Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Импровизации в рими и музика в зала 42

ЗАЛА 42 - НДК

Импровизации в рими и музика в зала 42

Проф. Амелия Личева и поетесата Мария Куманова - специални гости в "Сътворими"

images item "СътвоРими", зала 42/Сн.: НДК

Импровизации в рими и музика ще изпълнят отново на 13 април (петък) от 19:00 часа зала 42 - най-новото пространство за култура и арт събития на НДК. Като специални гости в "СътвоРиМи" - театрално-музикален проект, в който всичко се случва на базата на импровизацията, този път са поканени две български поетеси.

Сн.: НДК

Проф. Амелия Личева е поет, есеист, литературен критик и главен редактор на "Литературен вестник". Тя ще чете стихове от последната си стихосбирка "Зверски кротка". Мария Куманова е магистър по творческо писане в НБУ. Тя е и един от най-активните участници в литературния многоъгълник "писателибезкниги". В "СътвоРиМи" Мария ще чете стихове от дебютната си стихосбирка "inclavo".

Сн.: НДК

"СътвоРиМи" е оригинален сценичен формат, музикален пърформанс с добавка от римувани текстове, които се раждат тук и сега. Актьорът Мартин Петрушев прави рими върху зададени от публиката теми, а певецът и композитор Константин Кучев пее, свири на цигулка и китара. Looper машина и проектор обогатяват музикалния и визуалния фон на събитието. Всеки път гостуват различни поети, които четат откъси от свои стихосбирки, а момчетата от "СътвоРиМи" претворяват техните стихове в рими и песни.

"Насърчаваме, каним зрителите да си носят книги, картини или снимки на флашки, с които да се включат в импровизацията", заявяват създателите на уникалния импровизиран спектакъл Мартин Петрушев и Константин Кучев.

Още

Импровизации в рими и музика ще изпълнят зала 42

Импровизации в рими и музика ще изпълнят зала 42

Още

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

_____________________________________

Константин Кучев е певец и композитор. Завършил е НМА "Панчо Владигеров", специалност "Поп и джаз пеене". Пише музика за театрални постановки, композициите му са представяни на международни театрални фестивали в Чехия, Полша, Сараево, Гърция и Египет. Изявява се и като водещ на "Разходка по луната" - концерт-импровизация за деца и техните родители. Паралелно с музиката, Константин пише текстове на песни и поетична проза.

Актьорът Мартин Петрушев, който завърши в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" специалността "Актьорство за драматичен театър" в класа на проф. д-р Ивайло Христов, има невероятния талант да създава римувани текстове на момента, по желание на публиката, буквално да жонглира с думите.

Билети за "СътвоРиМи" ще се продават в Билетния център на НДК, а в деня на спектакъла - на входа на зала 42.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Смут в чувствата и други новели" от Стефан Цвайг

Третият от поредицата сборници, в които Стефан Цвайг е представил новелите си на тематичен принцип излиза на 7 май

Малките стъпки по пътя към щастието

"Силата на малките неща" на Ейслинг и Триш Ленард-Къртън е наръчник за добър живот

"Тъмна гора" на Лиу Цъсин - научнофантастичен шедьовър с монументална визия (откъс)

История с множество пресечени сюжетни линии, създаващи разностранна картина на едно общество, изправено пред безпрецедентна заплаха

Пощенска кутия за приказки: Цветелина Цекова представя на живо дебютната си книга

Срещите с почитатели ще са на 8 май от 18:00 часа в новооткритата Регионална библиотека "Пейо Яворов" в Бургас и на 9 май от 16:00 часа в уиски бар Сандъкъ в Капана, Пловдив

70 изпитани начина за постигане на лекота и в най-мрачния и тъжен ден от Евелине Хелминк

"Ръководство за лоши дни" ни припомня, че истинското щастие не е в отбягването на несполуките, а в приемането на живота такъв, какъвто е