Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Сергей Лебедев пред Dir.bg: Не давам родния си език на онези, които го използват за лъжа и вражда

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ

Сергей Лебедев пред Dir.bg: Не давам родния си език на онези, които го използват за лъжа и вражда

"Истинският писател – с много редки изключения – не може да не бъде пряко или косвено въвлечен в политиката, защото той е "локатор", който слуша обществото и епохата", казва той

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

:Денис КОРОБКО:

Лошо е когато си откачен! Но когато си откачен русофил е страшно!

Ето че имало свестни руснаци. Хора, за разлика от путинистите. Путинист = фашист.

Защо бе, дирски гадове, сте ограничили плюсовете на хората, които са писали, че е изменник? Жалки манипулатори, какво мислите, че постигате. Въобще какъв руски писател е този, който се отрича от всичко руско ?! Типичен некадърник и неудачник. Едиствен начин да прокопса е да опищи орталъка със скандали и скверни слова. Нищо смислено и човешко няма написано. Интригант и пълно нищожество.

И къде точно отрича всичко руско?? Май си пълен идиот?

Всички големи руски умове са заплюли Русия и са казали, че от нея нищо не става и че руснака е един пияница, пройдоха, крадец и убиец. От Толстой, през Достоевски, Гогол и прочие. Вижте и интервюто на прима балерината Мая Плисецкая. Русия е кочина и с този монголотатарски манталитет, такава и ще си остане.

Чакай бе, откъде се пръкнаха тези ВЕЛИКИ УМОВЕ - от пияници, пройдохи, крадци и убийци ли бе, А, измет нещастна.

Свободата е осъзната необходимост. Робът по душа не мечтае за свобода, робът се страхува от нея. Понеже той не може да си заработи хляба. Той иска да служи и да се подмазва, и да му подхвърлят, и да го галят по главата. И да си покрадва. Робът по душа не мечтае за свобода, той си мечтае самият той да има роби. Такива са мнозинството руснаци, такива са и българските русофили.

По времето на Хитлер този подлец нямаше да намери място на земята, където да се скрие. Възмездието щеше да го застигне навсякъде. Сега е време на демокрация, т.е. време на лъжи ...

Този ми напомня за нашите миячи на чинии и берачи на ягоди, които са успели да отидат На ГерманЯта или У Лондон и се чувстват компетентни по политическите въпроси, дори ни казват как било там и как трябвало да е тук ...

посочете някой голям руски писател, който да не е казал, че Русия е сатрапа в Европа, а руснака най-гнусна твар? Придворния гей на ком партията Максим Горки не се брой.

Ей, гнидо скапана лъжлива. Да не ги бъркаш с американските писатели, които се гнусят от родината си и я описват в черните краски. А, шибано говно измекярско !

Тъжно и нелепо е, културната българска общественост да се занимава с подобни писатели - изменници на своя народ и страна.

Бедна и постна постановка. Лъжите висят във въздуха. И на задаващият въпроси, и на отговарящия лъжеписател....

Кой се осмелява да говори срещу добре заученото "спасител на своите".

И понеже сме на културна тема, да отбележа: Не всички дебили са русофили и вГЪЗрожденци, но всички русофили, вГЪЗрожденци, поета с китарата, XA XA XA, az #СВО, Вафен СС, GPU, Sm3hurk0 и прочие мухонасранци, са дебили! ФАКТ!

Съгласен

Няма нужда от език и говорене. ПРассеянина, дори да мълчи, знаеш че лъже.

Лебедев сигурно е пропаднал гей. Тях ги гонят от Русия. Сега се представя за писател и кандидат за литературни награди.

на пропадналите гейове в ГейРашистан йм издигат мавзолеи на Червения площад.

Този баламурник въобще не е писател. Сега литературните награди в САЩ и Гейропата се връчват по политически причини. Този смешник работи усърдно, но все ощв на Запад го гледат с подозрение. В България може

По времето на Сталин, този подлец нямаше да намери място на земята, където да се скрие. Възмездието щеше да го застигне навсякъде. Сега е време на демокрация, т.е. време на лъжи ...

оди при Сталин.

Повреме на Цара Сталин е бил в каторга, а е трябвало са го разстрелят като куче на място.

По твоята логика, ти не е трябвало да се раждаш

Англо-саксите, уважават преда тели като този. Но никой, не обича предателите.....!!!!!!

При диктатурите е така. Всеки, който се осмели да говори срещу диктатора е враг на неуките му роби

Ай, ай, ай туркулизката СМРАД на Дойчи Зелитата

туркоруското е едно и също.

Тоя е просто ПРЕДАТЕЛ.

руският не го давам, всички останали за лъжи стават - може.

Всички големи руски умове са заплюли Русия и са казали, че от нея нищо не става и, че руснака е един пияница, пройдоха, крадец и убиец. от Толстой, през Достоевски, Гогол и прочие. Вижте и интервюто на прима балерината Мая Плисецкая. Русия е кочина и с този монголотатарски манталитет такава и ще си одтане.

Смятай какво е гейевропа или фащ...

е сложила гея Ленин в мавзолей в центъра на Москва. Писателят на съветската комунистическа партия Максим Горки е обичал да се дундурка в мъжки скутове. Като погледне човек съветските войнишки статуи бая се целуват и държат за ръчички съветските солдати. Ленин е този, който отменя царския указ забраняващ содомията. Говори пак за гейевропа.

Кочината е Украйна. Хубавото е, че изчезва

Ако оплюе Путин в някоя книга нищо чудно и Нобел да му връчат. Но да не забравяме че не след дълго евро-либерастката-гнас ще се оттече в канала на историята и всички сътворени простотии ще заминат с нея.

Така дадоха и "оскара" на филмчето за Навални!

ах тея лоши руснаци ве, мислят си че Русия и руския език им принадлежат, та и чак го защитават, виж добрите англичани, французи, американци те не са толкова лоши и си мислят, че и други езици и земи им принадлежат, и затова ги бомбят за да ги спасят

Всички мразят Нацистка Русия, но самите орки си я мразят най-много.

Свободата е осъзната необходимост. Робът по душа не мечтае за свобода, робът се страхува от нея. Понеже той не може да си заработи хляба. Той иска да служи и да се подмазва, и да му подхвърлят, и да го галят по главата. И да си покрадва. Робът по душа не мечтае за свобода, той си мечтае самият той да има роби. Такива са мнозинството руснаци. Такива са и българските русофили.

И 100 пъти да постнеш олигофренията, която са ти спуснали от козяк, няма да стане истина...

Ще продължавам да го пиша, докато ви влезе в празните русоробски кратуни!

няма да спира да пише, хем е получик, хем само такива като него пускат "свободно" да пишат.

Така е. Забрави да споменеш финансовите/ банкови роби на капитализма у нас и по "развития свят". Бъди беден, но свободен. Яко.

Удивителни шизофреници или неуки коментират под статията, акцентирайки на великата "свобода" в Русия???? Абсурдът е, че руските крепостници винаги са лазели в краката на вожда, независимо дали това е бил Царят, комунистическият лидер, или фашизоидът Путин. От "великото" си съществуване от 1000 години, руснаците са имали 10 години демокрация, през 1990-те. Няма по-робски народ от руснаците, да ходят да мрат като мухи в чужда Украйна, само и само фашизоидът Путин да може да поостане на власт и олигарсите им да продължат да ги грабят. Роби, търсещи си господари...

роби, търсещи си господари.

Истинският писател – с много редки изключения – не може да не бъде пряко или косвено въвлечен в политиката.... да бе ама тогава защо се занимава с политическа пропаганда?? май тва е от редките изключения....

Човекът казал очевадното, Русия е Кочина. Какво значение има, дали е писател или шофьор на такси?

Докато руският народ не се раздели с робското си мислене, нищо няма да се промени в Нацистка Русия.

Като стана дума за робско мислене, как си днес?

Не е достатъчно да се родиш в България и да говориш български, за да се наречеш българин. Българин е състояние на духа. Българите обичат свободата над всичко. Ако харесваш Путин и Русия, или която и да било друга диктатура, не може да си българин.

какво те кара да мислиш, че обичаме свободата? Не сме го доказали с нищо.

Русия се е превърнала в 21 век в един Мордор. Да притежаваш 1/5 от сушата, необятни ресурси, а да живееш като парцал! Жалки, крепостни същества!

Свободата е осъзната необходимост. Робът по душа не мечтае за свобода, робът се страхува от нея. Понеже той не може да си заработи хляба. Той иска да служи и да се подмазва, и да му подхвърлят, и да го галят по главата. И да си покрадва. Робът по душа не мечтае за свобода, той си мечтае самият той да има роби. Такива са мнозинството руснаци. Такива са и българските русофили.

Не е достатъчно да се родиш в България и да говориш български, за да се наречеш българин. Българин е състояние на духа. Българите обичат свободата над всичко. Ако харесваш Путин и Русия, или която и да било друга диктатура, не може да си българин.

Поемете го устно тогава.

Докато руският народ не се раздели с робското си мислене, нищо няма да се промени в Нацистка Русия.

той се е разделил. особено след закона за чуждите агенти. какъвто закон има в САЩ от 1938 и какъвто закон ни трябва СПЕШНО в България. Да не кажа, че може да е твърде късно.

Русия е диктатура. Крепостниците лазят в краката на Путин, а той ги праща да мрат в Украйна, за да може още малко да остане на власт. Вече не ги пускат да излизат от Кочината Русия без повод. Трагедията е пълна.

"Интересно, защо всички руски писатели в чужбина искат да ги погребат в Русия?" Защото Русия е тоталитарна държава която третира гражданите си като роби. Никой не иска да живее в затвор, за кефа на един Путин и няколко хиляди олигарси с яхти и имения навсякъде по света. Руснаците, които живеят на Запад, виждат най-ясно несъстоятелността на Нацистка Русия.

Като се говори за славянски езици, трябва да се знае, че съвременният руски, украинцки и белоруски са диалекти на старобългарския. Съвременният български също, просто родният ни език се е променил с времето. Така е, защото Средновековна България дава на Киевска Рус (днешните Украйна, Беларус и Русия) азбуката и литературата си. До преди няколко века руснаците са пишели и говорели на старобългарски.

като давате думата на подобни предатели ренегати, не съзнавате ли, че копаете дъното и плюете в лицето на целия руски народ?

Той руският народ сам си плюе по себе си, като лази в краката на Путин и ходи на убива цивилни граждани в чужда държава. Роби, търсещи си господар.

Прави му чест,че протестира със словото си срещу диктатурата в Русия и имперските й амбиции,които са под прикритието на защита на руското население!

Свободата е осъзната необходимост. Робът по душа не мечтае за свобода, робът се страхува от нея. Понеже той не може да си заработи хляба. Той иска да служи и да се подмазва, и да му подхвърлят, и да го галят по главата. И да си покрадва. Робът по душа не мечтае за свобода, той си мечтае самият той да има роби. Такива са мнозинството руснаци. Такива са и българските русофили.

Не е достатъчно да се родиш в България и да говориш български, за да се наречеш българин. Българин е състояние на духа. Българите обичат свободата над всичко. Ако харесваш Путин и Русия, или която и да било друга диктатура, не може да си българин.

поредният умопомрачен българофил. с измислената си история, фалшиви си герои и безкрайното си его до там сте го докарали. жалки примитиви, нагло наричащи себе си европейци.

Руска орка ли си?

аз няма да си приписвам, че съм Левски. ще кажа само, че не просто руските, а всякакви чужди агенти са вредни за България. и че руските напоследък са многократно по-малко, от, да речем, турските, германските и американските.

Баси важната новина ! Сега ще спя спокойно !

БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА НЕ КАЗАХА ЛИ НА ТОЯ УГРО-ФИН, ЧЕ РУСКИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ, великопреславски говор от средата на 9-ти век. Справка, академик Дмитрий Лихачов…

джендър не си ли буташе пишлето в непълнолетни момченца по едно време, щото това било модерното и съвременното?

...в устата ти! Ненормалник!

явно и ти си разбрал какви ги върши тоя в името на "новото и съвременното".

Ами на този руски автор бих му препоръчала да гледа украинска телевизия, може да открие истината някъде в клишетата на Зеленски. Може и Дойче веле. Нещо съвременните интелектуалци не са на висота, играят го основно слугинаж.

Вечна слава на казионните, придворни "интелектуалци" от ранга на Соловьов, Скабеева, Волгин... който си сменил името.

Не виждам как точно ме опровергавате, като намесвате тези хора.

интересно, защо всички руски писатели в чужбина искат да ги погребат в Русия?

Свободата е осъзната необходимост. Робът по душа не мечтае за свобода, робът се страхува от нея. Понеже той не може да си заработи хляба. Той иска да служи и да се подмазва, и да му подхвърлят, и да го галят по главата. И да си покрадва. Робът по душа не мечтае за свобода, той си мечтае самият той да има роби. Такива са мнозинството руснаци. Такива са и българските русофили.

И цензура за демокрация? Свободата на соросроба минава през червата му. Там е ценностната му система. Банани, макдоналдси и кока-кола. Айфончета, нов внос таралясници и робска заплатка на една четвърт от европейската. От там всяка глупост изплюта от папагалската му кратуна е вятър в ушите на нормалните хора. Ма щом ви плащат тря си заработвате нормата.

Демокрация не значи - слободия за всички видове фашизми и нацизми и език на омразата, враждебна пропаганда, лъжи и дезинформация. За такива неща в Нацистка Германия, в Болшевишка Русия, дори в Царска Русия са пращали на каторга.

Добро начало на поста, но грешни последни изречения.

няма абсолютна свобода, тя стига до там, докъдето се сблъсква със свободата на другите

Като отидеш в Чужбина и започнеш да се препитаваш, плюейки по Родината не си слугинаж и си свободен, така ли. Вие смятате, че свободата е в Брюксел, или Вашингтон. Много налудничава теория.

Твърде жалко е да повярваш, че злото има само едно лице. Горкия Лебедев, неразумен юрод повярвал си, че е показал на света универсалната истина за злото. А той самия от едното зло отишъл при другото за да … се почуства велик и добре заплатен.

в съвременния, банкеро-финасов строй, парите са важни. по-важни от съвестта.

заради такива като този руснак , немога да намразя руснаците. Знам, че са малко такива като него, но качеството не зависи от количеството.

Календар