Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Очаквайте Невъзможното на 23-то издание на Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът"

ТЕАТРАЛНА ФИЕСТА

Очаквайте Невъзможното на 23-то издание на Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът"

От 11 до 21 септември в Пловдив ще можете да се насладите на изключителен театрален празник с най-доброто от театралните ни сцени

Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" тази година ще е под мотото "Театъра - невъзможното" от 11 до 21 септември, съобщиха от пресцентъра на фестивала. Според предварителната програма, в пъзела от културни събития се очаква да бъдат включени постановки на театри от България, Украйна и Унгария, създавайки, по думите на фестивалния продуцент Ирен Чанкова, поредния изключителен театрален празник.

За фестивала ще се използват двете сцени на Драматичен театър "Н.О. Масалитинов" Пловдив, сцената на Кукления театър, в галерии и по улиците и площадите на града също ще шества театралният дух, допълва Чанкова. По думите й откриването ще се състои на 11 септември от 19,00 часа в голямата зала на Драматичен театър-Пловдив със съвместна продукция между пловдивския театър и Младежкия театър "Н. Бинев" София. Режисьорът Владимир Люцканов и неговият екип ще ни покажат как да я караме "По-полека" с музиката на неподражаемия Стефан Вълдобрев.

Сред останалите постановки са "Слава" на режисьора Стайко Мурджев, "Приятно ми е, Ива", "Трима мъже и една Маргарита", "Защото на мама така й харесва", "Празникът", "Вкус на мед", "Луда трева" по Йордан Радичков. В афиша е включен документалният спектакъл "АПАРТ" на Илко Ганев, събрал интервюта и разговори с едни от най-известните български актьори и режисьори. Класът на проф. Стефан Данаилов ще представи криминално-комично-еротичното "Зверско синьо на киното".

В последния ден, на Голямата сцена на пловдивския театър, ще се качи проф. Стефан Данаилов с представлението "Актрисата" на НТ "Иван Вазов", поставено от самия него.

Продажбата на билети за фестивалните прояви ще започне на 15 август на платформата на www.tickets.dtp.bg и от 1 септември на касата на ДТ-Пловдив. За повече подробности около програмата следете страниците на фестивала в социалните мрежи, а след 1 август и на обновения сайт: www.scenatepe.com.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на община Пловдив, Министерството на културата и няколко водещи фирми в региона.

Ето и поканата на организаторите:

Още

Стефан Мавродиев чества 75 години с премиерата на "Аз, Фойербах"

Стефан Мавродиев чества 75 години с премиерата на "Аз, Фойербах"

В годината, когато Пловдив е Европейска столица на културата, от 11 до 21 септември "Сцена на кръстопът" ще блесне в пъзела от културни събития, създавайки поредния изключителен театрален празник. В златолистните септемврийски дни и вечери на двете сцени на Драматичния театър в Пловдив, на сцената на Кукления театър, в галерии, по улици и площади ще шества театралният дух. Креативният директор Елин Рахнев зададе тазгодишния слоган на Фестивала - ТЕАТЪРА - НЕВЪЗМОЖНОТО. Актьори, режисьори, музиканти, писатели, художници - всички те, обединени от него, ще разказват на неповторимата пловдивска публика на езика на театъра сюжети за добро и зло, за любов и скръб, за живота.

Още

Един перфектен летен ден на Стефан Вълдобрев

Един перфектен летен ден на Стефан Вълдобрев

Така, заредени с празнично настроение, на 11 септември от 19 часа на Голямата сцена на Драматичния театър в Пловдив ще сложим началото с уникалната съвместна продукция между Пловдивския театър и Младежкия театър "Н. Бинев".

Режисьорът Владимир Люцканов и неговият екип ще ни покажат как да я караме "ПО-ПОЛЕКА" с музиката на неподражаемия Стефан Вълдобрев. Празничното настроение ще продължи и в следващата фестивална вечер, когато режисьорът Стайко Мурджев ще ни разкаже "СЛАВА!" - истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс, най-лошата певица на света.

Още

Михаил Билалов и Николай Урумов - двама съвсем голи мъже

Михаил Билалов и Николай Урумов - двама съвсем голи мъже

А след това една млада дама ще се представи с "ПРИЯТНО МИ Е, ИВА", и ще ни накара да се замислим колко личности живеят в един човек. Лиза Шопова ще ни разсмее с "ТРИМА МЪЖЕ И ЕДНА МАРГАРИТАТА", защото в живота често тръгваш за някъде, а се оказваш другаде. Комедийната тема продължава и в "ЗАЩОТО НА МАМА ТАКА Й ХАРЕСВА", където Лилия Абаджиева и компания, следвайки фестивалния слоган, ще ни преведат в невъзможността да намерим истинското си лице.

След това Явор Гърдев ще ни покани на "ПРАЗНИКЪТ", за да се задълбочим в размисли над отчуждението между поколенията и капсулирането на човека в собствения му свят, а в "ПО-РАЗЛИЧЕН ОТ ВСИЧКИ" Иван Савов ще доразвие тази тема. Как могат да се дават обещания в един преходен свят ще се опита да ни отговори "РАЗВРАТНИКЪТ" на Стоян Радев, а режисьорът Владимир Люцканов ще размишлява по темата за голямото завръщане в "АЗ, ФОЙЕРБАХ". Красимир Спасов ще ни запознае със "сърдитите млади хора", които искат да опитат всичко, което има "ВКУС НА МЕД", а Николай Урумов ще ни срещне с "ДВАМА СЪВСЕМ ГОЛИ МЪЖЕ", попаднали в трагикомична ситуация. Венцислав Асенов ще ни покаже двама кинаджии, които трудно и комично живеят с Камъни в джобовете.

Още

"Зверското синьо" от Филип Ридли за първи път на българска сцена в НАТФИЗ

"Зверското синьо" от Филип Ридли за първи път на българска сцена в НАТФИЗ

Маргарита Младенова ще ни разходи по "ЛУДА ТРЕВА", за да си припомним истините, написани от Йордан Радичков, а Николай Ламбрев-Михайловски ще ни направи съпричастни на драматичното "СПУСКАНЕ ОТ ВРЪХ МОРГАН". Теди Москов ще ни разкрие как "ТЪПИ ЕНТУСИАСТИ" от различни общности се справят в комични ситуации, а Борислав Чакринов ще ни накара да се посмеем с комедийната пародия за "АРСЕНИК И СТАРИ ДАНТЕЛИ". С интерес ще гледаме изключителния документален спектакъл "АПАРТ" на Илко Ганев, събрал интервюта и разговори с едни от най-известните и обичани български актьори и режисьори. Класът на проф. Стефан Данаилов, режисиран от Сава Драгунчев, ще ни задъха в криминално-комично-еротичното "ЗВЕРСКО СИНЬО" на киното. Гостите ни от Украйна ще ни поведат по Кръстосани пътеки, а Габриела Хаджикостова от Будапеща ще ни погледне с "ЦЪФНАЛИ ОЧИ". В съпътстващата програма ни очакват срещи с автори на книги за театъра, ще се насладим на музика, създадена за театър, и още куп изненади.

Още

Аня Пенчева и Стефан Данаилов в любовен дует в "Актрисата"

Аня Пенчева и Стефан Данаилов в любовен дует в "Актрисата"

На 21 септември, на Голямата сцена на ДТ-Пловдив проф. Стефан Данаилов ще изпълни обещанието, което даде преди година на същото място - да дойде и да играе на сцената. Финалният акорд на любимия Фестивал ще прозвучи с представлението "АКТРИСАТА" на Народния театър "Иван Вазов", поставено от самия Стефан Данаилов.

И така, притаили дъх пред труда и таланта на наши и чужди актьори, режисьори, сценографи, композитори, станали причина за най-високите постижения в театралното изкуство за сезона, ще се опитваме да разгадаем защо ТЕАТЪРА е НЕВЪЗМОЖНОТО. И отговора ще си даваме всички ние, участници в поредната, 23-та театрална фиеста, наречена Сцена на кръстопът.

Тук е мястото да благодарим на Община Пловдив и Министерството на културата за финансовата подкрепа, на Драматичния театър в Пловдив за гостоприемството и доброто сътрудничество, на всички, пожелали да участват в приключението Сцена на кръстопът.

Още

"Апарт" - вълненията, мислите и емоциите на легендарните ни артисти

"Апарт" - вълненията, мислите и емоциите на легендарните ни артисти

Театрален и дълбок поклон и на нашите спомоществователи, които въпреки трудностите и тази година подкрепиха българската култура в лицето на любимия Фестивал - инж. Димитър Георгиев, собственик на Козметична компания "Роза импекс", почетен консул на Украйна в Пловдив, Главен спонсор на Фестивала, и фирмите КЦМ 2000 ГРУП, фирма POWER BRANDS, МАИ ГРУП, Атаро клима, фирма "Димитър Маджаров", фирма "Ондулин".

Благодарим и на медийните си партньори, които традиционно и неуморно отразяват театралния празник и мотивират още хора да дойдат на театър.

Времето лети, септември наближава. Почивайте и събирайте сили, на 11 септември започваме!

Да живее Фестивалът!
Ирен Чанкова, фестивален продуцент

Още

"Сцена на кръстопът" тази година ще бъде за "Театъра Вълшебно"

"Сцена на кръстопът" тази година ще бъде за "Театъра Вълшебно"

Още

"Сцена на кръстопът" отдава почит на режисьора Юлия Огнянова и драматурга Константин Илиев

"Сцена на кръстопът" отдава почит на режисьора Юлия Огнянова и драматурга Константин Илиев

 

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

Картина на Артемизия Джентилески, която досега се смяташе за изгубена, беше изложена в замъка Уиндзор

Смята се, че произведението, озаглавено "Сузана и старейшините", е било поръчано от съпругата на Чарлз Първи - Хенриета Мария от Франция, докато тя се е подготвяла за раждане

Китай, какъвто не сте го виждали: При Бога на чая, дъждовната гора и цветята

Китайската национална телевизия CCTV засне филм с авторката на Impressio Юлия Владимирова

Прощалният филм "Опус" на японския композитор Рюичи Сакамото с премиера във Венеция

Прочувствената лента е снимана в продължение на няколко дни, само половин година преди смъртта на Рюичи Сакамото на 28 март на 71-годишна възраст

Откриха гробница на жрец в Перу на 3000 години

Свещеникът, наречен "Жрецът на Пакопампа", беше намерен под шест слоя пепел, смесени с черна пръст

Неолитно селище е открито във Франция след 150-годишно търсене

"Това е последното парче от пъзела, което ни липсваше", казва Реми Мартино от Националния център за научни изследвания (CNRS), който открива селището заедно със своя екип

Гледаме "I Wanna Dance with Somebody: Филмът за Уитни Хюстън" в HBO Max

Това 148-минутно пътешествие през живота и кариерата на Уитни Хюстън отвежда зрителите на вдъхновяващо, трогателно и емоционално пътуване

Виж всички

Календар