Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Захари Бахаров играе "Чамкория" на фестивала "Звездите на театъра"

ТЕАТРАЛНИ ФЕСТИВАЛИ

Захари Бахаров играе "Чамкория" на фестивала "Звездите на театъра"

От 24 до 28 юни публиката в Разлог и региона ще може да се наслади на най-силните спектакли и актьорски постижения през сезона

Захари Бахаров в ролята на Бае Славе в постановката на Явор Гърдев "Чамкория" (Снимка: Павел Червенков/Театър 199)

Още

 Аскеер 2018: Захари Бахаров грабна наградата за водеща мъжка роля

Аскеер 2018: Захари Бахаров грабна наградата за водеща мъжка роля

Захари Бахаров ще играе "Чамкория" на фестивала "Звездите на театъра" на 25 юни в Разлог. Актьорът спечели "Икар" и "Аскеер" за моноспектакъла под режисурата на Явор Гърдев по романа на Милен Русков в Театър 199 "Валентин Стойчев".

Театралните празници са от 24 до 28 юни, съобщиха организаторите пред БТА.

Захари Бахаров в ролята на Бае Славе в постановката на Явор Гърдев "Чамкория" (Снимка: Павел Червенков/Театър 199)

Още

Иван Иванов получи наградата "Икар" за чест и достойнство

Иван Иванов получи наградата "Икар" за чест и достойнство

По думите им, фестивалът се утвърди като летен център на театралното изкуство. И тази година ще срещне публиката от региона с едни от най-силните спектакли и актьорски постижения през сезона.

В програмата са представления на едни от най-интересните български режисьори като Явор Гърдев, Бина Харалампиева, Красимир Спасов, Здравко Митков, с актьори, спечелили театралните награди на сезона, но още по-важно - спечелили възхищението на зрителите - Захари Бахаров, Герасим Георгиев - Геро, Асен Блатечки, Малин Кръстев, Илка Зафирова, Христо Мутафчиев, Мартина Вачкова, Тончо Токмакчиев и още много творци, които изграждат съвременния български театър.

Билети вече се продават и в интернет на theater.bg, така че, в която и точка на страната да се намирате, можете да си купите билети, да прекарате няколко прекрасни дни в Разлог и да гледате представления, за които в София билети няма, отбелязват от екипа.

Още

Асен Блатечки: Никога няма да направя представления с два стола и една маса, за да печеля пари

Асен Блатечки: Никога няма да направя представления с два стола и една маса, за да печеля пари

Асен Блатечки - в ролята на режисьор, открива театралните празници с френска комедия

Асен Блатечки - в ролята на режисьор, открива театралните празници с постановката си "Нашата голяма френска сватба" от Жан Жак Брикер и Морис Ласега в театър "Бонини". Участват Герасим Георгиев-Геро, Светлана Бонин, Евгени Будинов, Евелин Костова/Рада Кайрякова, Христо Бонин.

"Нашата голяма френска сватба", постановка на Асен Блатечки

Депутат се опитва да вдигне рейтинга си с добре обмислен, донякъде абсурден ход, организирайки в един и същи ден сватбата на сина си и своята. Всичко щеше да е чудесно, ако не беше неочакваната поява на загадъчен полковник от американската армия. Дори хората с най-богато и необуздано въображение не могат да си представят невероятните сюжетни обрати, които очакват зрителите в тази съвременна, безкрайно забавна и очарователна френска комедия, в която нищо от личността на героите, не е такова, каквото изглежда, и до последната изречена дума не престава да изненадва.

Над 250 000 зрители за 20 години са се смели до сълзи на "Много шум за нищо" във Военния театър

Над 250 000 зрители през годините са се смели до сълзи, аплодирали са бурно майсторството на няколко звездни актьорски поколения и са напускали препълнения салон няколко идеи по-щастливи и одухотворени след спектакъла на Театър "Българска армия" "Много шум за нищо" от Шекспир с режисьор проф. Красимир Спасов. Фестивалната публика ще го види на 26 юни.

"Много шум за нищо" на Театър "Българска армия" (Снимка: Театър "Българска армия")

Още

Човекът - Аскеер Милен Миланов: Истинската любов е прекрасно мрачно чувство

Човекът - Аскеер Милен Миланов: Истинската любов е прекрасно мрачно чувство

Сред актьорите са Иван Радоев, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Йордан Ръсин, Георги Новаков, Стойко Пеев, Мимоза Базова, Мирослав Пашов, Веселин Ранков, Милен Миланов, Ненчо Илчев, Георги Къркеланов.

Цели 20 години представлението продължава да се играе във Военния театър и билетите все се изчерпват. За него е написан и един от хитовете на Стефан Вълдобрев - "Рай".

С "Аскеер" за Малин Кръстев и номинация за Василена Атанасова пристига "Зимата на нашето недоволство"

С "Аскеер" за поддържаща мъжка роля на Малин Кръстев и номинация на Василена Атанасова за "Аскеер" за поддържаща женска роля на Театралните празници на 27 юни пристига "Зимата на нашето недоволство" по романа на Джон Стайнбек, драматургична версия на Юрий Дачев, постановка на Бина Харалампиева в Малък градски театър "Зад канала". Сред актьорите са и Илка Зафирова, Светлана Янчева, Каталин Старейшинска, Асен Блатечки, Петър Калчев, Христо Мутафчиев, Иван Петрушинов, Стоян Младенов.

Асен Блатечки иМалин Кръстев в "Зимата на нашето недоволство", режисьор Бина Харалампиева (Снимка: Малък градски театър "Зад канала")

Още

Малин Кръстев: Ставам на 48, а се чувствам на 16

Малин Кръстев: Ставам на 48, а се чувствам на 16

Итън Хоули (Асен Блатечки) e потомствен аристократ, принуден от обстоятелствата да работи в магазин за хранителни стоки. Съпругата и децата му, от своя страна, държат на високия си социален и икономически статус и не се вълнуват от съхраняването на неговата почтеност.

Те получават гръб и от няколко съветници, насърчили Хоули да бъде по-безмилостен, да приема подкупи и да търси не особено почтени начини да забогатее - силен тласък по нанадолнище, в което честността и достойнството остават все по-назад.

Още

Мартина Вачкова играе роля на Парцалев в пиесата „Рейс“ по Стратиев

Мартина Вачкова играе роля на Парцалев в пиесата „Рейс“ по Стратиев

Тончо Токмакчиев и Марта Вачкова закриват фестивала с "Рейс" от Станислав Стратиев

Тончо Токмакчиев и Марта Вачкова закриват фестивала с "Рейс" от Станислав Стратиев на проф. Здравко Митков в Плевенския театър.

Участват и Адриан Филипов, Асен Данков, Йоана Кирчева, Антъни Пенев, Георги Енчев.

"Рейс" от Станислав Стратиев (Снимка: Сатиричен театър "Алеко Константинов" )

"Рейс" е една от най-ярките сатирични комедии на Станислав Стратиев, превърнала се в класика в българския театър. Девет души пътуват в градски автобус към центъра на града, но неочаквано той се отклонява от своя маршрут.

Пътниците започват да осъзнават, че никога няма да стигнат там, закъдето са тръгнали. Страхът, паниката и ужасът започват да определят взаимоотношенията им - до какво ще доведе всичко това, ще видят зрителите на фестивала.

Представленията са от 20.00 ч. Сред организаторите на Театралните празници "Звездите на театъра" е община Разлог. 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Книгата "По пътищата на Африка" на Максим Минчев ще бъде представена на 5 юни

Награда на името на дългогодишния ръководител на БТА ще бъде връчена в агенцията

"Алтернативен кинопреглед" представя над 75 часа съвременно българско кино

Включени са филми на Камен Калев, Андрей Паунов, Драгомир Шолев, Светослав Драганов, Илиян Метев, Ралица Петрова, Тонислав Христов, Весела Данчева, Иван Богданов, Ася Кованова и Андрей Кулев

Андрей Янев и Мирослав Дачев представят изложбата "Атон в рисунки и фотографии" в Рим

Експозицията ще бъде подредена в Папския латерански университет - Рим от 22 до 24 май

По случай 24 май: билети на цена от 10 лева в Народния театър

Кампанията важи само на касите на театъра

Днес започва Фестивалът на китайското кино в София

На 17 май вечерта е премиерата на "Назначаване на боговете – Част първа: Бури в Джаогъ", а създателите на филма ще бъдат специални гости