Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Снежната кралица" с премиера в Сатирата

ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

"Снежната кралица" с премиера в Сатирата

Спектакълът по едноименната приказка на Х.К. Андерсен влиза в репертоара на театъра на 21 и 22 октомври

"Снежната кралица", спектакъл на Сатиричния театър

Спектакълът "Снежната кралица" от Евгений Шварц по приказката на Х.К. Андерсен е премиера номер 301 на Сатиричния театър. Тя ще се състои на 21-ви и 22-ри октомври (тази събота и неделя) в Камерна зала "Методи Андонов".

Режисьор на представлението е Анастасия Събева, а в ролите на познатите герои ще влязат актьорите Анджелика Джамбазова, Явор Вълканов, Боян Арсов, Екатерина Георгиева, Йорданка Стефанова, Мартин Каров, Богдан Казанджиев, Рада Кайрякова, Мартин Христов, Константин Икономов.

Сн. Сатиричен театър

Представлението е насочено както към детската аудитория, така и към възрастните.

Сюжетът на спектакъла разказва историята на момиченце и момченце, които много се обичали... Но Снежната кралица пожелала момчето и го отвела в леденото си царство... И малката Герда преминала през изпитания и опасности, срещнала по пътя си и доброжелатели, и врагове, преждевременно пораснала в търсене на любимия си приятел. И всичко това, заради стъклената прашинка в окото на Кай, която трябва да излезе, иначе той никога няма да се изплъзне от властта на Снежната кралица. Но както Герда не отстъпва пред нищо и никого, може би и Кай все още не е загубен? Може би не се е вледенил съвсем и някъде в него се е затаил споменът за Герда и любовта му към нея?

Сн. Сатиричен театър

Актьорският екип на спектакъла е съставен предимно от млади актьори. Ролята на всеотдайната, борбена и любяща Герда е поверена на Анджелика Джамбазова, а Явор Вълканов е малкия Кай. Двамата са студенти в класа на проф. Стефан Данаилов. Екатерина Георгиева е властната и прекрасна Снежна кралица. В тази постановка младата актриса влиза и в още два, коренно различни образа - този на Враната и на Разбойник. Боян Арсов, познат на зрителите на Сатиричния театър от постановките "Щастливеца" и "Кради по-малко!" е Разказвача на приказката за Снежната кралица.

Сн. Сатиричен театър

Режисьорът на спектакъла Анастасия Събева е родена през 1991 г. Тя завършва специалност "Режисура за драматичен театър" в класа на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 2014-та, като за пръв път поставя на сцената на Сатиричния театър.

Независимо че е много млад режисьор, Анастасия Събева вече може да се похвали с достатъчно сериозен професионален опит. След дипломния й спектакъл "Женска управия" по комедии на Аристофан, игран и в Младежки театър "Николай Бинев", следващите й работа са: драматизация и постановка на нтихрист" по Емилиян Станев (ДТ - Пловдив); драматизация и постановка на "Алиса" по Луис Карол (Младежки театър); драматизация и постановка на "Мери Попинз" по Памела Травърс (Театър "София"); "Антихрист" по Емилиян Станев - радио-пиеса за БНР; сценична версия и постановка на "Кралят елен" по Карло Гоци (независим проект).

Анастасия Събева е отличена със Специалната награда за "Полет в изкуството" на Фондация "Стоян Камбарев" за спектаклите "Женска управия" и "Антихрист" (2015) и Специална грамота на Друмевите театрални празници (2015) за постановката "Антихрист".

Постановката "Снежната кралица" е с премиера на 21.10 от 11:30 ч. и 22.10 от 19:30 ч. на сцената на Камерна зала "Методи Андонов", Сатиричен театър "Алеко Константинов". Следващи дати са през ноември на 4-ти, 12-ти и 25.11 от 11:30 ч., а билети и резервации могат да се правят на касата на театъра. 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Пламен Карталов: Нашите артисти пеят и под дъжда

Трети летен фестивал "Музи на водата" на Софийската опера и балет на сцената в Панчарево

За 13-та година фестивалът "Опера в парка" ще стартира на 25 юни

Събитието е в парка на Военна академия "Г. С. Раковски"

Шаржове на най-известния руския политически карикатурист Сергей Елкин – на всички дигитални платформи на БНР

Първата карикатура за кризата в България, събра няколко хиляди преглеждания

Анника Липсиус и диалогът на формите

Откриването е на 20 юни, 17.00 часа, изложбата ще продължи до 30 юни 2022 г.