Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Импровизации в рими и музика ще изпълнят зала 42

ЗАЛА 42 НА НДК

Импровизации в рими и музика ще изпълнят зала 42

Поетите Иван Ланджев и Георги Константинов гостуват в "СътвоРими"

Импровизации в рими и музика ще изпълнят зала 42 - най-новото пространство за култура и арт събития на НДК, на 10 март (събота) от 19:00 часа.

"Както винаги ще съчетаем поезия, музика и театър в нашия импровизационен каламбур, като този път освен проектор, в представлението ще включим най-новата ни придобивка - Looper машина. Носете си любимите книги, ценни за вас предмети, картини или снимки на флашки и добро настроение!"

Това гласи поканата към всички ценители на изкуствата, които до сега не са имали възможността да присъстват на уникалния импровизиран спектакъл "СътвоРиМи" на актьора Мартин Петрушев и певеца и композитор Константин Кучев.

Още

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

Специални гости на събитието в зала 42 ще бъдат поетите Иван Ланджев и Георги Константинов. Стихосбирката "Миг като вечност" на големия български поет Георги Константинов представлява компилация от 100 стихотворения за любовта, подбрана от всички стихосбирки на твореца. Георги Константинов е един от най-нежните лирици в съвременната ни поезия, автор е на повече от 35 стихосбирки, сред които "Една усмивка ми е столица", "Общителен самотник", "Обичам те дотук". По негови текстове са създадени и много песни, сред които хитове на "Щурците" и "ФСБ" и др.

Още

Поетът Иван Цанев е носителят на Яворовата награда за поезия

Поетът Иван Цанев е носителят на Яворовата награда за поезия

Немското издание на поетичната книга "Ние според мансардата" на Иван Ланджев пък спечели престижна награда за превод в Германия, стихосбирката беше номинирана и за наградата "Иван Николов". Младият поет е победител в Националния конкурс за поезия "Веселин Ханчев", носител е на Наградата за дебют "Южна пролет", на наградата "Памет" (на името на Георги Рупчев) и мн.др.

СътвоРиМи е импровизационен формат, който вече има свои запалени фенове, най-вече сред младите хора и тийнейджърите.

Константин Кучев е певец и композитор, завършил НМА "Панчо Владигеров", специалност "Поп и джаз пеене". Пише музика за театрални постановки, изявява се и като водещ на "Разходка по луната" - концерт-импровизация за деца и техните родители.

Актьорът Мартин Петрушев, който завърши в НАТФИЗ "Кр. Сарафов", специалност "Актьорство за драматичен театър" в класа на проф. д-р Ивайло Христов, има невероятния талант да създава римувани текстове на момента, по желание на публиката и буквално да жонглира с думите.

Билети за СътвоРиМи ще се продават в Билетния център на НДК, а в деня на спектакъла - на входа на зала 42.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Любимият Мечо Пух стана на 93

Първото издание на книгата е на 14 октомври 1926 г.

Шкумбата с "Хумористично селфи"

Известният шоумен отбелязва с автобиографична книга своята 65-годишнина и 45 години на сцена

"Изгубени връзки" - скритото послание на депресията

ИК "Изток-Запад" пусна на българския пазар книгата на Йохан Хари (откъс)

Емоционалната интелигентност: теория и практика на успеха

ИК "Изток-Запад" пусна на българския книжен пазар новата книга на Травис Брадбери и Джийн Грийвс (откъс)

Трима са претендентите за Нобелова награда за литература - две жени и един мъж

Кой ще грабне наградата, ще разберем по-късно днес