Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Помпей преди избухването на Везувий оживява в „Леговище на вълчици“ от Елоди Харпър

НОВИ ЗАГЛАВИЯ

Помпей преди избухването на Везувий оживява в „Леговище на вълчици“ от Елоди Харпър

Историята на „вълчиците“ от прословутите бордеи на Помпей изгрява с нов глас като хроника на смелостта

Източник: Издателство "Сиела"

В духа на набралите популярност модерни преразкази на древногръцката митология като въздействащите романи "Цирцея", "Хиляда кораба", "Итака" и "Безмълвието на момичетата", които завладяха милиони читатели по света и у нас, на български език излиза хитовият исторически роман "Леговище на вълчици" от Елоди Харпър.

Източник: Издателство "Сиела"

Още

Писателят Роалд Дал ослепял след катастрофа с боен самолет

Писателят Роалд Дал ослепял след катастрофа с боен самолет

Този път историята се измества по-далеч от Елада и ни запраща в Древен Рим - и то не къде да е, а из античните улици на Древен Помпей във времето преди избухването на вулкана Везувий.

Историята на неговите прословути бордеи оживява с нов, силен и различен глас - през очите на забравените жени, на отритваните и пренебрегвани персонажи от историята. А техният разказ е изпълнен с не по-малко смелост и геройство, колкото и историите за най-кървавите битки. Чуйте го...

Помпей, 74 година сл.Хр.

Да бъдеш вълчица в Древен Рим е жестока съдба и Амара знае това по-добре от всекиго. Някога е била обичана дъщеря, но след смъртта на баща си и мизерията, в която семейството ѝ изпада, Амара е продадена в робство от собствената си майка. А единственото място, което може да нарече свой дом, се оказва един от бордеите на Помпей с печална слава - собственост на жесток и безмилостен господар.

Още

Министърът на културата Кръстьо Кръстев награди Анджела Родел за приноса й за българската култура

Министърът на културата Кръстьо Кръстев награди Анджела Родел за приноса й за българската култура

Смела и находчива, с остър ум и буен характер, младата жена е принудена да потисне мечтите си и да крие талантите си. Всички освен най-ценния - да събужда желание у мъжете.

А те винаги са там - богаташи или политици, знатни мъже на пировете, на които ѝ е платено да присъства, или пък случайни клиенти, пожелали плътта ѝ. Едно ги обединява - нито един от тях не гледа на нея като човешко същество.

Амара знае, че живее с време назаем, докато красотата ѝ избледнее. Но духът ѝ съвсем не е сломен. Тя и другите вълчици от бърлогата са готови на всичко, за да получат свободата си. А тя - както всичко в Помпей - си има своята цена.

​​В свят, управляван от безскрупулни мъже, е време вълчиците да нададат своя вой и да се освободят. Дали обаче богинята на съдбата Фортуна ще застане на тяхна страна?

Богата на исторически детайли и автентична атмосфера, "Леговище на вълчици" на Елоди Харпър е завладяваща история за смелост и приятелство в реалност, в която да бъдеш жена изглежда като едно от най-жестоките наказания на боговете.

Едновременно сърцераздирателен, но и вдъхновяващ, това не е разказ за потисничеството, а точно обратното - хроника на триумфа на духа и оцеляването при най-ужасяващите обстоятелства.

Още

Един ден като един живот

Един ден като един живот

Още

От Чечения до Украйна -  нова книга анализира войните на Путин

От Чечения до Украйна - нова книга анализира войните на Путин

Още

„Когато сме били птици“ - блестящият дебют на Аяна Лойд Бануо

„Когато сме били птици“ - блестящият дебют на Аяна Лойд Бануо

Още

Кой е Тони Кис в новия роман на Георги Връбчев "Жените на другите"

Кой е Тони Кис в новия роман на Георги Връбчев "Жените на другите"

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

10 заглавия от испански автори, в които ще се влюбите

Запознайте се с творчеството на разнообразни и вълнуващи писатели, родени на едно от най-красивите парчета земя на Иберийския полуостров - Испания

Ето кои са номинираните за наградите на "Перото"

За девети път Литературен клуб "Перото" и Национален център за книгата - НДК ще връчат своите награди

„Нощ на литературата": Откъси от 21 европейски заглавия ще се четат в 16 населени места в България

Целта на инициативата на Чешките центрове по света е да запознае публиката със съвременната европейска поезия и проза чрез четения на откъси от известни личности на нестандартни за литературата места - "читателски гнезда"

"Цветя на злото" от Шарл Бодлер в ново издание

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов

Бърни Топин: Човекът в сянка, написал най-големите хитове на Елтън Джон

Бърни Топин така и не става част от британските артистични среди

Разказ на Труман Капоти от началото на 50-те години бе публикуван за първи път

Капоти е в средата на двадесетте си години, изгряваща звезда, когато се мести от Ню Йорк в Таормина, Сицилия през 1950 г. и се настанява в живописната вила Фонтана Векия, обитавана някога от Д.Х.Лорънс