Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Драгомир Драганов: Престъплението на предишната власт спрямо българския цирк е не палежът, а че не построява нов

ПАМЕТНИ ДАТИ ЗА РОДНОТО ИЗКУСТВО

Драгомир Драганов: Престъплението на предишната власт спрямо българския цирк е не палежът, а че не построява нов

36 години от опожаряването на Софийския държавен цирк

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Аз пък се сещам за един лозунг, поставен на цирка 1969 год. : "25 ГОДИНИ НАРОДНА ВЛАСТ - 25 ГОДИНИ ЦИРК"!!!!!

приматите. заради този лозунг.

Тези дни гледах едно руско клипче със записи на трагедии от циркови номера ,при които нещо се е объркало... Трагедии без смисъл. Трагедии предизвикани от примитивната нужда на тълпата за зрелища. ОТВРАТИХ СЕ! Хайде служителите поне имат избор , но животните не. Гледах как един възрастен слон падна от едни стъпенки ,защото не стъпи добре на слизане. Жестоко! Нечовешко! Позорно за нас!

никакви скокове с парашут, никакъв екстрим. никакво планинарство - мълнии, диви зверове. не е задължително да показват животни в цирка. който не е ходил там, няма право на глас. след палежа не спряха да обикалят цирковете и да дават представления под шатри с далеч по-опасни за артистите и животните условия.

Днешните римляни трябва да възстановят колизеума 1:1 в действащ вид от древността?! Нечуван символ на величие и на жестокост. Някои неща имат място само и единствено в историята ,защото човечеството е еволюирало .

на някой друг. сградата беше модерна за времето си, отоплена и ние, ако не знаете, имахме, да речем акробати на световно ниво. Цирковите ни артисти бяха тачени по света - и в Париж, и навсякъде. Още не са отменили цирковото изкуство. Да не сте хунвейбин, случайно?

" В обществото ни още върви митът, че циркът е бил опожарен нарочно, за да може на негово място да бъде построена сградата на Профсъюзите." По това време беше повече от сигурно. Само който не помни тези събития, той може да се съмнява. " Една от героините във филма - Юлия Халаджова - моя близка приятелка, е по онова време едно малко момиче - ученичка." И доказателството във филма, че това не е вярно - момиченце, ученичка по това време. Още не се е научила да си бара... носа, но вече знае кое НЕ Е причината за пожара. Между другото самия автор на книгата изпозлва думата "палежа"

Сградата на профсъюзите я построиха 1978 г. (5 години преди пожара), на метри от сградата на цирка и беше интересно, понеже я строяха от горе на долу.

Тоя е примитив

Те точно заради тази сграда го запалиха цирка - за да построят второ крило залепено за съществуващото.

Живеех зад Съдебната палата и съм свидетел на тази трагедия за Българското цирково изкуство.За 7 години след палежа от 1983 до 1990г.цирк не се построи от бившият соцстрой ,въпреки ,че беше определено място срещу вагон ресторанта или в зона Б5,а за почти 30 години демокрация на БГ псевдодемократите даже и през акъла не им мина ,че цирковите артисти и България трябва да имат сграда Цирк/дом/.Всички управляващи и политици след 1990г.се превърнаха в циркаджии и преместиха цирковата арена в НС.Та Драгомир Драганов да не се прави на гламав и да не прехвърля вината само на бившите ,защото след 1983г. се виждаше накъде отива страната ни в зараждащата се нова геополитическа обстановка..

е как така не построиха нов? нали времето стана тяхно? и парите също. децата обичат да ходят на цирк.

Цирковото изкуство умира. В цял свят. Благодарение на защитниците на животните - дресурата вече изчезва. Цирковете са все по-слабо посещавани. Гледката е жалка - клоунът асистира на фокусника, продава билети на касата, продава разни дрънкулки, може би и чисти на животните. Изключение са няколко топ цирка в света - като в Лас Вегас, Париж и т.н.

Помня пожара. Тогава заминавах в казармата. Не бях виждал и до сега не съм виждал по-голям пожар. Жалко за цирка. За 35 години не можаха да построят нов.

и това го казва бивш депутат (а може би настоящ?)

- това беше престъпление най-малкото срещу цирковите ни артисти, пък и срещу зрителите, децата. най-тъпия палеж.

въпросният ми е бил съсед - като човек е боклук.

Пич, това е Драго Чая - водещия на предавания, както и конферансие на манежа. Объркал си Драгомировците.

10х

Тя цялата държава е един цирк!

Спомням си добре събитията. Тоталитарната власт цензурираше програмите. Хранова, моля ви се, пееше в цирка. Сега пак си пее на воля срещу добри хонорари, в замяна на което хората не получават престация. Запалиха го комунистите, както в Германия. Пак комунистите не го изградиха на ново, а създадоха "Солни пазар". Циркът е едно от седемте изкуства, но на комунист , какво да му обясняваш. Вземете Тиквоний, нали е от Банкя. Колко пъти е ходил на цирк в София и какви впечатления има?

За какво ви е цирк? Пускаш новините и гледаш...

не обиждайте Цирка

Нямаме нужда от ЦИРК, парламента го замества!

Календар