Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Нов Театър НДК с някои от най-интересните си постановки през тази седмица

НА ТЕАТЪР В ПАНДЕМИЯТА

Нов Театър НДК с някои от най-интересните си постановки през тази седмица

Представяме ви програмата от 12 до 18 април 2021 г.

Нов театър - НДК

Представяме ви програмата на Нов театър от 12 до 18 април 2021 г.

12-ти април Понеделник 19.30 часа / ЧЕТИРИ СТАИ

по сценарий на Алисън Андерс, Александър Рокуел, Робърт Родригес, Куентин Тарантино, Режисура Савина Бързева

Сценография и костюми Бояна Бъчварова

Участват Катерина Стоева, Калоян Братков, Миа Доневска, Мария Русева, Силвия Стоева, Виктория Василева, Яна Пенчева, Николай Велинов, Калина Георгиева, Мила Пейова, Симеон Скачков, Мария-Алесия Порку, Нина Ангелова, Денис Бонев, Александра Божилова

Продукция "Театър О3"

13-ти април Вторник 19.30 часа / ТОВА СЪМ АЗ, ТОВА СИ ТИ

Авторски спектакъл на Орлин Дяков

С участието на Стефан Сърчаджиев и Велизара Петкова, Плакат Марина Маринова, Музика Краси Янев

ТЯ и ТОЙ се развеждат .

ТЯ разделя жилището им на две.

ТОЙ се опитва да прекрачи границата и иска да намери пътя към нея.

ТЯ и ТОЙ се обичат.

Защо хората се женят, защо се нуждаем от човек да себе си, от половинка,от любов? Случват ни се нещастия и въпреки тях можем ли да оценим и допуснем щастието в живота си?

14-ти април Сряда 19.30 часа / ПЕПЕРУДИ, ПЕПЕРУДИ

Автор Алдо Николай, Режисьор Ники Априлов Участват Кристина Белчева, Елена Ятанасова и Ивайло Захариев

Перфектен актьорски състав в пиесата на италианския драматург Алдо Николай "Пеперуди, пеперуди". Кристина Белчева и Ивайло Захариев са звездите в творбата на Алдо, който с перото на отличен драматург, увлекателно и убедително ни приобщава към съдбата на една жена, живееща сама със своята камериерка и един случаен посетител.

Еда (Кристина Белчева) е забравена от всички дама, която е имала бляскав живот, който вече е само неспирен поток, разказван на Фока (Елена Атанасова). В пиесата, която е протест срещу егоизма, безотговорността на родителите и ретроградността, се появява случайният посетител Елио (Ивайло Захариев), който става идеален нов слушател на историите от миналото на Еда. Но нещата не спират до тук, защото няма нищо случайно в тяхната среща.

Режисьорът Ники Априлов отваря завесата на тайният живот на двамата главни герои - спомените им като че ли се разминават някъде.

15-ти април Четвъртък 19.30 часа / ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ

Моноспектакъл на Иван Юруков, Автор Александър Урумов, Режисьор Иван Юруков

Композитор Михаил Шишков - баща

Продукция ПК "Вагабонти"

Нощ. Склад. Единственият събеседник на пазача е совата. Единствения събеседник на совата е пазачът. В комфорта на това споделено усамотение той разбира, че човешките думи са само илюзия за общуване така, както трудностите са само илюзия за живот.

На мъжа е останало едно последно достойнство - отговорността - към фамилната къща, към съпругата, към работата. Но там е празно, навсякъде е празно, завинаги е празно. Сякаш светът няма нужда нито от мъжката отговорност, нито от мъжкото достойнство. Звучи циничен въпрос: как стигнахме дотук?

"Докато мълчиш, можеш да кажеш много неща. С поглед, с усмивка... Няма смисъл от думи, за какво са думите? Думите са за нещастните хора - те говорят много и не спират. Говорят, за да забравят, че са нещастни. А щастливите хора не говорят. Щастието не се нуждае от думи." ... "Сънят е място за срещи" ... "Най-голямата ми надежда е бързо да се разделим с това време, дето всичко в него е временно, нетрайно. Няма да ни липсва това временно време. Няма!..." Из "Пилето, което казва ку"

Тъга, облечена във смешна дреха.

Шега, послужила като утеха.

Хартиена лодка на кея,

все още очакваща нея.

"Пилето, което казва КУ" се оказа доста изненадващо. Базиран на разкази от сборниците "Малкото име на дните" /2012/ и "Тиква!" /2013/, този текст беше на прилично ниво и можеше да бъде поставен на сцена още преди три години. Само че нещо не му достигаше. Беше като вкусна торта, на която й липсва черешката. Става и така, но друго си е с черешка. Героят ми разбира езика на животните и си говори с птиците, но не разбира езика на любимата си жена и трудно си говори с нея.

Александър Урумов

16-ти април Петък 19.30 часа / МЕЛОДИЯ

Автор Диъдри Кинахан

Постановка и муз. картина Клара Армандова

Участват Никола Мутафов, Диана Костова Сценография и костюми Венелин Шурелов Вокален консултант доц.д-р.Николай Моцов Звукова среда Боян Христов
Продукция "Vision" 

 Проектът се реализира с подкрепата на Министерство на културата

През една пролетна сутрин, случайността среща Уилям Кейн, който години наред търси подходяща партньорка, с очарователната Катлийн Хил, която не по-малко от него копнее за истинската любов, макар да работи като секретарка на рисково място - фирма за компаньонки. И двамата имат оскъден опит с отсрещния пол, което предизвиква поредица от недоразумения. В пътешествието на Уилям и Катлийн един към друг има много перипетии, но има и победи, разбулени тайни, малки и големи открития, носталгия по детството, и един мощен невидим съюзник - музиката.

Когато думите не достигат, Уилям и Катлийн разговарят чрез музиката... Също като героите на Лейди Гага и Брадли Купър. Само че в "Мелодия" краят е щастлив.

Блестящата романтична комедия от известната британска авторка Диъдри Кинáхан е изпълнена с хумор, носталгия по красотата, и много музика.

Още

Болшой театър ще отбележи 245-ата си годишнина с премиери

Болшой театър ще отбележи 245-ата си годишнина с премиери

Още

Спектакли с историческа стойност - в "Дигитален архив: Театър XX/XXI" век

Спектакли с историческа стойност - в "Дигитален архив: Театър XX/XXI" век

Още

Театърът и Операта във Варна отварят врати на 12 април 2021 г.

Театърът и Операта във Варна отварят врати на 12 април 2021 г.

Още

COVID-пандемията лиши театъра от най-важното - срещата с публиката

COVID-пандемията лиши театъра от най-важното - срещата с публиката

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Да преживееш театър в кутия – артисти от Италия, Чили, Бразилия и Барселона идват за „Театроскоп“

Международният фестивал на театралната миниатюра ще радва малки и големи от 12 до 16 юни

Първият моноспектакъл на Деян Донков с премиера в Народния театър

Многоликият актьор бие "Камбаната" на вярата в образа на сериен убиец

Фурор и любов след Зиях Соколович

С повече от 30 участници премина 3-дневната творческа работилница на босненския актьор Зиях Соколович в Народния театър, организирана от Сдружението за независимо изкуство Spam Studios

Английска театрална трупа поставя пиеса за цар Борис III, която ще се играе по време Единбургския международен фестивал

Пиесата ще бъде представена и в посолството на България в Лондон в края на юли и началото на септември - преди и след фестивала в Единбург

Балетът "Ромео и Жулиета" - карнавал, който се превръща в ритуален сблъсък

Предпремиерата е на 27 май 2023 г. в Държавна опера Варна от 19 ч. с нова хореография на Сергей Бобров и забележителни костюми на Ася Стоименова

Спектакълът "Мъртви души" изследва езика на телата по време на война

Премиера на спектакъла "Мъртви души" ще се състои днес в Пловдив, по време на 15-ото издание на One Dance Week, и в София - на 7 и 8 юни в "Топлоцентрала"