Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Импровизации в рими и музика ще изпълнят зала 42

ЗАЛА 42 НА НДК

Импровизации в рими и музика ще изпълнят зала 42

Поетите Иван Ланджев и Георги Константинов гостуват в "СътвоРими"

Импровизации в рими и музика ще изпълнят зала 42 - най-новото пространство за култура и арт събития на НДК, на 10 март (събота) от 19:00 часа.

"Както винаги ще съчетаем поезия, музика и театър в нашия импровизационен каламбур, като този път освен проектор, в представлението ще включим най-новата ни придобивка - Looper машина. Носете си любимите книги, ценни за вас предмети, картини или снимки на флашки и добро настроение!"

Това гласи поканата към всички ценители на изкуствата, които до сега не са имали възможността да присъстват на уникалния импровизиран спектакъл "СътвоРиМи" на актьора Мартин Петрушев и певеца и композитор Константин Кучев.

Още

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

Зала 42 в НДК се открива с джаз концерт

Специални гости на събитието в зала 42 ще бъдат поетите Иван Ланджев и Георги Константинов. Стихосбирката "Миг като вечност" на големия български поет Георги Константинов представлява компилация от 100 стихотворения за любовта, подбрана от всички стихосбирки на твореца. Георги Константинов е един от най-нежните лирици в съвременната ни поезия, автор е на повече от 35 стихосбирки, сред които "Една усмивка ми е столица", "Общителен самотник", "Обичам те дотук". По негови текстове са създадени и много песни, сред които хитове на "Щурците" и "ФСБ" и др.

Още

Поетът Иван Цанев е носителят на Яворовата награда за поезия

Поетът Иван Цанев е носителят на Яворовата награда за поезия

Немското издание на поетичната книга "Ние според мансардата" на Иван Ланджев пък спечели престижна награда за превод в Германия, стихосбирката беше номинирана и за наградата "Иван Николов". Младият поет е победител в Националния конкурс за поезия "Веселин Ханчев", носител е на Наградата за дебют "Южна пролет", на наградата "Памет" (на името на Георги Рупчев) и мн.др.

СътвоРиМи е импровизационен формат, който вече има свои запалени фенове, най-вече сред младите хора и тийнейджърите.

Константин Кучев е певец и композитор, завършил НМА "Панчо Владигеров", специалност "Поп и джаз пеене". Пише музика за театрални постановки, изявява се и като водещ на "Разходка по луната" - концерт-импровизация за деца и техните родители.

Актьорът Мартин Петрушев, който завърши в НАТФИЗ "Кр. Сарафов", специалност "Актьорство за драматичен театър" в класа на проф. д-р Ивайло Христов, има невероятния талант да създава римувани текстове на момента, по желание на публиката и буквално да жонглира с думите.

Билети за СътвоРиМи ще се продават в Билетния център на НДК, а в деня на спектакъла - на входа на зала 42.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Поетът Борис Христов е носителят на Вазовата награда за 2020 г.

Издава антология с творчеството на Патриарха на българската литература

"Принцът и просякът" излезе в Издателство "Колибри" (ОТКЪС)

Безсмъртният роман на Марк Твен e с оригиналните илюстрации на Франк Т. Мерил, Джон Харли и Л. С. Ипсен

Здрава Каменова с германска литературна награда за пиесата "Дом за овце и сънища"

"Брюке Берлин" се присъжда от фондацията на BHF Bаnk, съвместно с "Гьоте институт", Литературен колоквиум Берлин и Германски театър Берлин

За първи път чернокожа жена печели Британските литературни награди

Кендис Карти-Уилямс и Бернардин Евалисто вземат наградите за Книга на годината, тъй като издателите са изправени пред критики за отношение към черни автори

Пътешественикът с български произход Филип Лхамсурен представя книга и филм за Амазония

Представянето е на 29 юни в кино "Люмиер", съобщиха от издателство "Книгомания"

Стефан Вълдобрев представи "Книга за песните" в лятното кино "Кабана" (галерия)

Това е първата книга на твореца, която може да се определи като литературен албум от текстове, поезия и биографични истории