Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Вижте номинираните млади таланти за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

МЛАДИ ТВОРЦИ

Вижте номинираните млади таланти за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Огромна конкуренция между изумителни творци в борба за най-елитния арт приз за млади артисти в България

Единствената българка, директно одобрена за солист на руска трупа, мултиталант- режисьор, уникален визуален артист, виртуозен музикант и двойна номинация за изключително впечатляващ екранен дует са избраните и номинирани за култовата Награда за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" тази година.

На 26-и април за тринадесети пореден път предстои Официалната Церемония за връчване на най-престижния и чакан приз за млади творци в България - този на Фондация "Стоян Камбарев". И тази година битката ще бъде повече от оспорвана заради невероятните качества и безспорни успехи на номинираните.

Ето кои са петте номинации тази година:

АЛЕКСАНДЪР ЛАЗАРКОВ, визуален артист, 23 г. /инсталация, скулптура, графика/

Александър Лазарков (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Забелязан е заради неподправения му интелект и усет към актуалния живот на съвременното изкуство. Завършва "Графика" в Националната Художествена Академия. Смел в експериментирането с изразни средства, не спира да изненадва с нови интерпретациии на теми от сферите на биологията, екологията, химията, физиката и психологията.

Александър Лазарков (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Заминава да твори в Испания, по програма Еразъм. През 2021 г. Александър е номиниран за най-сериозната наградата за млади художници - БАЗА. Жаден за дискусии и споделяне на идеи, вече е реализирал няколко самостоятелни изложби, дори на нетипични места като подлез. Човек на Духа, Разума и Чувствата.

ЕМОНА ГЕОРГИЕВА , балерина, 19 г.

Емона Георгиева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Занимава се танци от 4 годишна, но за балетната станка се хваща чак на 15, когато е приета в Национално Училище за Танцово Изкуство с профил модерен танц в класа на хореографа Галина Сребрева, с която работи и до днес. На 17 печели първо отличие на конкурса "Анастас Петров", сребърен и бронзов медал на световните финали в Португалия и стипендия за Joffrey Academy of Dance - Chicago. След това кандидатства за трупата на Борис Ейфман - Санкт Петербург.

Емона Георгиева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Одобрена е за ролята на Кармен след тежък кастинг. Пандемията осуетява мечтите на първата българка директно одобрена за солист на руска трупа, но Емона не се отказва и отскоро е част от трупата на Държавна Опера Бургас.

БЮРХАН КЕРИМ, театрален режисьор, 26 г.

Бюрхан Керим (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Учи в актьорския клас на проф. Маргарита Младенова в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Снима във филма "8 минути и 19 секунди" по Георги Господинов на режисьора Кристина Грозева. Започва да учи и режисура в сценичните изкуства. В Румъния пише пиесата "Името ми бе...", по-късно създава и радиопиеса със същото заглавие.

Бюрхан Керим (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Дебютира като режисьор в ТР Сфумато с "Край на играта" по текстове от Хулио Кортасар, Хосе де Еспронседа и стари испански романси. Професионалните интереси на Бюрхан са в областта на театъра, литературата, драматургията и музиката. Предстои излизането на първия му роман "Лавандуловото момче".

КАЛИНА АНДРЕЕВА, музикант, 21 г.

Калина Андреева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Родена е музикантско семейство, като дете започва с пиано, но после избира контрабаса и продължава обучението си в НМА "Проф. Панчо Владигеров", в класа на проф. Д-р Петя Бъговска. Паралелно се занимава с народна музика, джаз, рок и фънк. Като контрабасист участва в престижни, музикални джаз фестивали, а с класически контрабас печели множество конкурси като Doublebass Competition of C. D. von Dittersdorf - Словакия, "Светослав Обретенов" и др.

Калина Андреева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Пее във вокално студио "Нуша" на Нели Андреева, с който представят българския фолклор по целия свят, включително с онлайн концерт, по поръчка за Белия дом в САЩ. Калина е била е част от World Youth Orchestra, с които записва за National Geographic.

ЙОАН ПОПОВ, 23 г.и АЛЕКСАНДЪР ГРИГОРОВ, 31 г., двойна актьорска номинация

Йоан Попов (вляво) и Александър Григоров във филма "Един асансьор разстояние", режисьор Крис Захариев (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Забелязани са от журито, заради изключителната си екранна симбиоза, партньорство и органично актьорско присъствие в дипломния филм на режисьора Крис Захариев - "Един асансьор разстояние". Двамата състуденти завършват НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. д-р Ивайло Христов. На сцената на учебния театър играят в "Суматоха" от Йордан Радичков и печелят Награда "Златен Кукерикон" в категория "Млада Надежда".

Йоан Попов, Александър Григоров и Павел Поппандов във филма "Един асансьор разстояние", режисьор Крис Захариев (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

ЙОАН се занимава и с музика- пее, свири на китара, пиано и барабани, композира. Участва в 4 мюзикъла на Държавна опера Варна, сред който са "Цар Лъв" с режисьор Петко Бонев и рок мюзикъла "Коса" на режисьор Борис Панкин. Реализира театрални проекти през сдружение Суматоха.

Йоан Попов (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

АЛЕКСАНДЪР започва пътя си в актьорското студио на Малин Кръстев в Младежкия театър, а вече е част от трупата на Сатиричния театър "Алеко Константинов". Театралните му превъплъщения са неизброими. Снимал е в английския телевизионен сериал "Plebs".

Александър Григоров (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Още

Виртуозната 17-годишна Лора Маркова е носител на Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

17-годишната Лора Маркова с Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

Пет номинации, един носител на мечтаната награда! Победителят ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3 000 лв!

Най-важното обаче е, че не само той, но и всички номинирани ще получат сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни арт проекти и ще станат част от семейството на Фондация "Стоян Камбарев", която дава криле и сбъдва мечтите на младите и талантливите.

Кой ще спечели Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев, определя жури, в което влизат членовете на Фондацията начело с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация "Стоян Камбарев" ще бъде на 26-и април в JOY Station. Именно тогава на живо публиката за четвърти път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет).

Още

Вижте бъдещите Фелини, Спилбърг и София Копола - финалисти на НАГРАДА ЗА КИНО 355 тази година

Вижте бъдещите Фелини, Спилбърг и София Копола - финалисти на НАГРАДА ЗА КИНО 355 тази година

3-ма млади кинорежисьори, селектирани от престижно международно жури от Холивуд, Великобритания, Италия и България ще заснемат и монтират 5 минутен игрален филм само за 5 дни. Имената на избраните финалисти са Антоний Христов, Лора Маркова и Орлин Менкаджиев.

Един от тях ще заслужи статуетка и 10 000 лв. за следващия си филм, след гласуване на живо от всички гости на Церемонията.

Водещ отново ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на класно шоу - кино, музика и незабравими емоции!

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев се осъществява с подкрепата на Министерството на Културата и Столична Община, официалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН, РИСК Инженеринг и Разсадник НАНОВСКИ и благодарение на КАРИ Резидънс, IDEAcomm, Технополис, MERCI, Prime Development, SSG, Винарска изба Катaржина Естейт и Rois

Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

Вижте номинираните за Полет в Изкуството:

Вижте финалистите за НАГРАДА ЗА КИНО 355:

Вижте ТВ версия на Церемония 2022:

Абонирайте се и последвайте Фондация "Стоян Камбарев": 
Website | YouTube | Instagram | Facebook

Още

Награда за Кино 355  на Фондация "Стоян Камбарев" с ново звездно жури

Награда за Кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" с ново звездно жури

Още

Прекрасна година за режисьора и писател Петър Денчев -  един от лауреатите на Фондация "Стоян Камбарев"

Въпреки пандемията режисьорът и писател Петър Денчев превзема Мелпомена с размах

Още

Кои са изумителните пет млади творци, номинирани за Награда за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

Кои са изумителните пет млади творци, номинирани за Награда за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

Още

Награда за Кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква младите филмейкъри за четвърта поредна година

Награда за Кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква младите филмейкъри за четвърта поредна година

Още

Мултиталантът Крис Захариев е носител на Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2020

Мултиталантът Крис Захариев е носител на Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2020

Още

Президентът Стоянов и княгиня Мириам връчиха награда "Стоян Камбарев" на актьора Димитър Николов

Президентът Стоянов и княгиня Мириам връчиха награда "Стоян Камбарев" на актьора Димитър Николов

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

"Фантомът на операта" пристигна с Боинг

100 души строят сцената в НДК, пресъздаваща Парижката опера

Ралица Бежан с ново стилно видео към песента "ЕТО МЕ"

С ярък театрален привкус, кинаджийско, ретро-симпатично и в същото време, носещо усмивка, свежест и настроение, видеото носи неподправения почерк на чаровната актриса и певица

"Мария Монтесори: Новата жена" в разпространение от 12 април

Филмът е вдъхновен от живота и делото на Мария Монтесори

Трагичната и вдъхновяваща история на Ейми Уайнхаус оживява на кино от 12 април

"Ейми Уайнхаус: Back to Black" е безпрецедентен поглед към една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика

"Паднали листа" на Аки Каурисмаки тръгва на кино от 5 април

Меланхоличният шедьовър на финландския режисьор безспорно е едно от най-добрите кино заглавия за истински ценители

Мюзикълът Mamma Mia! отбелязва 25 години на лондонска сцена

"Мисля, че Mamma Mia! промени динамиката. Мисля, че е заслужи своето място в културната история на музикалния театър", каза продуцентката Джуди Креймър

Виж всички

Календар