Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Най-горещите летни заглавия, които да слушаш

Най-горещите летни заглавия, които да слушаш

Юлските заглавия в аудио платформата Storytel заформят лятна буря от драма, любов и приключения, начело с вълнуващото партньорство между Калин Врачански и Яна Кузова

Снимка: iStock by Getty Images

Със затаен дъх слушаме втория сезон на българския аудиосериал "До дъно".

Още

До дъно: Истории за падение, отмъщение и любов с Калин Врачански

До дъно: Истории за падение, отмъщение и любов с Калин Врачански

Всичко започва в едно мрачно мазе в центъра на столицата, където бившият следовател Петър намира причина да изплува от мрачната алкохолна прегръдка. Преплетените съдби и душевните въпросителни карат слушателя да "изпие" до дъно тази човешка история, която приема изцяло нови измерения във втория сезон.

Колко дълъг и трънлив е пътят от омразата до любовта? Достатъчно ли е да обичаш някого, за да му простиш?

Тези два въпроса преследват въздействащите аудио персонажи на Калин Врачански и Яна Кузова като призраци от миналото. И така те вървят рамо до рамо към повърхността в тази напрегната драма за отмъщение, възмездие и любов. Какво още се крие зад образа на частния детектив Петър и защо историята е толкова въздействаща Калин Врачански разказва лично като гост в специалната рубрика на Impressio и Storytel.

Обещаващата вълнуващи емоции библиотека с юлски заглавия в Storytel включва още:

"Оргазъм за ушите" (Eargasm) от Storytel Original

Еротичната аудио поредица излиза точно на "July morning", може би един от дните, в които се сбъдват най-много еротични фантазии през лятото.

Още

Лято с "Вино от глухарчета" и какво означава оргазъм за ушите?

За виното от глухарчета и какво е да слушаш еротични романи

Горещият сезон е идеалното време за смели идеи, нови усещания и удоволствие до сутринта. Благодарение на 400 смели жени от Нидерландия, техните най-съкровени желания за телесни удоволствия са превърнати в интригуващи истории, които разчупват статуквото, че сексът е табу.

Правото на удоволствие е за всеки и по всяко време без повод за срам от формата му: секс с жена, с непознат, на необичайно място или с повече участници - фантазиите нямат граници. Това са истории, създадени от жени за жени, с една главна цел - женското удоволствие. При всички положения насладата е гарантирана.

"Черният лебед" от Насим Никълъс Талеб

В отговор на откритието на астроном, през 2004 г. The New York Times обявява, че Вселената може да има "мирен край" след "десетки милиарди години", но предупреждава и че не може да се изключи експлозия на космоса след няколко милиарда години.

Още

Актрисата Силвия Петкова за опита си в Storytel: Дадох си сметка каква мощ има гласът в аудиокнигите

Актрисата Силвия Петкова за опита си в Storytel: Дадох си сметка каква мощ има гласът в аудиокнигите

Пишейки за същото откритие, The Washington Post прогнозира, че смъртта на космоса ще отнеме 30 милиарда години, добавяйки едно важно уточнение: "Остава невъзможно да се предскаже със сигурност съдбата на Вселената".

Кой би повярвал, че не е сигурно какво ще се случи след 30 милиарда години? Надменността на предсказанията - и вечната ни изненада, когато непредвиденото се случи - са темите на увлекателната книга на Насим Никълъс Талеб. Черният лебед е рядко или случайно събитие, което е неочаквано и се отличава с три характеристики - то е непредсказуемо, има огромно въздействие и може да бъде обяснено със задна дата. С други думи, свежда се до фразата "вероятно може би".

"След теб" от Джоджо Мойс

Години наред историята на Луиза Кларк вълнува читателите с трилогията "Аз преди теб", "След теб" и "Все още аз", превръщайки любовните романи в световна сензация. Опра Уинфри определя първата книга като: "Необичайна любовна история, която се чете на един дъх!".

Още

Лиза Василева, мениджър на Storytel за България: Все повече хора дават шанс на аудиокнигата

Лиза Василева, мениджър на Storytel за България: Все повече хора дават шанс на аудиокнигата

Във втората част, след като Уил вече си е отишъл, става ясно, че често използваната фраза "любовта ще спаси света" явно не е приложима абсолютно винаги. "След теб" разгръща турбулентното пътешествие между мъката, безсънието, внезапните изблици на гняв и безкрайния вътрешен диалог с човек, който вече не съществува в стремежа да изградиш отново живота си.

Но всеки, който е претърпял загубата на сродна душа, знае, че година и половина не е достатъчно време за "възстановяване". А може би и цял живот не е достатъчен. Дали ще успее, ще чуем в последната част на трилогията "Все още аз", която предстои да излезе в платформата през август.

"Гръцко синьо. Не съвсем пътеводител" от Анита Димитрова

Вероятно има безброй пътеводители, които описват най-добрите плажове в Гърция, познатите и непознати острови, храната, историята и гостоприемството. Затова тук присъства важното уточнение "Не съвсем пътеводител". Ако търсите практични съвети за цени, фериботи, ресторанти, паркиране, храна, ще ги откриете в тази книга. Ако търсите исторически справки и препратки към богатата гръцка култура, ще ги откриете в тази книга. Ако търсите лични изживявания и разкриване на непознати дестинации, също ще ги откриете в тази книга. С леко поетичен стил и приятен хумор тя може да се слуша в ролята на съветник или като вълнуваща приказка.

Още

Къде е Ружа Игнатова? Историята за най-голямата крипто измама в света оживява в Storytel

Къде е Ружа Игнатова? Историята за най-голямата крипто измама в света оживява в Storytel

Описанието на книгата обещава тридесет и две близки и далечни дестинации,, полезни съвети и не само...ще срещнем също вендети, тюлени, политически убийства, вулкани и земетресения, котки, любовна история, корабокрушения под звука на стъпките на Омир, Байрон, Казандзакис и Ленард Коен.

Аудио библиотеката този юли предлага още нестихващо разнообразие със заглавия като "Проблемът [на] Спиноза" от Ервън Д. Ялом, "Соларис" от Станислав Лем, "Убийството е всичко" от Антъни Хоровиц, "До всички момчета, които съм обичала" от Джени Хан и "Робин" от Дейв Ицков, а наваксването с дългия списък с книги за лятната ваканция се оказва, че не пречи да си ближеш сладоледа докато отмяташ заглавията в списъците за 1-7 клас или 8-12 клас.

Преди да прехвърлим страницата на календара на 30 юли отбелязваме Международния ден на приятелството! Още един чудесен повод да се присетим за близък човек и да му подарим цели 30 дни безплатен тестови период заедно с препоръка за първа аудио книга, която да чуе в Storytel, с функцията Refer a friend в приложението. Просто отваряме заглавието, което искаме да препоръчаме на любим човек, и от менюто с трите точки в горния десен ъгъл избираме "Подарете 30 дни безплатно на приятел" заедно с начина за споделяне - SMS, имейл, месинджър или Viber. Защото споделеното щастие е двойно щастие, нали така?!

Повече за Storytel

Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с каталог за слушане и четене от над 700 000 заглавия в световен мащаб. Визията на Storytel е светът да бъде едно по-съпричастно и емпатично място благодарение на добрите истории, които да бъдат споделяни и преживявани от всеки, навсякъде и по всяко време. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи StorySide, както и скандинавските Norstedts, People"s и Gummerus. Storytel има представителства в над 25 световни пазара, а седалището е в Стокхолм, Швеция.

Материалът е публикуван в партньорство със Storytel

Още

Интересът към аудиокнигите в България расте все повече

Интересът към аудиокнигите в България расте все повече

Още

Защо е трудно да си на 400 години и други обяснения в любов към аудиокнигите

Защо е трудно да си на 400 години и други обяснения в любов към аудиокнигите

Още

Над 4 милиона часа аудиокниги са изслушали българите в Storytel през 2021 г.

Над 4 милиона часа аудиокниги са изслушали българите в Storytel през 2021 г.

Още

Поредицата за Хари Потър - вече достъпна като аудиокниги на английски в Storytel България

Поредицата за Хари Потър - вече достъпна като аудиокниги на английски в Storytel България

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

10 заглавия от испански автори, в които ще се влюбите

Запознайте се с творчеството на разнообразни и вълнуващи писатели, родени на едно от най-красивите парчета земя на Иберийския полуостров - Испания

Ето кои са номинираните за наградите на "Перото"

За девети път Литературен клуб "Перото" и Национален център за книгата - НДК ще връчат своите награди

„Нощ на литературата": Откъси от 21 европейски заглавия ще се четат в 16 населени места в България

Целта на инициативата на Чешките центрове по света е да запознае публиката със съвременната европейска поезия и проза чрез четения на откъси от известни личности на нестандартни за литературата места - "читателски гнезда"

"Цветя на злото" от Шарл Бодлер в ново издание

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов

Бърни Топин: Човекът в сянка, написал най-големите хитове на Елтън Джон

Бърни Топин така и не става част от британските артистични среди

Разказ на Труман Капоти от началото на 50-те години бе публикуван за първи път

Капоти е в средата на двадесетте си години, изгряваща звезда, когато се мести от Ню Йорк в Таормина, Сицилия през 1950 г. и се настанява в живописната вила Фонтана Векия, обитавана някога от Д.Х.Лорънс