Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Софийската опера представя "Валкюра" от Рихард Вагнер на фестивал в германския град Фюсен

СВЕТОВНА СЦЕНА

Софийската опера представя "Валкюра" от Рихард Вагнер на фестивал в германския град Фюсен

На сцената на фестивалния театър "Нойшванщайн" публиката ще види постановката, чиято премиера се състоя в София през юли 2023 г., под режисурата на Пламен Карталов - един от най-търсените Вагнерови режисьори

Impressio напомня, че в продължение на три седмици това лято, от 8 до 30 юли, Софийската опера постави седем заглавия от своя Вагнеров репертоар - новата постановка на тетралогията "Пръстенът на нибелунга" ("Рейнско злато", "Валкюра", "Зигфрид" и "Залезът

Софийската опера представя новата продукция на Пламен Карталов - "Валкюра" от композитора Рихард Вагнер, на 1 и 3 октомври, на музикалния фестивал "Кьонигсвинкел" във Фюсен, Германия, съобщиха организаторите.

Софийската опера представя новата продукция на Пламен Карталов - "Валкюра" от композитора Рихард Вагнер, на 1 и 3 октомври, на музикалния фестивал "Кьонигсвинкел" във Фюсен, Германия (Източник: Софийска опера и балет)

Още

Над 5000 зрители са посетили Вагнеровия фестивал на Софийската опера

Над 5000 зрители са посетили Вагнеровия фестивал на Софийската опера

На сцената на фестивалния театър "Нойшванщайн" публиката ще види постановката, чиято премиера се състоя в София през юли 2023 г., под режисурата на Пламен Карталов - един от най-търсените Вагнерови режисьори.

В ролите са Арис Аргирис - Вотан, Мариана Цветкова - Фрика, Мартин Илиев - Зигмунд, Бярни Тор Кристиансон - Хундинг, Гергана Русекова - Брюнхилде, Цветана Бандаловска - Зиглинде и др. Зад диригентския пулт във Фюсен ще бъде Лотар Загросек. Въведението към тази опера ще бъде от Детлев Айзингер, който дълги години изнасяше тези лекции в Байройт на Байройтския фестивал.

Вторият музикален фестивал "Кьонигсвинкел", посветен на крал Лудвиг Втори и на Рихард Вагнер, се провежда от 28 септември до 3 октомври във Фюсен.

С два спектакъла на "Валкюра" от Рихард Вагнер и пет концерта в четири от най-красивите барокови и ренесансови църкви в района на Кьонигсвинкел и във фестивалната зала "Нойшванщайн" събитието представя разнообразна и висококачествена фестивална програма, разказват организаторите.

Софийската опера има свои верни почитатели във Фюсен, отбелязват от музикалната институция. През 2015 г. по специална покана в "Нойшванщайн" беше представена първата продукция на Пламен Карталов на "Пръстенът на нибелунга".

Още

"Летящият холандец" закрива днес Вагнеровия фестивал на Софийската опера

"Летящият холандец" закрива днес Вагнеровия фестивал на Софийската опера

Impressio напомня, че в продължение на три седмици това лято, от 8 до 30 юли, Софийската опера постави седем заглавия от своя Вагнеров репертоар - новата постановка на тетралогията "Пръстенът на нибелунга" ("Рейнско злато", "Валкюра", "Зигфрид" и "Залезът на боговете"), "Тристан и Изолда", "Парсифал".

Режисьор на спектаклите е Пламен Карталов. Те бяха под диригентството на Константин Тринкс. Те бяха представени в залата на Софийската опера, а "Летящият холандец" - на лятната сцена "Музи на водата" край езерото Панчарево.

По данни на организаторите над 5000 зрители са посетили Вагнеровия фестивал на Софийската опера. По думите им събитието се е превърнало в притегателен център за почитатели на творчеството на Вагнер от цял свят. Гости от Германия, Франция, Австрия, Финландия, САЩ, Индия, Швейцария, Норвегия, Люксембург, Австралия и България са аплодирали спектаклите.

Българската телеграфна агенция (БТА) е медиен партньор на Софийската опера.

Още

Курт Ридъл се включва във Вагнеровия фестивал на Софийската опера

Курт Ридъл се включва във Вагнеровия фестивал на Софийската опера

Още

Байройтският фестивал планира да представи за първи път операта "Риенци" на Вагнер през 2026 г.

Байройтският фестивал планира да представи за първи път операта "Риенци" на Вагнер през 2026 г.

Още

Вагнерово лято със Софийската опера

Вагнерово лято със Софийската опера

Още

Софийската опера разбулва мистериите на Вагнер

Софийската опера разбулва мистериите на Вагнер

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Незрящи актьори играят "сляпа" "Чайка" на Чехов на фестивала в Авиньон

"Незрящата" версия на "Чайка" ще се играе от днес на фестивала в Авиньон

Мащабен спектакъл на "Корсар" очаква почитателите на балета в понеделник

Впечатляващ е постановъчният екип на най-новото заглавие на Бургаската опера: режисурата е на Галина Калчева, сценографията - на Иван Токаджиев

Cavalera приближават България!

Ще слушаме Cavalera на 15 юли 2024 г., в топ лятната локация - клуб "Маймунарника" в Борисовата градина, София.

Любо Киров започна "Ново турне 2024" с голям концерт в Плевен

Шоу на световно ниво, визуални ефекти и вълнуващата музика на Любо Киров завладяха най-голямата лятна сцена в родния му град

Всеки ще открие своето заглавие на фестивала "Сцена на кръстопът" през есента

Акцентите в новото издание на театралния фестивал в Пловдив са вълнуващи и за най-изисканите почитатели на "изкуството на мига"

Духът на конфликта между Русия и Украйна витае на театралния фестивал в Авиньон

"Виждам театъра като място, което има потенциала да разкрива и разрешава политически конфликти, място за нови форми на солидарност", казва режисьорката на "Майки, песен за военно време" - Марта Гурницка