Г-жа Лаури и син

"Г-жа Лаури и син", Киномания 2019

Режисьор: Ейдриън Ноубъл

Продуцент: Деби Грей

Сценарий: Мартин Хесфорд

Оператор: Хосеп Сивит

Монтаж: Крис Гил

Музика: Крейг Армстронг

Художник: Катрин Мередид

Костюми: Джени Бийвън

Участват: Ванеса Редгрейв (Елизабет Лаури), Тимоти Спол (Л. С. Лаури), Уенди Морган (г-жа Станхоуп), Стивън Лорд (г-н Станхоуп)

Това е красивата, деликатна, интимна и забавна история на крехката, но витална връзка между Л. С. Лаури - един от великите художници на XX в., и неговата немощна, нещастна и контролираща майка. Увлекателен и забавен, Г-жа Лаури и син предлага уникален майсторски клас по актьорско майсторство, в който Ванеса Редгрейв и Тимоти Спол се надиграват като майка и син, разделени от изкуството и амбицията. Лаури, все още неутвърден художник, работи като събирач на наеми, бродейки из улиците на Салфорд, смесвайки се с тълпата от заводски работници и наблюдавайки внимателно живота в градчето. Вечер той взима уроци по изкуство и рисува до зазоряване. Той е предан и вежлив към своята огорчена майка Елизабет, която се опитва да отклони неженения си син от артистичните му пориви и не пропуска да му натяква какво разочарование е той за нея.

Ейдриън Ноубъл деликатно и майсторски разкрива как снобката Елизабет Лаури се явява препятствието пред артистичните амбиции на своя син, докато той непрестанно се опитва да направи нещо, което да я удовлетвори. Този прекрасен филм е изпълнен с чудесни моменти на хумор, описвайки въздействието на една обсесивна майка върху един от най-големите британски художници.

Продукция на GENESIUS PICTURES/IPG MEDIA

Световен разпр. - THE EXCHANGE

Великобритания, 2019, 92 мин.

1/1

"Г-жа Лаури и син", Киномания 2019