Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Награда за Кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква младите филмейкъри за четвърта поредна година

БЪДЕЩИ КИНОТВОРЦИ

Награда за Кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква младите филмейкъри за четвърта поредна година

3-ма млади режисьори ще снимат 5-минутен филм за 5 дни, победителят ще спечели статуетка и 10 000 лв.

2021 г. Младият кинорежисьор Виктор Иванов получава Наградата за Кино 355 от Председателя на Фондацията Деси Тенекеджиева и продуцента Иван Тонев (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Началото на 2022 година е идеалното време за код "Три-Пет-Пет" и здрава филмова битка. Любов, вяра, свобода, изолация, дистанция, лудост, мечти и какво ли още не - толкова много вдъхновяващи теми предлагат последните две странни години, в които живеем.

Фондация "Стоян Камбарев" продължава традицията и за 4-та поредна година предизвиква младите кинотворци като им предоставя възможността за участие и победа в НАГРАДА ЗА КИНО 355 (ТРИ-ПЕТ-ПЕТ). Иновативният филмов конкурс се осъществява с подкрепата на Столична Община.

Финалистите на Наградите за Полет в изкуството и Кино 355 за 2021 година на Фондация "Стоян Камбарев" на официалната церемония по награждаването (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

А откъде идва името на наградата?

Елитно международно жури от Европа, Холивуд и България ще оценява кандидатурите и ще селектира 3-ма режисьори, всеки от които ще заснеме и предаде 5-минутен игрален филм само за 5 календарни дни.

Името на председателя на журито ще бъде обявено скоро, като изненадата е голяма!

Иван Тонев с финалистите за Наградата за кино 355 за 2020 г. (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

От 1 януари до 1 февруари 2022 г. младите филмейкъри, може да кандидатстват при пълна свобода на тема, стил и жанр на филмите си. Има само едно ново условие и задача, с която трябва да се съобразят кандидатите, когато пишат своите сценарии и предават синопсиса си - а именно филмите им трябва да бъдат с НЕОЧАКВАН КРАЙ, като се допускат само изцяло авторски сценарии.

Деси Тенекеджиева награждава победителя в Наградата за кино 355 за 2019 година Йордан Михайловски (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Фондация "Стоян Камбарев" ще продуцира трите късометражните ленти и ще предостави на екипите 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с възможност за ползване на декори, осветление, реквизит и гардероб. Разбира се, филмите могат да бъдат заснети и на друга, желана от младите кинотворци локация. Аудио техниката за снимки и аудио постпродукцията ще бъде осигурена благодарение на ARS Digital Studio.

За първи път и тримата финалиста (на възраст между 18 и 30 години) ще получат и финансов стимул за филмите си от 1 500 лв.

Финалистите на Наградата за кино 355 от 2020 г.: Евгения Танева (вляво), Петер Чивийски и Ваня Бойчева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Традиционно, крайният избор на победителя ще бъде в ръцете само и единствено на публиката, която ще гледа филмите премиерно и ще гласува на живо по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев" - 13-та Награда за Полет в Изкуството и 4-та НАГРАДА ЗА КИНО 355.

Дългоочакваното от всички млади творци в България събитие, ще се проведе в края на април 2022 г.

Финалистите на Наградата за кино 355 от 2019 г.: Надя Тодорова, Йордан Михайловски и Стефани Райчева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Носителят на НАГРАДА ЗА КИНО 355 ще получи прекрасна бронзова статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия му филм от NOVA Film.

2020 г. Деси Тенекеджиева и холивудският продецент Фил Рот връчват Наградата за Кино 355 на Ваня Бойчева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Миналата година 13-членното професионално международно жури с Почетен председател легендарния продуцент от 20 Century Fox - Освалдо де Сантис и председател проф. Георги Дюлгеров, селектира младите Виктор Иванов, Роуз Траян и Елена Чергиланова.

Публиката избра за победител Виктор и неговата брилянта черна комедия "10 начина да умреш".

2021 г. Тримата финалисти за Наградата за Кино 355 - Росица Траянова, Виктор Иванов и Елена Чергиланова (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Очевидно тежките теми продължават да предизвикват режисьорското любопитство на младия кинаджия. Вчера беше последният снимачен ден на новия му филм с шокиращо заглавие "Калоян, който се самоуби". Освен 10 000 лв. от Фондация "Стоян Камбарев", филмът е подкрепен от НФК, програма Дебюти и от продуцентските компании BLACK SEA FILM и NOVA Film на Деси Тенекеджиева, която сподели:

"Само за три години, благодарение на НАГРАДА ЗА КИНО 355 се появиха цели 15 нови български филма, които продуцирахме! И повярвайте ми, по нищо не си личи, че 9 от тях са заснети и завършени за толкова кратко време. Някой имат завиден фестивален живот и са носители на много международни награди, като например филмите на Евгения Танева и на Роуз Траян. Вече са заснети и следващите филми на нашите победители Йордан Михайловски, Ваня Бойчева и Виктор Иванов, с които ще работим и в бъдеще.

Сега с нетърпение очакваме новото ято кино таланти и техните истории с неочакван край. Така че, млади приятели, не оставяйте за последно, а се включвайте в НАГРАДА ЗА КИНО 355 още през първите дни на новата година!"

Всичко за наградата и кино състезанието както и условия, може да намерите ТУК - http://kambarev.com/bg/355

Абонирайте се и последвайте Фондация "Стоян Камбарев":
Website | YouTube | Instagram | Facebook

Още

Звездното световно жури обяви тримата финалисти за Награда за Кино 355

Звездното световно жури обяви тримата финалисти за Награда за Кино 355

Още

"10 секунди" - филмът финалист на Награда за Кино 355 с отличие за Най-добър дебют в Москва

"10 секунди" - филмът финалист на Награда за Кино 355 с отличие за Най-добър дебют в Москва

Още

Магичните Елхи на таланта грейнаха за трета година в центъра на София

Магичните Елхи на таланта - най-празничното място в София

Още

Виртуозната 17-годишна Лора Маркова е носител на Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

17-годишната Лора Маркова с Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

Още

ЛЮБОВ на маестро Камджалов и Деси Тенекеджиева с магични коледни концерти във Варна

ЛЮБОВ на маестро Камджалов и Деси Тенекеджиева с магични коледни концерти във Варна

Още

Мултиталантът Крис Захариев е носител на Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2020

Мултиталантът Крис Захариев е носител на Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2020

Още

Награда за кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква млади кинотворци за 3-та поредна година

Награда за кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква млади кинотворци за 3-та поредна година

Още

Невероятен отбор от Холивуд, Англия, Италия и България в журито на Награда за кино 355, в който влезе и проф. Георги Дюлгеров

Невероятен отбор от Холивуд, Англия, Италия и България в журито на Награда за кино 355, в който влезе и проф. Георги Дюлгеров

Още

Легендарният Освалдо де Сантис от Twenty Century Fox ще оглави журито на Награда за кино 355

Легенда от Twenty Century Fox оглавява журито на Награда за кино 355

Още

Награда за кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" за втора поредна година предизвиква млади кинотворци

Награда за кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" за втора поредна година предизвиква млади кинотворци

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Новият филм на Мартин Скорсезе е включен в селекцията на кинофестивала в Кан

"Killers of the Flower Moon"е вдъхновен от романа "Убийците от Оклахома и раждането на ФБР" на Дейвид Гран и е с участието на любимите му актьори Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро

Гангстери, емигрантски неволи и рап-музиката на Xatar в новия хит на Фатих Акин

Боксофис хитът "Рейнско злато" на световноизвестния германски режисьор тръгва по кината от 31 март

Клинт Истууд ще режисира последния си филм

Клинт Истууд се отправя към последното си режисьорско пътешествие

Пролет по Франсоа Озон

За две поредни седмици, Френският институт в България ще ви потопи в богатата и ярка филмография на един от най-интересните френски режисьори

От La Strada до "Часовете" - от страдащите до независимите женски образи в киното

На 6 април от 19:00 ч. в Casa Libri ще се състои премиерата на книгата „От „Ла страда“ до „Часовете“ - от страдащите до независимите женски образи в киното“ на Вивиан Праматароф-Хамбургер и Андреас Хамбургер

Прожекция на "Да обичаш на инат" и среща с режисьора Николай Волев в кино "Одеон"

Кампанията "30 вечери с 30 класики" на Филмаутор продължaва на 31 март