Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

НДК

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

Новото арт-пространство отваря врати тази вечер

Зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

Зала 42 е най-новото арт пространство, което Националният дворец на културата открива. То ще обогати широката палитра от нови територии за култура, които Дворецът създаде през последните две години. Откриването е на 25 май от 19:30 часа и ще събере културния елит на София.

Гостите ще се насладят на джаз концерт на едни от най-известните български музиканти - Веселин Веселинов - Еко /контрабас/ и Милен Кукошаров /пиано/. Двамата ще изпълнят и парчета от съвместния им проект "ImproviSatie" по произведения на френския композитор Ерик Сати - ярък представител на авангардната музикална сцена на 20 в. Ще бъде поднесен специален арт коктейл "42", а по масите и стените на залата ги очакват 42-ри страници от емблематични книги, сред които "Пътеводител на галактическия стопаджия", "Малкият принц", "Сонетите на Шекспир", "Махалото на Фуко" "Невидимите кризи" и др.

Интериор на зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

През годините помещението на зала 42 претърпя различни метаморфози, последно беше нощен клуб, но сега се превръща в място, предназначено да развива културния живот в столицата. Така зала 42 се вписва в поредицата от културни пространства на Двореца, създадени от новия мениджмънт начело с Мирослав Боршош - "Перото", Театър "Азарян", ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, обновеното кино "Люмиер Лидл".

Залата съчетава нетрадиционна атмосфера и модулно обзавеждане, което позволява различни импровизации в реорганизиране на пространството за всякакви формати. Уникалната мини-сцена е подходяща за широк спектър от културни събития - концерти, изложби, литературни четения, пърформанси, акции, както и за бизнес - форуми, лекции и обучения.

Зала 42 има външен вход, който се намира от страната на едно от знаковите места за срещи в София - пилоните откъм бул. "Витоша".

Вход на зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

Повече за зала 42 на НДК можете да видите ТУК.

Коментирай 0

1/1

Зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

Интериор на зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

Вход на зала 42 на НДК/Сн. Дворец, фотограф: Орлин Огнянов

Календар

Препоръчваме ви

Софийската опера закрива "Опера в парка" с детския спектакъл "Трите прасенца" по музика на Александър Райчев

Музикалната приказка ще се играе в неделя, 2 август, от 11 часа на сцена Амфитеатър на парка на Военната академия

Онлайн концерт на големия пловдивски музикант и композитор Стоиц Гъдев

"Солидна класическа основа, съчетана с най-съвременни хармонични похвати, вселена от хармония и чисто музициране във всяка нота и пауза, учебник по хармония и чувство" казва за музиката на Стоиц Гъдев Александър Александров от група "Стил"

"Разбойническа история" по случай 130 години от рождението на Карел Чапек

Чешкият културен център в София и Куклен театър Мале-мале ви канят на годишнината на писателя с куклено представление, изложба и лекция

Импровизирай това! в Сатирата тази вечер

Необичайна импро-пиеса под режисурата на Мартин Каров

Кинохитът "Мартин Идън", по класическия роман на Джек Лондон, ви очаква в Дом на киното и онлайн

3 дни остават до края на София Филм Фест Лято, затова вижте какво можете да гледате на голям екран и от онлайн програмата на фестивала, включваща 88 заглавия

Поезията на Николай Лилиев ще звучи с музиката на Бах

На 17 юли Народният театър ще почете още един от големите творци, отдали живота и работата си на театъра, на открита сцена "Зад театъра" с участието на актьорите Илиана Коджабашева и Христо Терзиев заедно с виртуозния контрабасист Христо Овчаров