Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Друг човек" - за търсенето на "другия", ако въобще има "друг"

ТЕАТРАЛНА МИСТЕРИЯ

"Друг човек" - за търсенето на "другия", ако въобще има "друг"

Спектакълът на Веселин Димов ще бъде представен на 27 и 28 октомври от 20.00 часа в Националния студентски дом в София

Маргарита Костова и Живко Джуранов в "Друг човек" от Пьотр Гладилин, режисьор Веселин Димов (Снимка: Театрална Компания МОМО)

След премиерата си през септември последният проект на Театрална Компания МОМО - "Друг човек" от Пьотр Гладилин, отново ще бъде представен на 27-ми и 28-ми октомври от 20.00 часа на Камерната на сцена на Националния студентски дом в столицата.

Спектакалът на Веселин Димов е по пиесата на Пьотр Гладилин - един от най-популярните съвременни руски драматурзи, чиито текстове се играят на множество сцени по цял свят.

"Друг човек" е представление за съня, за забравата, за телевизора с филми, който носим всеки миг на раменете си, за вечното възвръщане, за възможностите и невъзможностите, които търсенето на "другия" ни донася.

А дали наистина има друг човек или просто прожектираме себе си върху другия? А, може би, го правим взаимно толкова ловко и от толкова дълго време, че илюзията е станала, много, много силна", коментира режисьорът.

Веселин Димов, казва че се е спрял на Гладилин, защото от години харесва стила и подхода му към театъра с елементи на абсурдизъм и изключително съвременно, живо, будно, умно писане. Двамата дори се познават лично.

Преводът на пиесата е на Майа Праматарова, сценографията на Мартина Варийска, а музиката на Александър Евтимов-Шаманчето. Ролите на Той и Тя в представлението са поверени на Маргарита Костова и Живко Джуранов.

"Пиесата ме впечатли от първо четене и с тънкия си хумор, и с изключителната динамика, и с интерсните теми, които са заложени вътре. Маргарита Костова и Живко Джуранов са двама прекрасни актьори от школата на кукления театър, страхотни професионалисти, с които се работеше много лесно и приятно.

Пиесата е като мистерия, много е енигматична и предполага различни решения. Пиеса, на която човек може да се смее, може и да плаче. Освен Той и Тя спектакъла се появява и движещ се гардероб, чиито символи са много...", допълва продуцентът и режисьор Веселин Димов в интервю за БНР.

Снимка: Театрална Компания МОМО

Заповядайте на "Друг човек" на 27-ми и 28-ми октомври от 20.00 часа на Камерната на сцена на Националния студентски дом в столицата. Организаторите ще осигурят спазването на всички предписани противоепидемични мерки, социална дистанция и носене на маски.

Още

Изкуство в ТЕЦ-а

Изкуство в ТЕЦ-а

Още

Театърът става компютърна игра на десетия ACT Фестивал за свободен театър

Театърът става компютърна игра на десетия ACT Фестивал за свободен театър

Още

Класически катарзис с "Кой се бои от Вирджиния Улф" в Малък градски театър "Зад канала"

Класически катарзис с "Кой се бои от Вирджиния Улф" в Малък градски театър "Зад канала"

Още

6 дни, 16 български и международни представления: животът продължава НА ЖИВО с "Антистатик"

6 дни, 16 български и международни представления: животът продължава НА ЖИВО с "Антистатик"

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Изявени млади инструменталисти от цяла България свирят в заключителния концерт от конкурса на "Кантус Фирмус"

В Националния радиоконкурс за млади инструменталисти премериха сили над 90 индивидуални участници и ансамбли от средните и висши музикални училища в България

Влюбени двойки ще се обяснят в любов един на друг с Писмата на Омар на сцената на Кино Кабана

Рене Карабаш ви кани на 24 септември на една различна, интимна премиера на най-новата си книга "Писма на Омар до бъдещата му съпруга"

Големият Стефан Мавродиев на среща с почитателите си

На 13 септември 2021 г. от 19 ч. на Камерна сцена "Славянска беседа".

Новият брой на списание "ЛИК" с премиера днес на "Аполония"

Събитието започва в 11.00 ч., в Sound Cafe, на ул. "Крайбрежна" 6

Фестивалът за улични изкуства 6Fest в Троян предстои на 4 и 5 септември с вход свободен

Очаква ни двудневен мултижанров уличен фестивал на централния площад "Възраждане" със съвременен цирк, куклен театър, огнени артисти, кокили, клоуни, музиканти и танцьори