова

Още

Гледайте първи официалния тийзър на филма "Чума"

Гледайте първи официалния тийзър на филма "Чума"

Още

Режисьорът Виктор Божинов: Надявам се филмът "Чамкория" да е готов до 2025 г.

Режисьорът Виктор Божинов: Надявам се филмът "Чамкория" да е готов до 2025 г.

Още

Човекът зад проекта "Манхатън": тръгва филмът "Опенхаймер"

Човекът зад проекта "Манхатън": тръгва филмът "Опенхаймер"

Още

Филмовият фестивал във Венеция ще отдаде почит на Джина Лолобриджида

Филмовият фестивал във Венеция ще отдаде почит на Джина Лолобриджида

Коментирай 5

Календар

Препоръчваме ви

Аржентинският режисьор Федерико Луис бе отличен с Голямата награда на "Седмицата на критиката" в Кан

В "Симон от планината" 25-годишният актьор Лоренцо "Тото" Феро е в образа на Симон, който се сприятелява с група младежи с умствена изостаналост в градче в Андите. Във филма участват актьори с умствени ограничения

Паоло Сорентино, Гари Олдман и вечната любов Неапол

"Партенопа" е най-новият филм на родения в Неапол италиански режисьор, който имаше премиера на кинофестивала в Кан

Френският актьор Венсан Лендон ще се снима с Киану Рийвс и Кирстен Дънст в новия филм на Рубен Йостлунд

Действието се развива на презокеански полет, по време на който бордовата система за забавление се поврежда и пътниците са изправени пред ужасна скука

Минисериалът "Дарителите" с премиера по БНТ1

В седмицата след Деня на българската просвета и култура, в четири последователни дни между 27 и 30 май, ще се излъчи минисериалът “Дарителите”, който всяка вечер от 22:30 ч. ще запознава зрителите на националната ни телевизия с едни от най-големите български дарители и техните невероятни истории, въплътили националния ни дух

Венсан Касел и Дейвид Кроненбърг с поразяваща физическа прилика в "Покров"

Филмът "Покров", включен в конкурсната програма на фестивала в Кан, е трето поред сътрудничество между Венсан Касел и Дейвид Кроненбърг

Актрисата Кейт Бланшет призова да се правят филми за живота на бежанците

Винаги ме е смущавал фактът, че няма повече филми на тази тема, каза Бланшет по време на конференция под надслов "Върховния комисариат за бежанците: историите на изселените" "HCR: histoires de dеplacеs"