В очакване на Годо

от Деян Донков

"В очакване на Годо" - спектакъл на Деян Донков

Режисьор: Деян Донков

Сценограф и костюмограф: Чавдар Гюзелев

Саунд дизайн: Калин Николов

Светлинен дизайн: Красимир Русимов и Златимир Дивчев

Рекламна визия и фотограф: Явор Веселинов

Изпълнителен продуцент: Красимира Кръстева

Помощник-режисьор: Стела Доковска

"В очакване на Годо" - спектакъл на Деян Донков

Участват: Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов, Мартин Цолов

"В очакване на Годо" по пиесата на Самюъл Бекет е режисьорската версия на Деян Донков, познат на българската публика с над 40 роли в театъра.

Спектакълът е вдъхновен от работата и приятелството между Деян Донков и проф. Крикор Азарян, който има формиращо значение за кариерата и артистично въображение на актьора.

"В очакване на Годо" - спектакъл на Деян Донков

"Изборът на произведение, с което да се почете личността на този, чието име носи театърът, е деликатна и сложна задача. Много исках да е нещо, което е вярно, тихо и искрено. Когато Деян Донков дойде с идеята да направи спектакъл точно на тази сцена и ми разказа причините за това, аз се изправих пред личната и искрена необходимост на един актьор да изрази преклонението си към своя учител, да направи опит да изкаже неизказаното. Казват, че и в най-тихите си спотаености, хората мислят в думи, независимо дали ги изричат или осъзнават. Театърът e история за силата на думите и за това как от летливата им субстанция се ражда материя, реалност или послание, което някой някъде би искал да предаде. Спектакълът "В очакване на Годо" е лично писмо до Крикор Азарян от негов актьор и приятел, с когото са имали силна връзка. И защото е емоционален жест и е на тази сцена, трябва да се случи, за да може, малко по малко, театърът да се изпълни с душа."

Яна Борисова, драматург и артистичен директор на Театър Азарян

1/1