Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Над 4 милиона часа аудиокниги са изслушали българите в Storytel през 2021 г.

Над 4 милиона часа аудиокниги са изслушали българите в Storytel през 2021 г.

Аудиоплатфорамата вече предлага над 350 000 заглавия на български и английски език, като най-предпочитани сред тях са романите

През динамичната 2021 г. българските потребители са увеличили двойно потреблението на аудиокниги, което достига до впечатляващите над 4 милиона изслушани часа за една година в платформата на Storytel, сравнено с почти 2 милиона за 2020 г. Налагайки тенденции в създаването и разпространението на аудиосъдържание, Storytel работи непрестанно по разширяването на каталога от заглавия и подобряването на потребителското преживяване в приложението, за да бъдат добрите истории все по-достъпни, навсякъде и по всяко време.

"Хари Потър и орденът на феникса", прочетен от актрисата Силвия Петкова, е най-любимото заглавие в България за 2021 г. След него в класацията за най-слушани аудиокниги през годината се нареждат: "Шантарам", "Шогун", българската класика "Тютюн", "Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще", "На изток от рая", "Sapiens. Кратка история на човечеството", "Човек на име Уве", "Монахът, който продаде своето Ферари". След премиерата през октомври, "Тънкото изкуство да не ти пука", прочетена специално за Storytel от Николаос Цитиридис, също се нареди сред десетте най-предпочитаните заглавия за изминалата година.

"От Омир насам историите се разказват на глас. Различно е възприятието на една история, която достига първо до ухото. Създава се по-лично усещане, когато слушаш гласа на четеца. Затова отговорността на актьора, който озвучава, е голяма." сподели писателят Георги Господинов на официалното представяне на резултатите на Storytel за изминалата 2021 г.

Тази година романите са най-предпочитаната категория от слушателите. Огромен интерес се наблюдава и към детските аудиокниги, поради удобството за родителите да пускат чудати истории на децата си и лесно да контролират съдържанието чрез "детския режим" в приложението. Tретата най-слушана категория е литературата за самоусъвършенстване, следвана от класиката и криминалните истории.

2021 г. донесе хиляди нови заглавия в различните категории на платформата и приобщи още нови гласове към семейството на Storytel. Деян Донков, Владо Пенев, Орлин Павлов, Мая Бежанска, Ники Кънчев, Силвия Лулчева, Ники Илиев са само част от известните личности, застанали зад микрофона на Storytel. За някои от тях това бе и първи досег до света на аудиото. Класацията на най-слушани гласове за 2021 оглавява Силвия Петкова, следвана от Момчил Степанов, Даниел Цочев, Георги Георгиев - Гого, Гергана Стоянова, Даниела Йорданова, Христина Ибришимова, Чавдар Монов, Линда Русева и Симеон Владов.

В глобален мащаб потребителите на Storytel вече са над 1,700 000 . Изследване, проведено сред 20 251 потребители от различни пазари, на които Storytel oперира, извежда интересни данни за потребителските нагласи. 80% oт абонатите казват, че четат/слушат повече книги и по-често, откакто ползват Storytel. Докато 60% от слушателите споделят, че четат/слушат повече книги от различни жанрове, откакто слушат аудиокниги в Storytel.


 Повече за Storytel

Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с каталог за слушане и четене от над 700 000 заглавия в световен мащаб. Визията на Storytel е светът да бъде едно по-съпричастно място със страхотни истории, които да се споделят и преживяват от всеки, навсякъде и по всяко време. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи StorySide, както и скандинавските Norstedts, People"s и Gummerus. Storytel има представителства в над 25 световни пазара, седалището в Стокхолм, Швеция.

Материалът е предоставен от Storytel.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Излиза книгата, вдъхновила "Улицата на кошмарите" на Гийермо дел Торо

"Улицата на кошмарите" от Уилям Линдзи Грешам е забравена американска класика от ерата на Голямата депресия

Предстои осма поредна "Нощ на книгите за Хари Потър"

Тематични игри, декорация, костюми, откъси от романите с най-ярките и запомнящи се моменти, обвързани с магическите пътешествия, можете да намерите достъпно безплатно на сайта на издателство "Егмонт"

Нобеловата лауреатка Олга Токарчук ще е почетен гост на "Литературните срещи"

През април започва най-новата поредица от събития на Фондация "Прочети София", наречена "Литературни срещи"

"Бавно" - първата художествена творба на писателя Милан Кундера (откъс)

Няколко сюжетни линии бавно се сплитат, докато не се обединят окончателно в края на романа

Георги Господинов е писател на годината на Столична библиотека за 2021 г.

Раздават Седмите "Годишни награди" на Столична библиотека за 2021 г. - Писател на годината & Читател на годината .

Финландската "Пипи Дългото чорапче" излиза на български език

"Ние, Разбойникови" има големи успехи в Европа, наричан е свеж и анархичен, а героинята Виля ни напомня за Пипи