Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Помпей преди избухването на Везувий оживява в „Леговище на вълчици“ от Елоди Харпър

НОВИ ЗАГЛАВИЯ

Помпей преди избухването на Везувий оживява в „Леговище на вълчици“ от Елоди Харпър

Историята на „вълчиците“ от прословутите бордеи на Помпей изгрява с нов глас като хроника на смелостта

Източник: Издателство "Сиела"

В духа на набралите популярност модерни преразкази на древногръцката митология като въздействащите романи "Цирцея", "Хиляда кораба", "Итака" и "Безмълвието на момичетата", които завладяха милиони читатели по света и у нас, на български език излиза хитовият исторически роман "Леговище на вълчици" от Елоди Харпър.

Източник: Издателство "Сиела"

Още

Писателят Роалд Дал ослепял след катастрофа с боен самолет

Писателят Роалд Дал ослепял след катастрофа с боен самолет

Този път историята се измества по-далеч от Елада и ни запраща в Древен Рим - и то не къде да е, а из античните улици на Древен Помпей във времето преди избухването на вулкана Везувий.

Историята на неговите прословути бордеи оживява с нов, силен и различен глас - през очите на забравените жени, на отритваните и пренебрегвани персонажи от историята. А техният разказ е изпълнен с не по-малко смелост и геройство, колкото и историите за най-кървавите битки. Чуйте го...

Помпей, 74 година сл.Хр.

Да бъдеш вълчица в Древен Рим е жестока съдба и Амара знае това по-добре от всекиго. Някога е била обичана дъщеря, но след смъртта на баща си и мизерията, в която семейството ѝ изпада, Амара е продадена в робство от собствената си майка. А единственото място, което може да нарече свой дом, се оказва един от бордеите на Помпей с печална слава - собственост на жесток и безмилостен господар.

Още

Министърът на културата Кръстьо Кръстев награди Анджела Родел за приноса й за българската култура

Министърът на културата Кръстьо Кръстев награди Анджела Родел за приноса й за българската култура

Смела и находчива, с остър ум и буен характер, младата жена е принудена да потисне мечтите си и да крие талантите си. Всички освен най-ценния - да събужда желание у мъжете.

А те винаги са там - богаташи или политици, знатни мъже на пировете, на които ѝ е платено да присъства, или пък случайни клиенти, пожелали плътта ѝ. Едно ги обединява - нито един от тях не гледа на нея като човешко същество.

Амара знае, че живее с време назаем, докато красотата ѝ избледнее. Но духът ѝ съвсем не е сломен. Тя и другите вълчици от бърлогата са готови на всичко, за да получат свободата си. А тя - както всичко в Помпей - си има своята цена.

​​В свят, управляван от безскрупулни мъже, е време вълчиците да нададат своя вой и да се освободят. Дали обаче богинята на съдбата Фортуна ще застане на тяхна страна?

Богата на исторически детайли и автентична атмосфера, "Леговище на вълчици" на Елоди Харпър е завладяваща история за смелост и приятелство в реалност, в която да бъдеш жена изглежда като едно от най-жестоките наказания на боговете.

Едновременно сърцераздирателен, но и вдъхновяващ, това не е разказ за потисничеството, а точно обратното - хроника на триумфа на духа и оцеляването при най-ужасяващите обстоятелства.

Още

Един ден като един живот

Един ден като един живот

Още

От Чечения до Украйна -  нова книга анализира войните на Путин

От Чечения до Украйна - нова книга анализира войните на Путин

Още

„Когато сме били птици“ - блестящият дебют на Аяна Лойд Бануо

„Когато сме били птици“ - блестящият дебют на Аяна Лойд Бануо

Още

Кой е Тони Кис в новия роман на Георги Връбчев "Жените на другите"

Кой е Тони Кис в новия роман на Георги Връбчев "Жените на другите"

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Критически дебат реши: Първият американски роман е "Силата на симпатията"

Дебатът по темата кой е първият американски роман продължава до 20-и век, когато е прието, че това трябва да е произведение, написано и публикувано в страната, от автор, роден и живял в САЩ

Берлинският литературен фестивал ще посрещне 150 автори от 50 страни

Освен основната програма на литературния форум, който ще бъде от 5 до 14 септември, ще се проведе и дискусия за крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" с участието на политици като бившия министър на вътрешните работи Томас де Мезиер

"Детски и домашни приказки" на Братя Грим ще бъдат дигитализирини

Досега всеки желаещ да получи достъп до тези значими в културно и историческо отношение източници, е трябвало да разчита на оригиналите

От Шанхай до Париж – разказ за голямата война и забранената любов (откъс)

Базирана на истински събития и факти, историческият роман „Порцеланова луна“  на Джени Чанг отдава почит на китайските работници, изпратени на фронта

Роденият в Сараево писател Тиджан Сила спечели литературната награда "Ингеборг Бахман"

Сила победи 13 конкуренти и спечели престижния литературен конкурс на стойност 25 000 евро

Рисунка за корицата на първата книга за Хари Потър достигна рекордните 1.9 млн. долара

Илюстрацията на Томас Тейлър от дебютното издание на романа през 1997 г. стана обект на четиристранно наддаване между участници в продължение на почти 10 минути, преди да бъде продадена за рекордната сума