Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Луселия Сантош: Бих отказала интервю за "Робинята Изаура"

ТВ ЗВЕЗДИ

Луселия Сантош: Бих отказала интервю за "Робинята Изаура"

Всичко, с което се занимавам днес, е по-важно от успехите ми в миналото, казва тв звездата

Луселия Сантош (Снимка: Личен архив)

Още

Актьорите от филма "Титаник" 20 години след премиерата

Актьорите от филма "Титаник" 20 години след премиерата

В края на януари в Рио де Жанейро ще се проведе тридневен майсторски клас на бразилската актриса Луселия Сантош, известна не само в своята страна, но и по целия свят с ролята си в телевизионния сапунен сериал "Робинята Изаура".

Този клас ще бъде посветен на "системата на Станиславски" - теория на майстора на театъра Константин Станиславски, която е разпространена по целия свят.

Луселия Сантош (Снимка: Дамиан Ернандес)

Сантош признава, че се е изградила като актриса именно по системата на Станиславски. Когато била само на 15 години и започвала своята кариера, тя се среща с преподавателя по актьорско майсторство Евгений Шамански - Кузнецов от град Херсон, който през 20-те години на XX век емигрира в Бразилия, където става известен като актьор и режисьор с името Еуженио Кузнет.

Той живял в Сао Паулу и ръководел театралната трупа "Офисина". В Бразилия бил единственият, който преподавал по "системата на Станиславски". Актрисата  признава, че смята за голям късмет, че той я извикал в своята школа. Тя завършила неговия курс.

След това Кузнет й предлага да го последва в Русия, където да продължи образованието си. Но тя не знаела руски и отказала, защото била много млада и искала бързо да стане известна и затова започнала работа в театъра.

"Робинята "Изаура"

Оттогава минава много време, професионалната кариера на Лусeлия продължава 45 години. Но решава, че е дошло време да започне занимания по системата на Станиславски с млади свои колеги.

Има вече зад гърба си два курса, но в края на този месец за пръв път ще преподава в Рио де Жанейро. "Ще приложа на практика всичко, на което са учили мен като млада актриса. Но имам на разположение само 3 дена", разказва актрисата. Тя ще работи и с кандидат актьори на благотворителни начала, ще обучава и младежи, които нямат възможност да си платят за курса.

В сапунения сериал "Робината Изаура"

Още

Знаете ли, че тези актьори са и писатели?

Знаете ли, че тези актьори са и писатели?

Луселия играе в театъра и снима в киното. В момента работи по проект за няколко документални филми, посветени на планинския туризъм. Тя е любител на туризма и обожава планините. Ще снима в Хималаите, Андите, Алпите и Скалистите планини. Заедно със своите партньори, се занимават с всичко, свързано с проектите: сами пишат сценариите, режисират, продуцират, играят, което изисква дяволски усилия, разкрива звездата от култовия преди години бразилския сапунен сериал "Робинята Изаура", цитирана от ТАСС.

Споменът за "Робинята Изаура" предизвиква радостни спомени у нея. Актрисата си дава сметка, че това е уникален успех, който спохожда малко нейни колежки. Но за нея сега са важни други неща. "Всичко, с което се занимавам днес, е по-важно за мен от успехите ми в миналото", казва Луселия.

Луселия се снима за "Плейбой", след това се занимава с будизъм

Тя обича героинята, коята й е донесла толкова успехи и популярност, но не смята, че цял живот трябва да говори само за нея и дори би отказала на журналисти, ако й кажат, че я търсят само за интервю за ролята й в "Робината Изаура".

Луселия признава, че би се върнала на терена, за да снима сериал, ако това ще развие актьорските й качества, но на родна почва по-скоро не вижда такива възможности.

Валерия КАЛЧЕВА

1/1

Луселия Сантош (Снимка: Личен архив)

Луселия Сантош (Снимка: Личен архив)

Луселия се снима за "Плейбой", след това се занимава с будизъм

"Робинята "Изаура"

В сапунения сериал "Робината Изаура"

Луселия Сантош (Снимка: Дамиан Ернандес)

Календар

Препоръчваме ви

Човекът, за когото Ванга казваше - "за обичане е"

20 дни преди да навърши 85 години, на Черешова Задушница, си отиде маестро Светлин Русев

Георги Мамалев пред Дир.бг: Мечтая да изиграя Големанов

Много е важно като тръгнеш към нашата професия, да имаш едно побутване от Бог, казва големият ни актьор

Юрий Башмет: Обичам да ми казват, че съм добър, а не лош, пък аз да си знам, че имам трески за дялане

"Когато артистът се прибере и си легне, той се превръща в най-лошия си критик", сподели един от най-великите виолисти на нашето време

Олеся Пантикина: "Нестинарка" e като голямо живописно платно, с много цветове и гласове в него

Този балет е рядък пример за творческо единомислие и е едно щастливо Голямо случване, споделя хореографката и дъщеря на легендарната Маргарита Арнаудова

Вижте последното интервю на Христина Ангелакова пред Дир.бг!

"Благодаря на Господ, че ме е създал такава, каквато съм", казва световноизвестното мецосопрано на 11 юли 2017 г.

Прощаваме се с голямата оперна певица Христина Ангелакова на 23 май

Поклонението ще бъде от 10:00 часа във фоайето на Софийската опера и балет, съобщават от семейството