Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Васко Василев, Марио Хосен, Орлин Горанов и останалите златни гласове на България сред акцентите в НДК

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Васко Василев, Марио Хосен, Орлин Горанов и останалите златни гласове на България сред акцентите в НДК

Impressio представя събитията в Двореца на културата за периода: 25-30 ноември

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК
25 - 30 НОЕМВРИ

 25 ноември - понеделник

Още

 "Между два свята": Зрелищият спектакъл ще предизвика на дуел виртуозите Марио Хосен и Адриан Йотикер

"Между два свята": Зрелищият спектакъл ще предизвика на дуел виртуозите Марио Хосен и Адриан Йотикер

- След изключителния успех на "Духът на Паганини" и "Духът на Орфей и Паганини", виртуозният цигулар Марио Хосен се завръща на българска сцена с "Между два свята" - зрелищен концерт-спектакъл и световна премиера за творби на Паганини, които ще чуем в автентична версия на живо за първи път след тяхното оригинално изпълнение през 19 в. - 25 ноември, зала 1, 20:00 часа.

- На 25 ноември от 19:00 часа в Театър Азарян ще можете да гледате "Аз, Сизиф" - великолепен спектакъл под режисурата и драматургията на Веселка Кунчева и впечатляващата визуална среда от сценографски идеи на Мариета Голомехова. Забележителната роля на Стоян Дойчев, вплетена във впечатляващата визуална среда и текстът, изпълняван от Леонид Йовчев, оформят този изящен спектакъл.

Още

Димитър Маринов: "За да си добър като актьор, трябва да си по-добър като човек!"

Димитър Маринов ще открие Академия за актьори в НДК

- Българският актьор Димитър Маринов, който в началото на тази година прослави България на червения килим на Оскарите като част от екипа на "Зелената книга", отличен в категорията най-добър филм ще открие Академия за актьори с интерес към кино, реклами и телевизия - Screen Acting Academy. Заниманията са в групи и ще се провеждат между 25 ноември и 6 декември 2019.

- Пресконференция, на която ще бъдат представени акцентите от тазгодишното издание на Новогодишен музикален фестивал ще се проведе на 25 ноември /понеделник/ от 11:00 часа в Литературен клуб "Перото".

- Представяне на книга със стихотворения на Иван Радоев ви очаква на 25 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб "Перто".

Още

Ема Томпсън и Ванеса Редгрейв са сред зведните актриси с премиерни филми на Киномания

Ема Томпсън и Ванеса Редгрейв са сред зведните актриси с премиерни филми на Киномания

- Филмът на режисьора Ейдриън Ноубъл - "Г-жа Лаури и син" ще можете да гледате на 25 ноември от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл". Една красива, деликатна, интимна и забавна история на крехката, но витална връзка между Л. С. Лаури - един от великите художници на XX в., и неговата немощна, нещастна и контролираща майка. Увлекателен и забавен, "Г-жа Лаури и син" предлага уникален майсторски клас по актьорско майсторство, в който Ванеса Редгрейв и Тимоти Спол се надиграват като майка и син, разделени от изкуството и амбицията.

- Същият ден от 20:30 часа е прожекцията на филма "Истината" с участието на Жулиет Бинош.

 

26 ноември - вторник

- Концерт на виртуозния ни цигулар - Васко Василев ви очаква на 26 ноември от 20:00 часа в зала 1 на НДК.

- Второто издание от серията дискусии ЖЕНИ. ТЕХНОЛОГИИ. ВРЕМЕ отдава дължимото на юбилея от демократичните промени у нас с разговор под мотото "30 години. Женският прочит на прехода". Форумът ще се състои на 26 ноември от 10:00 часа в Литературен клуб "Перото" и се организира от сп. "Жената днес".

Още

Не пропускайте тези филми!

Не пропускайте тези филми!

- На 26 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще пеем заедно и ще се насладим носталгично на българската музика от 90-те години, изпълнена от децата на новото време, които не са били родени тогава с концерта "Любими песни от 90-те".

- На 26 ноември /вторник/ от 16:00 часа, седмица преди #ЩедриятВторник (#GivingTuesday), фондация BCause ви кани на Форум #ЩедриятВторник в Клуб 1 на НДК с тема "Лично за дарителството в училище".

- Във вторник от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл" ви очаква филмът на режисьора Клод Льолуш - "Най-хубавите години от един живот". От 20:30 часа ще можете да се насладите на най-новата лента на Педро Алмодовар - "Болка и величие".

 27 ноември - сряда

Още

Феноменалният Хаваши с първи концерт в България

Феноменалният Хаваши с първи концерт в България

- След изключително успешната си американска премиера в емблематичната зала Карнеги хол в Ню Йорк и безбройните препълнени Арени в Европа, HAVASI прави своя изключителен български дебют на 27 ноември от 20:00 часа в зала 1. Пианистът, пред чиято музика никой не остава безразличен, ще се представи в София с последното си бляскаво концертно шоу - HAVASI Symphonic.

Още

"Чайка" се завръща с Койна Русева и Асен Блатечки

"Чайка" се завръща с Койна Русева и Асен Блатечки

- Асен Блатечки и Койна Русева се впускат в огромно предизвикателство, а именно да си партнират в "Чайка" на Чехов. Под режисурата на проф. Иван Добчев спектакълът ще бъде представен на 27 ноември от 18:30 ч. на сцената на Театър Азарян в НДК.

- Книгата "Писма до Лазар" с автор Владислав Христов ще бъде представена на 27 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото".

Още

Софийската премиера на "Котка в стената" е сред българските акценти на Киномания

Софийската премиера на "Котка в стената" е сред българските акценти на Киномания

- Филмът "Кресчендо", който е част от програмата на Киномания ще можете да гледате на 27 ноември от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

- Киномания ще покаже българския филм "Котка в стената" на режисьорите Мина Милева и Весела Казакова. Награждаван и номиниран многократно на едни от най-престижните кинофестивали, филмът ще има своята софийска премиера в рамките на Киномания. Прожекцията ще бъде на 27 ноември от 20:30 ч. в кино "Люмиер Лидл".

28 ноември - четвъртък

- Искра Радева представя гала концерта "Златните гласове на България - 28 ноември, 19:00 часа, зала 1. На сцената ще видите Васил Найденов, Марги Хранова, Тони Димитрова, Графа, Глория, Миро, Янка Рупкина, Стефан Илчев, Трио Уникалните гласове, Деница Караславова и много други.

- На 28 ноември от 11:00 часа в зала 7 ще бъде представена книгата на проф. Харолд Харман "Загадката на Дунавската цивилизация".

Още

Най-новият хит на Андрей Кончаловски "Грехът на Микеланджело" с премиера на Киномания

Най-новият хит на Андрей Кончаловски "Грехът на Микеланджело" с премиера на Киномания

- СБХ секция Карикатура организира художниците карикатуристи да сътворят картини през собственият си поглед за феномена БРЕКЗИТ. Изложбата "БРЕКЗИТ форевър" ще бъде открита в Артгалерия НДК на 28 ноември от 18:00 часа. Всички посетители могат да разгледат творбите всеки ден от 29 ноември до 10 декември между 11:00 и 18:00 ч.

- Книгата на Иван Иванов - "Наричайте ме Мечтател" ще бъде представена на 28 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото".

- Филмът "Грехът на Микеланджело" на режисьора Андрей Кончаловски ще можете да гледате на 28 ноември от 19:00 часа в кино "Люмиер Лидл".

29 ноември - петък

Още

"Наричайте ме Мечтател" от Иван Иванов /Откъс/

"Наричайте ме Мечтател" от Иван Иванов /Откъс/

- На 29 ноември от 20:00 часа в зала 1 на НДК българската публика ще аплодира световните певчески величия, превъплъщавали се в ролите на крале, първосвещеници, духовни водачи. Съзвездие от най-представителните имена, известни по целия свят със своите басови гласове ще се събере в София, за да отпразнува 90-годишния юбилей на българския бас Николай Гяуров.

- В дните 29-30 ноември в зала 6 на НДК ще се проведе десетата научна конференция на Българска сърдечна и съдова асоциация.

- Изискани вкусове, редки и екзотични напитки, вкусотии и жива музика очакват посетителите на седмото издание на Rakia & Spirits Fest- Sofia 2019, който започва от 29 ноември и ще продължи до 30 ноември в зала 7 на НДК.

- На 29 и 30 ноември зали 8 и 9 ще посрещнат Националния конгрес по хепатология.

Още

Вечните класики "Волният ездач" и "Бъч Касиди и Сънданс Кид" се завръщат на Киномания

Вечните класики "Волният ездач" и "Бъч Касиди и Сънданс Кид" се завръщат на Киномания

- Спектакълът "SIX LOVE SONGS" на хореографката Жана Пенчева гледаме на 29 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. "SIX LOVE SONGS" е хореографски концерт, резултат от сътрудничеството между музика и танц, провокирано от идеята, как може да се визуализира провалената любов.

- Книгата "В храма на медитацията - как е на практика" ще бъде представена на 29 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото".

- Travel Expo - изложение за туристически услуги и продукти с ексклузивни оферти и намаления за посетители ви очаква в дните 29 и 30 ноември в НДК.

- Златната лента с множество номинации и награди "Бъч Касиди и Сънданс Кид" ще можете да гледате на 29 ноември от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл".

30 ноември - събота

- На 30 ноември от 20:00 часа един от най-емблематичните гласове на българската музика - Орлин Горанов, ще завладее сцената на НДК заедно с фънк формацията Акага. В зала 1 ще чуем най-популярните песни на любимеца на няколко поколения, поднесени по един различен, модерен и смел начин. Големият концерт-спектакъл "Споделено" ще представи и изключителните певици от Трио Тринити, щрайх квартета Destiny Quartet и още редица интересни гост музиканти.

- Боян Арсов гледаме в постановката "Животът е сън" на 30 ноември от 18:00 часа в Театър Азарян. Кое превръща човека в чудовище, как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, тогава какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем?

Още

Чуйте една от звездите на Desy

Чуйте една от звездите на Desy

- Динамичен, примамлив, сияен, но понякога сякаш блещукащ из сенките - няма как да обърнете гръб на многобройните слоеве и дълбоките емоционални простори в "Audiobook", дебютният солов албум на Desy, промоцията на който ще се състои на 30 ноември от 21:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

- Цели четири филма от програмата на Киномания ви очакват на 30 ноември в кино "Люмиер Лидл" - 15:00 часа - "Мирай, малката ми сестра"; 17:00 часа - "Арета Франклин: Amazing Grace"; 18:45 - "Физика на тъгата" (версия на френски език) и от 19:30 часа - "Аз, Графинята".

 

Коментирай 0

1/1

Още ВИДЕО

В навечерието на рождения си ден, Преслава Пейчева с ново парче

Песента се казва "Така добре" и е в стил клубен поп-денс

За виното от глухарчета и какво е да слушаш еротични романи

Вижте кои са най-горещите летни заглавия за слушане в Storytel

Отиде си художничката Ивана Енева - първата жена професор по керамика в България

"За мен керамиката е начин на живот, а Академията - моята съдба", казваше именитият ни творец

"Световен театър в София" представя "Тартюф, лицемерът" на "Комеди франсез"

"Световен театър в София" представя "Тартюф, лицемерът" на "Комеди франсез". В три поредни вечери - 16, 17 и 18 юни, във Френския институт ще бъде излъчен запис от представлението на един от най-прочутите театри

"Рицари на справедливостта" с изключителния Мадс Микелсен от 17 юни в кината на 19 града в България

Лентата на Андерс Томас Йенсен е определен от киноспециалисти в цял свят като един от най-добрите датски филми на 2021 година

"Атлантида" по Хофман - невъзможният персонаж

На Ернст Теодор Амадеус Хофман е посветен премиерният спектакъл "Атлантида". Първите представления са на 16 и 17 юни в Swimming Pool

Виж всички

Календар