Много шум за нищо

от Уилям Шекспир

"Много шум за нищо", Театър "Българска армия"

Постановка: Красимир Спасов

Музика: Стефан Вълдобрев

Сценография и костюми: Радина Близнакова

Пластика: Татяна Соколова

"Много шум за нищо", Театър "Българска армия"

Участват: Евелин Костова, Иван Радоев, Милен Миланов, Гергана Данданова, Георги Къркеланов, Мирослав Косев, Веселин Ранков, Мимоза Базова, Ненчо Илчев, Александър Дойнов, Георги Новаков, Мирослав Пашов, Стойко Пеев, Йордан Ръсин, Деян Георгиев, Калин Иванов

"Любовта тук е и като предложение да се случи, и като възможност да се постигне. А основанията това да стане са наглед повече от благоприятни: млади хора, обладани от любовно чувство, съответните любовно-еротични игри, за да бъде то - чувството, активирано, затвърдено, възнаградено с взаимност и накрая успокоено в щастлив брачен съюз.

Но, както винаги при Шекспир, цялото това романтично описание се оказа една голяма привидност. Всъщност "Много шум за нищо" е текст за невъзможността любовта да се случи, да се постигне, да се разкаже.

"Много шум за нищо" не е афоризъм, който с дяволита усмивка разрешава дребни любовни недоразумения, а метафора на безплодните усилия на човешкото същество да намери себе си в едни враждебен и хаотичен свят."

Красимир Спасов

Вече 400 години "Много шум за нищо" покорява и заразява с дръзкото младежко привличане, с любовно опиянение, без да спестява болката и слисването, когато това опиянение свали лъжливата си лекомислена маска. Комедията се издига до философското познание за човешката природа и за любовта и не престава да вълнува зрителите.

1/1

"Много шум за нищо", Театър "Българска армия"

"Много шум за нищо", Театър "Българска армия"

Още постановки в София

Виж всички постановки в София