Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

НДК

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

Новото арт-пространство отваря врати тази вечер

Зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

Зала 42 е най-новото арт пространство, което Националният дворец на културата открива. То ще обогати широката палитра от нови територии за култура, които Дворецът създаде през последните две години. Откриването е на 25 май от 19:30 часа и ще събере културния елит на София.

Гостите ще се насладят на джаз концерт на едни от най-известните български музиканти - Веселин Веселинов - Еко /контрабас/ и Милен Кукошаров /пиано/. Двамата ще изпълнят и парчета от съвместния им проект "ImproviSatie" по произведения на френския композитор Ерик Сати - ярък представител на авангардната музикална сцена на 20 в. Ще бъде поднесен специален арт коктейл "42", а по масите и стените на залата ги очакват 42-ри страници от емблематични книги, сред които "Пътеводител на галактическия стопаджия", "Малкият принц", "Сонетите на Шекспир", "Махалото на Фуко" "Невидимите кризи" и др.

Интериор на зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

През годините помещението на зала 42 претърпя различни метаморфози, последно беше нощен клуб, но сега се превръща в място, предназначено да развива културния живот в столицата. Така зала 42 се вписва в поредицата от културни пространства на Двореца, създадени от новия мениджмънт начело с Мирослав Боршош - "Перото", Театър "Азарян", ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, обновеното кино "Люмиер Лидл".

Залата съчетава нетрадиционна атмосфера и модулно обзавеждане, което позволява различни импровизации в реорганизиране на пространството за всякакви формати. Уникалната мини-сцена е подходяща за широк спектър от културни събития - концерти, изложби, литературни четения, пърформанси, акции, както и за бизнес - форуми, лекции и обучения.

Зала 42 има външен вход, който се намира от страната на едно от знаковите места за срещи в София - пилоните откъм бул. "Витоша".

Вход на зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

Повече за зала 42 на НДК можете да видите ТУК.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

24 издания за 24 читалища за 24 май!

Издателство "Библиотека България" и Pop & Rock meets Jazz подаряват на библиотеките на 24 български читалища по 24 книги от фонда издателството

Програма "Христо Ботев" на БНР представя своите лица на Лятната естрада в Борисовата градина

Познатите ви от ефира журналисти ще разкажат за предаванията си, ще разберете как изглежда радиотеатърът, ще чуете как свирят и пеят музикалните редактори

Четирима актьори излизат в една (без)паметна "Петък вечер" на театралната сцена

Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев ни разказват за бленуваната вечер, влизайки в различни роли

Днес и утре са премиерите на "Чудесна неделя за Creve Coeur" от Тенеси Уилямс

Следващите дати на спектакъла са на 15, 18, и 26 май, 3, 10, 19 юни