Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Кари Брадшоу" и на 52 е модна икона в Щатите

ЗВЕЗДИ ОТ ЕКРАНА

"Кари Брадшоу" и на 52 е модна икона в Щатите

Сара Джесика Паркър притежава собствени модни линии и купува дрехи и обувки като за световно

Модна икона (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

Сара Джесика Паркър стана любимка на целия свят с филма "Сексът и градът", който от 2008 г. насам има и пълнометражни версии. Актрисата има и други култови роли: в Меден месец във Вегас"/1992 г./, "Клуб първа съпруга" /1996 г./, "Камъкът на раздора" и др.

Носителка е на цели четири награди "Златен глобус" за актьорско майсторство и на две награди "Еми". Актрисата работи и като филмов продуцент. През всичкото това време е чудесна съпруга и майка на три деца. На 25 март тази година навърши 52, но е все така привлекателна и считана за модна икона в Щатите.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сара Джесика Паркър е родена като американка от еврейски произход. Животът й е прекрасно детство и бърза кариера - истинска щастливка. За разлика от героинята си в "Сексът и градът", бързо се спира и на брачен партньор - актьорът Матю Бродерик, с когото имат първородно дете - син и впоследствие - дъщери-близначки, износени от сурогатна майка. Според оскъдните обяснения на самата Сара, със съпруга й прибегнали към този вид износване на бременността не заради проблем, а поради нейната постоянна заетост. Момчето вече е на 15, а близначките на 8.

2009 г. Със съпруга си Бродерик и децата

Последната роля на актрисата е във филма "Развод", посветен на вечната тема за проблемите в брака и трудния период след един развод. "В брака винаги има компромиси, разсъждава актрисата, и признава, че макар двамата с Бродерик да имат щастлив брак, "дори в щастливите връзки има тъжни моменти". В холивудските среди се говори, че един от трудните моменти в семейството на актьорската двойка е бил и този за втората бременност на Сара. Очевидно тя е имала основателни причини, поради които са прибегнали към сурогатна майка на близначките.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Една от причините със сигурност е професионалната заетост на актрисата, а другата, шушукат в Холивуд - нейната женска суета. Възможно е, защото дори и прехвърлила 50-те, Сара Джесика Паркър не допуска да не е в перфектна форма. Поддържа фигурата си и духа си жизнени, неотклонно следва модните тенденции.

С актьора Хю Грант

Тя е от малкото актриси, единодушно признати за модна икона в Холивуд. Била е лице на световноизвестни марки и продължава да участва в рекламни кампании. От 10 години държи и собствена модна линия дрехи и аксесоари към тях, под името "Битън". Веднъж, в шоуто на Опра Уинфри през смях признава, че е пристрастена към купуването на обувки, най-вече от марката "Маноло Бланик", и че ако пресметне колко пари е дала "за да поглези краката си", сигурно със сумата би могла да купи апартамент в Манхатън. Най-новата модна линия за обувки на актрисата носи името й - "SJP". Сигурно много хора си мислят, че изглежда малко несправедливо на хора като Сара да не им се случва нищо лошо, но това не е така.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Преди година актрисата разбира, че бенката на брадичката й, която й придаваше особен чар, вероятно е канцерогенна и трябва да я премахне. Прави го оперативно, с "едно наум", като твърди, че всичко е въпрос на сугестия - не бива да "викаш Дявола" с лоши мисли, а трябва да си "заповядваш" да мислиш позитивно. Не знам какво си е мислила по време на снимките на филма "Къде покриха Морган?" /2009 г./, но точно тогава я ритнала крава и е можело всичко да завърши с фатален край, а това е годината, в която се раждат близначките! Така че, "звездите също плачат", дори когато умеят да мислят позитивно.

Като Кари Брадшоу в "Сексът и градът"

Едно е сигурно - че Сара Джесика Паркър владее това изкуство на позитивизма не само за себе си, но зарежда и зрителите с него. Ролята й в лицето на Кари Брадшоу е звездният й шанс, който я изстрелва право в десятката, но Сара поддържа този успех с воля и характер, и на практика доказва на завистливците, че нищо в живота й не е просто мимолетен късмет.

Еми МАРИЯНСКА

Коментирай 0

1/1

Модна икона (Снимка: Getty Images/Guliver Photos)

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Като Кари Брадшоу в "Сексът и градът"

С актьора Хю Грант

2009 г. Със съпруга си Бродерик и децата

Календар

Препоръчваме ви

"Дисидентът" - филм за убития саудитски журналист Джамал Хашоги с премиера на "Сънданс"

За лентата на Брайън Фогел се знаеше, че ще бъде една от най-разобличителните още преди представянето й на кинофеста

Новият филм на режисьора Иван Черкелов с премиера на 24 София Филм Фест

"Не влизай в пререкания с персонала на банята" е филм и за неясните сенки на миналото, за самотата, неразбирането и любовта, за красивите чудеса на ежедневието и за националната светиня Васил Левски

"Да откриеш своя дом" - шест вълнуващи истории на институализирани деца, намерили семейство и обич

Филмът разказва за щастливата развръзка в живота на българчето Исус и деца от Молдова, Непал, Бразилия, Хаити и Индия

Италианските фестивални кинохитове "Предателят" и "Мартин Идън" на 24-тия София Филм Фест

Режисьорите Марко Белокио и Пиетро Марчело ви предлагат майсторски разкази за мафията и живота на Джек Лондон

Филм ни припомня за ужаса на Освиенцим

Тържествено отбелязване на Международния възпоменателен ден на Холокоста

Милчо Манчевски ще представи лично новия си филм "Върба" в София през март

Най-новата визуално пищна творба на номинираният за "Оскар" и носител на "Златен лъв" режисьор представя историята на на три македонки, копнеещи за майчинство