Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Ричард Клайдерман, Графа и Киномания сред акцентите в НДК

НДК - ПРОГРАМА

Ричард Клайдерман, Графа и Киномания сред акцентите в НДК

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 21 - 30 ноември 2018 г.

Ричард Клайдерман ще отбележи 40 години от началото на сценичната си кариера с концерт на 29 ноември в Зала 1 на НДК (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

21 НОЕМВРИ /СРЯДА/

- Пресконференция по повод 32-рото издание на Новогодишен музикален фестивал ще се състои в сряда (21 ноември) от 11:00 часа в Литературен клуб "Перото".

- На 21 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото" вечерта ще бъде посветена на холандската литература. Организатор на събитието е издателство "Колибри".

22 НОЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

- Поради огромния интерес филмът "Всички знаят" ще бъде показан на извънредна прожекция на 22 ноември (четвъртък) от 19:00 часа в зала 1 на НДК. Билетите вече са в продажба.

*Пълната програма, снимки и анотации за Киномания 2018 можете да намерите ТУК

- Крими вечер на писателите криминалисти от клуб Саламандър ви очаква на 22 ноември в Литературен клуб "Перото". Събитието е с начален час 18:00 и ще бъдат представени "Десет крими шедьовъра".

23 НОЕМВРИ /ПЕТЪК/

- Победителките в конкурса "Жена на годината", организиран от списание GRAZIA, ще бъдат обявени на 23 ноември в зала 2 (Театър Азарян). Конкурсът, който награждава едни от най-заслужилите дами в различни професионални сфери, за 12-а поредна година иска да покаже, че въпреки обърканото време, в което живеем и обстоятелствата около нас, които слагат видими и невидими граници на свободата, стремежите и живота ни, ние сме хората, от които зависи всички пътища да са отворени и всички цели да са постижими.

- Конференция по образованието организирана от Ол Ченълс Комюникейшънс ще се проведе в дните 23 и 24 ноември от 9:00 часа в зали 3, 3.1, 3.2 и 10 на НДК.

- Представяне на романа "Дневникът на еврейската принцеса" от Саулюс Шалтянис ви очаква на 23 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото".

24 НОЕМВРИ /СЪБОТА/

- Спектакълът на Дерида Денс Център - "I Identify" можете да гледате на 24 ноември от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян. Спектакълът поставя въпроса за автентичността на собственото "аз" в епохата на късния капитализъм. Нашите тела са потенциална територия за нова печалба, а идентичността ни се гради изцяло през лога, марки и брандове. Каква е цената на съпротивата и отказа да се участва, когато самите ние сме продуктите на пазара?

"I Identify" („Аз се определям”) и „Palace.” ("Дворец.") на на Derida Dance Center

- Спектакълът "Мъртва природа", продукция на "Тихо пространство" и ДНК можете да гледате на 24 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

- Конференция под мотото "Образование 2018" ще се състои на 24 ноември от 09:30 часа в Литературен клуб "Перото".

25 НОЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/

- Постановката "В очакване на Годо" с участието на Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов ще можете да гледате на 25 ноември от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян.

- Образователен форум организиран от Адвент Груп ще се проведе на 25 ноември в зала 9 на НДК.

26 НОЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

Още

"Медии и свобода на избора" на фестивала NEDRAma International

"Медии и свобода на избора" на фестивала NEDRAma International

- Спектакълът "Пътуване към Ада" под режисурата на Ани Васева и с участието на Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов ще можете да гледате на 26 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

На 26 ноември от 19.00 часа в театър "Азарян" ще бъде премиерата на представлението "За кравите" на руският режисьор Семьон Александровски.

Създателят на Pop-Up Театр в Санкт Петербург е номиниран три три пъти за най-престижната театрална награда в Русия "Златна маска"

27 НОЕМВРИ /ВТОРНИК/

- На 27 и 28 ноември от 20:00 часа в зала 1, Владимир Ампов - Графа ще зарадва своите фенове с два поредни различни и впечатляващи концерти с много нова музика и вълшебна енергия.

Владимир Ампов - Графа

- Спектакълът "Корабът Нощ" по текстове на Маргьорит Дюрас и с участието на Петя Силянова, Пламена Гетова, Татяна Лолова и Цветана Манева ви очаква на 27 ноември от 19:00 часа в Театър Азарян.

- Книгата на Венцеслав Константинов "Котката на Сократ" ще бъде представена на 27 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото".

- Конференция "Иновационен център" ще се проведе в дните от 27 до 29 ноември и ще обхване зали 3, 3.1, 3.2, 7, 8 ,9 и 10.

28 НОЕМВРИ /СРЯДА/

- Австралийският спектакъл "Split", част от платформата Мигриращото тяло ще можете да гледате на 28 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

- Премиера на книгата на Анна Кабанова ще се състои на 28 ноември от 18:00 часа в Литературен клуб "Перото".

29 НОЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/

- Популярният френски пианист Ричард Клайдерман ще отбележи 40 години от началото на сценичната си кариера с концерт в София. На 29 ноември от 20:00 часа вълшебникът на клавишите ще свири за своите почитатели от столицата в зала 1 на НДК

Ричард Клайдерман (Снимка: Кантус Фирмус)

- Документалният спектакъл "Апарт" на режисьора Илко Ганев и Сдружение 22:22 ще бъде показано премиерно от 19.00 часа в Театър Азарян. В спектакъла са използвани документални разкази и интервюта на бележити български режисьори и актьори като Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Ицхак Финци, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, Стефан Илиев - Чечо, Христо Домусчиев и др.

"Апарт" е част от програмата на Международния театрален фестивал-лаборатория "NEDRAma- international", който се провежда от 25 до 30 ноември 2018 г.

30 НОЕМВРИ /ПЕТЪК/

- Приказният спектакъл "Кралят Елен" ви очаква отново на 30 ноември от 18:30 часа в Театър Азарян. Негов автор е младата режисьорка Анастасия Събева, която е събрала осем съвсем млади актьори. Един спектакъл, който ни подсеща, че улисани в бита, грижите и ежедневните трудности забравяме поезията и романтиката на живота.

"Кралят Елен", спектакъл на Театър Азарян (Снимка: НДК, фотограф: Орлин Огнянов)

- "Тотална щета" - комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти ще можете да гледате на 30 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

Леонид Йовчев в "Тотална щета" (Снимка: НДК)

- На 30 ноември в зала 6 на НДК ще се състои конференция на Компанията за международни конгреси.

- Балкански фестивал на ракията ще се проведе от 30 ноември до 2 декември в зала 8 на НДК.

- Книгата на Керанка Далакманска ще бъде представена на 30 ноември от 18:00 часа в Литературен клуб "Перото".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Пламен Карталов: Нашите артисти пеят и под дъжда

Трети летен фестивал "Музи на водата" на Софийската опера и балет на сцената в Панчарево

За 13-та година фестивалът "Опера в парка" ще стартира на 25 юни

Събитието е в парка на Военна академия "Г. С. Раковски"

Шаржове на най-известния руския политически карикатурист Сергей Елкин – на всички дигитални платформи на БНР

Първата карикатура за кризата в България, събра няколко хиляди преглеждания

Анника Липсиус и диалогът на формите

Откриването е на 20 юни, 17.00 часа, изложбата ще продължи до 30 юни 2022 г.