Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Любовното кинообяснение на Тарантино - "Имало едно време… в Холивуд"

ФИЛМОВА ПРОВОКАЦИЯ

Любовното кинообяснение на Тарантино - "Имало едно време… в Холивуд"

Как да устоиш на тандема Леонардо Ди Каприо и Брад Пит ?!

Още

"Лошото момче" Куентин Тарантино: Често ме питат ходил ли съм в киношкола. Не, ходех на кино

"Лошото момче" Куентин Тарантино: Често ме питат ходил ли съм в киношкола. Не, ходех на кино

Всички, които обичаме киното в най-забавните му и неочаквани проявления, знаем, че името Куентин Тарантино е запазена марка за гарантирано забавление пред големия екран. Като се почне от култовите му "Глутница кучета" (1992) и "Криминале"(1994), мине се през "Джаки Браун"(1997), "Убий Бил"(2003, 2004), "Гадни копилета"(2009) и се стигне до "Омразната осморка"(2015), всички сме наясно, че купим ли си билет да гледаме филм на Тарантино - необичайният сюжет е абсолютно задължителен, смях през сълзи и сълзи през смях ще има в изобилие, няма как да се мине без кървави сцени и неочаквани обрати и разбира се, без звезден каст и брилянтна актьорска игра!

Куентин Тарантино по време на снимките на "Имало едно време...в Холивуд" (Снимка: © Sony Pictures Entertainment )

Още

"Апокалипсис сега" се завърна в нова версия

"Апокалипсис сега" се завърна в нова версия

Ето я и новата му филмова провокация - "Имало едно време...в Холивуд" (2019). Дългоочакваният девети филм на Тарантино е вече на голям екран и у нас. Разточителен във времетраенето си, неочаквано различен, носталгичен, красив като романтично обяснение в любов, "Имало едно време в Холивуд" предлага на зрителите едно доста лично кинопътуване, назад към края на 60-те години на ХХ в Холивуд. Разбира се, това пътуване е по Тарантиновски забавно и доста приятно в компанията на един звезден актьорски тандем (за първи път заедно в пълнометражен филм) - Леонардо Ди Каприо и Брад Пит, които видимо умират от удоволствие, докато играят почти екранни братя и които се зареждат един друг с енергията си до степен, че химията от екрана се пренася като настроение и в киносалона.

"Имало едно време...в Холивуд" (2019) (Снимка: "Александра филмс")

Още

Семейство Адамс 20-години по-късно: Съвършената Анди Макдауъл е свекърва в хорър с булка-беглец

Семейство Адамс 20-години по-късно: Съвършената Анди Макдауъл е свекърва в хорър с булка-беглец

Дали деветият филм в кариерата на Тарантино ще бъде последен или предпоследен, си питаме не само ние, неговите фенове, след като елегантно намекна в няколко свои медийни изяви, че имат такава вероятност, ако филмът е приет добре, но и всички, които следят актуалния киноафиш у нас и по света. "Имало едно време... в Холивуд" е най-скъпата продукция в кариерата на режисьора, реализирана с бюджет от 90 милиона долара. Приходите от дебютния уикенд в САЩ са 41, 1 милиона долара като изместват най-добрия резултат на "Гадни копилета" от 2009 г. До тази седмица, американските зрители са похарчили 114 300 000 долара за да гледат магичното кинопътуване на Тарантино към стария Холивуд в четирите си седмици, в които е на екран отвъд Океана.

Брад Пит, Леонардо Ди Каприо и Ал Пачино в "Имало едно време...в Холивуд" (2019) (Снимка: "Александра филмс")

Още

Вижте как се промени Леонардо Ди Каприо през годините

Вижте как се промени Леонардо Ди Каприо през годините

Действието на "Имало едно време... в Холивуд" е ситуирано през 1969 г. в Холивуд и разказва за бивша голяма звезда от телевизионните уестърни на име Рик Далтън (Леонардо Ди Каприо), който е зациклил и леко изпаднал от актуалните продукции и отчаяно се опитва да си стъпи на краката и да се прехвърли в киното. Същите амбиции има и някогашният му дубльор и сегашен добър приятел и момче за всичко - Клиф Буут (Брад Пит). В сюжета умело са преплетени историите на двамата измислени герои с реално случили си действия в Холивуд по това време като бруталното убийството на съпругата на режисьора Роман Полански Шарън Тейт (в ролята Марго Роби), както и няколко действителни фигури от американското и италианското кино по това време, а също и историята с прословутите хипита на Чарлс Менсън.

Марго Роби в "Имало едно време...в Холивуд" (2019 ) (Снимка: "Александра филмс"/© Sony Pictures Entertainment)

Още

Новият златен триъгълник в киното: Брад Пит, Леонардо ди Каприо, Тарантино

Новият златен триъгълник в киното: Брад Пит, Леонардо ди Каприо, Тарантино

С "Имало едно време...в Холивуд", Тарантино отново успява за изненада публиката си с оригинална история, създадена в бравурната стилистика. Тук обаче историята е задвижена от зрелите въпроси, свързани с неизпълнените очаквания, които всички остаряващи хора започват да си задават в един определен момент от живота си. Особено в Холивуд, където успехът върви рамо до рамо с неуспехът, тези въпроси отприщват доста драматични обрати. В центъра на историята е героят на Леонардо Ди Каприо - Рик Далтън, звезда на "Законът за Баунти", хитов телевизионен сериал през 50-те и началото на 60-те, но във времето, коагто Холивуд се придвижва към хипи естетиката, Рик се притеснява, че неговите звездни мигове са вече минало.

"Рик Далтън е страничен продукт на 50-те - герой от 50-те години на миналия век", споделя Леонардо Ди Каприо.

Леонардо Ди Каприо в "Имало едно време...в Холивуд" (2019) (Снимка: "Александра филмс"/© Sony Pictures Entertainment)

"Докато работехме с Куентин, видяхме историята на Рик Далтън като пътуване с огромна липса на увереност - неспособността му да бъде благодарен за позицията, в която се намира и за това, което вече е получил - той непрекъснато копнее за нещо повече", разказва Ди Каприо за психологическото състояние на своя филмов герой.

Рамо да рамо с Рик е Клиф Буут, бивш герой от войната, сега каскадьор двойник на Рик, изигран от Брад Пит. Клиф е доказал лоялността си към Рик и обратно - Рик е доказал своята към Клиф - тяхното приятелство е единственото истинско семейство, което всеки от тях има.

"Отношенията между нашите герои се градят върху връзката между актьор и каскадьор - да прекарате цялата си кариера заедно с такъв партньор е много по-разпространено по това време", разказва Брад Пит. "Говорихме за Стив Маккуин и Бъд Екинс, които бяха силен екип с The Great Escape, и говорихме за Бърт Рейнолдс и Хал Нудъм. Клиф и Рик наистина разчитат един на друг. Времето, когато не правиш нищо между снимките на два филма е по-изтощително от действителната работа на моменти, така че да имаш приятел, да имаш партньор, е много важно. Това е дори най-важното и в момента, в киното", разкрива Брад Пит за своя екранен образ.

Бард Пит в "Имало едно време...в Холивуд" (2019) (Снимка: "Александра филмс"/© Sony Pictures Entertainment)

Екранните спътници на Ди Каприо и Пит в пътуването на Рик и Клиф са смесица от реални и измислени герои - сред тяха са: Ал Пачино в ролята на Марвин Шварц, филмов агент, който "продава" добродетелите на италианските уестърни, Кърт Ръсел като Ранди, координатор на каскадьорите във филмовите продукции, Дакота Фанинг като член на семейство хипита.

Ал Пачино в "Имало едно време...в Холивуд" (2019) (Снимка: "Александра филмс"/© Sony Pictures Entertainment)

"В този град всички тези хора могат да съществуват един до друг, без дори да го съзнават ", казва Тарантино. "Идеята да изследвам онова време и онази епоха в Лос Анджелис - всички тези различни слоеве е това, което ме привлече", допълва още режисьорът.

"Това е уникален филм в кариерата на Куентин и той е най-емоционалният му", казва продуцентът Дейвид Хейман. "По някакъв начин той се вглежда във въздействието на филмите, които обича, в периода, в който израства, и в онова, което му помага да го оформи - любовното писмо до един Холивуд, който вече не съществува. Но намирам сценария за толкова трогателен - едновременно смешен и вълнуващ. И все пак в основата му е наистина стои една нежна история за приятелството", довършва Дейвид Хейман.

Леонардо Ди Каприо и Брад Пит в "Имало едно време...в Холивуд" (2019) (Снимка: "Александра филмс"/© Sony Pictures Entertainment)

"Част от това, което прави филма толкова специален, е да гледаме как Лео и Брад черпят вдъхновение един от друг, как всеки зарежда другия със своята енергия ", добавя продуцентът Шанън Макинтош, който е работи заедно с Тарантино вече няколко десетилетия. "И двамата напълно обитават тези герои, вдъхвайки им живот по начин, който ви оставя с чувството сякаш са едно семейство. За онези от нас, които обичат да правят филми, това е едно усещане близо до дома, защото в крайна сметка това е, което ние обичаме в този занаят: работата с тези хора и създаването на връзки за цял живот", убеден е Макинтош в силата на магията на киното.

Брад Пит и Леонардо Ди Каприо в "Имало едно време...в Холивуд" (2019 ) (Снимка: "Александра филмс"/© Sony Pictures Entertainment)

"Имало едно време...в Холивуд" се разпространява в киносалоните от Александра филмс.

Преслава Преславова

Още

"Гробище за домашни любимци": Качествен хорър в плитчините

"Гробище за домашни любимци": Качествен хорър в плитчините

Още

"Професорът" Джони Деп, който отново не спазва никакви правила

"Професорът" Джони Деп, който отново не спазва никакви правила

Още

Руснаците, разделени на За и Против чуждестранния сериал "Чернобил"

Руснаците, разделени на За и Против чуждестранния сериал "Чернобил"

Още

Триумфът на "Зелената книга" - смела крачка срещу сегрегацията в киното

Триумфът на "Зелената книга" - смела крачка срещу сегрегацията в киното

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

LORD OF THE DANCE представят уникално приказно визуално-танцово шоу във Варна и София

Световноизвестната танцова трупа пристига с три тира техника и с екип от 54 души

Спечели двойна покана за 30-годишния юбилей на Б.Т.Р.

Любимата група ще отбележи юбилея си със симфоничен оркестър на 13 октомври в зала 1 на НДК

Последният филм с Емилия Радева ще бъде показан в кино "Влайкова"

Днес се сбогуваме с голямата българска актриса

Спечели двойна покана за концерта на сръбската пънк-рок банда Repetitor

Repetitor безспорно са една от най-интересните и завършени балкански банди - с алтернативно пост-пънк звучене и неподправено енергично и силно въздействащо присъствие

Филмът "Майка" с премиера на в A1 Видеотека на 12 май

Лентата на Зорница София влиза в домовете на хората, за да разкаже една вълнуваща история за алтернативно родителство, за родителството като избор и начин да направиш света по-добро място

"Цветовете на пожара" на кино от 12 май

Тази високобюджетна продукция с внушителна кинематография, бляскави актьорски превъплъщения и незабравима музика е майсторска адаптация на едноименния роман на Пиер Льометр

Виж всички

Календар