Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

НДК

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

Новото арт-пространство отваря врати тази вечер

Зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

Зала 42 е най-новото арт пространство, което Националният дворец на културата открива. То ще обогати широката палитра от нови територии за култура, които Дворецът създаде през последните две години. Откриването е на 25 май от 19:30 часа и ще събере културния елит на София.

Гостите ще се насладят на джаз концерт на едни от най-известните български музиканти - Веселин Веселинов - Еко /контрабас/ и Милен Кукошаров /пиано/. Двамата ще изпълнят и парчета от съвместния им проект "ImproviSatie" по произведения на френския композитор Ерик Сати - ярък представител на авангардната музикална сцена на 20 в. Ще бъде поднесен специален арт коктейл "42", а по масите и стените на залата ги очакват 42-ри страници от емблематични книги, сред които "Пътеводител на галактическия стопаджия", "Малкият принц", "Сонетите на Шекспир", "Махалото на Фуко" "Невидимите кризи" и др.

Интериор на зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

През годините помещението на зала 42 претърпя различни метаморфози, последно беше нощен клуб, но сега се превръща в място, предназначено да развива културния живот в столицата. Така зала 42 се вписва в поредицата от културни пространства на Двореца, създадени от новия мениджмънт начело с Мирослав Боршош - "Перото", Театър "Азарян", ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, обновеното кино "Люмиер Лидл".

Залата съчетава нетрадиционна атмосфера и модулно обзавеждане, което позволява различни импровизации в реорганизиране на пространството за всякакви формати. Уникалната мини-сцена е подходяща за широк спектър от културни събития - концерти, изложби, литературни четения, пърформанси, акции, както и за бизнес - форуми, лекции и обучения.

Зала 42 има външен вход, който се намира от страната на едно от знаковите места за срещи в София - пилоните откъм бул. "Витоша".

Вход на зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

Повече за зала 42 на НДК можете да видите ТУК.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Синьо огледало" от Антон-Константин Анастасов в Brave creation art space

Откриването е на 3 юни от 18 ч. на ул. "Хан Крум" №4

На 30 май виртуозният Борис Белкин отново гостува на Софийската филхармония

Александър Краповски, Александър Сомов и Симон Трпчески се включват в програмата с Тройния концерт на Бетовен

Народният театър продължава кампанията "Препрочитаме Вазов"

В кампанията се включват и актьори от други театри, клиповете ще се излъчват от 24-ти май по БНТ и БНР, партньор на кампанията е и БТА

Награденият с "Оскар" "Момиче с потенциал" тръгва по кината

Нищо в живота на Каси (в ролята е талантливата Кери Мълиган) не е такова, каквото изглежда: тя е невероятно умна, изнервящо пресметлива, а през нощта води таен двойствен живот...