Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Синът на Кронънбърг пред Dir.bg: Правя филми, защото искам, не за да се доказвам заради баща ми

ФИЛМОВИ СРЕЩИ

Синът на Кронънбърг пред Dir.bg: Правя филми, защото искам, не за да се доказвам заради баща ми

Синът на големия Дейвид Кронънбърг - Брандън, с премиера на трилър хоръра "Infinity pool" с участието на Александър Скарсгард на Берлинале

(Снимка: Юлия Владимирова)

Филмът на Брандън Кронънбърг бе представен като "най-смущаващият" филм на кинофестивала в Сънданс, тъй като в него се съдържат сцени на насилие, двойници, смразяваща мистерия и загадъчни обстоятелства.

Ако гледате Infinity Pool, ще се потопите в един мръсен свят на смърт и разврат, станал вече така актуален от "Белият лотос", "Наследници", "Триъгълник на тъгата" и "Менюто".

Пресконференция на екипа на Infinity Pool на кинофестивала в Берлин (Снимка: Юлия Владимирова)

Александър Скарсгард играе писателят Джеймс Фокс, който е на почивка със своята съпруга Ем в (несъществуващ) тропически курорт, с много строги закони, корупция и насилие. Актрисата Миа Гот се появява в ролята на Габи, като част от друга двойка в комплекса, заедно с приятеля си Албан.

Кадър от филма Infinity Pool на Брандън Кронънбърг, който всъщност е сниман в Хърватия

Габи флиртува с Джеймс и едно излизане извън хотелския комплекс на Ла Толка ги завърта във въртележка от ужасяващи събития - от тук се отключва кошмарът - алкохол, секс, ъндърграунд разврат и катастрофа.

Александър Скарсгард демонстрира с кучешка верижка превъплъщаването си на куче във филам на Брандън Кронънбърг (Снимка: Юлия Владимирова)

Още

Певецът Боно връчи на режисьора Стивън Спилбърг наградата за цялостно творчество на Берлинале

Певецът Боно връчи на режисьора Стивън Спилбърг наградата за цялостно творчество на Берлинале

Донякъде можем да кажем, че Брандън Кронънбърг споделя очарованието на самия Дейвид Кронънбърг от показването на насилие, физически, телесни течности, субстанции, вещества и Doppelgänger-и.

Oтпращащ към творчеството и на Бунюел, създаващ безкрайни вечери на богатите, започващи като забавления и свършващи като ироничен ад, Кронънбърг-син прави убийствена хорър версия на пародия на позлатения свят на богатите.

 На въпрос на Impressio на пресконференция на Берлинале как му е хрумнала тази завъртяна и богата, пищна хорър история, Брандън Кронънбърг отговори:

"Това беше нещо, което просто имах в главата си. Бях започнал да пиша разказ, но после реших, че не ме бива много в писането и реших да продължа тази идея в сценарий на филм."

На друг въпрос на Impressio за това доколко е по-трудно да правиш филми и да се докажеш като режисьор, когато баща ти е известен кино режисьор, Брандън Кронънбърг продължи, че когато искаш да правиш филми, просто правиш филми и не се доказваш пред някого, защото баща ти е голям режисьор. 

Брандън Кронънбърг, актьорите Александър Скарсгард, Миа Рот и Халил Леспер на пресконференция на Берлинале, за да представят Infinity Pool (Снимка: Юлия Владимирова)

Александър Скарсгард сподели пред нас какво точно го е привлякло в тази роля. 

"Просто ми хареса. Ролята на Джеймс е много динамична и променяща се, героят се намира на различни етапи. Просто наистина е впечатляваща и магична. Още когато прочетох сценарият, установих, че след това не можех да спра да мисля за него. Той ме държеше, това, което се случваше с героят ме провокираше в мислите.

Наподобяващ донякъде "Необратимо" на Гаспар Ное по сцените на брутално насилие, филмът на Брандън Кронънберг обаче не накара публиката на Сънданс, където бе представен първо да си излиза от залата, както това някога се случваше с бруталния хит на Ное с Моника Белучи и Венсан Касел. 

Impressio на Берлинале - микрофонът е наш! (Снимка: Юлия Владимирова)

"Infinity Pool" заслужава да бъде видян не само заради богатата фантазия, с която Кронънбърг е изобразил кошмарният водовъртеж на две двойки в мистериозен хотелски комплекс, а и защото филмът е изпипитан до най-дребните детайли в саундтрак, операторска работа и блестяща игра на актьорите. 

Още

Хелън Мирън представи филма "Голда" на Берлинале

Хелън Мирън представи филма "Голда" на Берлинале

Още

Зеленски на Берлинале: В тези времена, изкуството не може да бъде неутрално

Зеленски на Берлинале: В тези времена, изкуството не може да бъде неутрално

Още

Комедия ще открие 73-ият кинофестивал Берлинале

Комедия ще открие 73-ият кинофестивал Берлинале

Още

Берлинале: Филмите, на които трябва да обърнете внимание

Берлинале: Филмите, на които трябва да обърнете внимание

 

 

 

 

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Формулата за успешна кариера на Зорница Иларионова

Сами сме много ограничени, силни сме, когато сме заедно!

Холандският съд реши: Ще гледаме Мишел Уелбек в порнофилм

Френският писател загуби и двете дела, с които се опита да спре излизането на записите

Праправнучка на Рахманинов не позволила да върнат праха му в Русия

80 години от смъртта и 150 години от рождението на големия композитор

След ИКАР-ите: Владимир Пенев, Маргита Гошева и Мария Бакалова пред Dir.bg (видео и снимки)

Трябва да се научим да прощаваме на себе си, а след това на всички останали", каза Владимир Пенев, а Маргита Гошева допълни: "Нека зрителите ходят с удоволствие на театър, защото ще получат цял набор от емоции, които рядко присъстват толкова синтезирано в ежедневието ни"

Три ИКАР-а за спектакъла "Орфей" на Йерней Лоренци, а кои са и останалите победители

Владимир Пенев и Светлана Янчева взеха театралните статуетки за водеща мъжка и женска роля